6 Vitamine C serums die jouw huid laten stralen (2024)

Dit zijn de beste vitamine C serums voor elk budget, volgens dermatologen.

Door Annelot Stet, Charlotte Bitter en Alycia May Tennekes

6 Vitamine C serums die jouw huid laten stralen (1)

Vitamine C is een echte parel in de wereld van huidverzorging. Het goedje heeft een flinke groep aan fans, inclusief Beyonce. Jawel, onze Queen B ziet er altijd zo flawless uit, mede door vitamine C. Dit komt doordat vitamine C een antioxidant is, die helpt bij het verminderen en voorkomen van fijne lijntjes en rimpels én het herstelt schade door de zon. Klink geweldig, niet? Toch is het goed om je er even over in te lezen voordat je liters op je gezicht smeert. Wij vertellen je er alles over en laten je natuurlijk ook zien welke de beste out there zijn.

Wat doet vitamine C serum met je gezicht?

Vitamine C serums hebben enorm veel voordelen voor de huid. Ten eerste staat het bekend om zijn krachtige antioxiderende eigenschappen. Het beschermt de huid tegen schadelijke vrije radicalen, die kunnen bijdragen aan vroegtijdige veroudering en schade door UV-straling. Door regelmatig een Vitamine C serum te gebruiken, kun je dus werken aan het verminderen van fijne lijntjes, rimpels en donkere vlekken.

Daarnaast stimuleert Vitamine C de collageenproductie, wat bijdraagt aan de stevigheid en elasticiteit van de huid. Dit kan helpen om de huid er jeugdiger en strakker uit te laten zien. Bovendien heeft Vitamine C ontstekingsremmende eigenschappen, wat kan helpen bij het verminderen van roodheid en ontstekingen.

Wat is de beste vitamine C serum?

Het kiezen van het beste vitamine C serum kan een uitdaging zijn, gezien de overvloed aan opties op de markt. Enkele beste vitamine C serum volgens dermatologen en gebruikers zijn van SkinCeuticals C E Ferulic, Paula's Choice C15 Super Booster en TruSkin Vitamin C Serum. Deze producten bevatten allemaal een hoge concentratie aan Vitamine C en zijn geformuleerd om de huid te verhelderen, te beschermen tegen vrije radicalen en de collageenproductie te stimuleren.

Wat mag niet samen met vitamine C serum?

Hoewel Vitamine C serums goed is voor de huid en veel voordelen bieden, zijn er wel een aantal producten die niet samen kunnen met het goedje. Gebruik het bijvoorbeeld niet tegelijkertijd met producten die niacinamide bevatten, aangezien deze twee ingrediënten elkaars effectiviteit kunnen verminderen. Daarnaast kunnen producten met een lage pH-waarde het beste apart worden gebruikt, omdat Vitamine C het meest effectief is bij een pH tussen 3 en 4.

Dit zijn de beste vitamine C-serums voor elk budget:

Lees ook: Beste BB cream: deze crèmes tegen oneffenheden moet je geprobeerd hebben >

1

The Ordinary Ethylated Ascorbic Acid 15% solution

6 Vitamine C serums die jouw huid laten stralen (2)

Ascorbyl Glucoside is een gestabiliseerde vorm van vitamine C. Dit is een serum dat goed te combineren is met andere producten uit je routine en omdat het op waterbasis is, trekt het snel in. De serums van The Ordinary zijn zeker het proberen waard - sterker nog, dit is misschien wel eén van de beste vitamine c serums van het lijstje.

€23,95

SHOP

2

The Body Shop vitamine C glow revealing serum

6 Vitamine C serums die jouw huid laten stralen (3)

Dit serum van The Body Shop bevat maar liefst 10% vitamine C van natuurlijke oorsprong. Het serum vermindert pigmentatie en is vergelijkbaar met de werking van retinol. De lovende cijfers vanuit het testpanel liegen er niet om.

€29

SHOP

Ook leuk voor jou: Gezichtsserums: wij hebben de 7 beste voor jou uitgezocht >

3

Mario Badescu vitamine C serum

Dit krachtige Vitamin C Serum van Mario Badescu trekt snel in, verheldert een oneffen huid en vermindert de zichtbare tekenen van veroudering.

€57,95 €43,46

SHOP

Advertentie - Lees hieronder verder

4

Novexpert Booster Serum met vitamine C

6 Vitamine C serums die jouw huid laten stralen (5)

In dit fantastische serum van Novaexpert zijn twee soorten gestabiliseerde vitamine C gebruikt die beiden collageenboosters zijn en zorgen voor een stralende huid.

€59,59 €44,96

SHOP

Meer voor je gezicht: Gezichtsscrub: dit zijn de beste scrubs voor je gezicht >

5

Dermalogica biolumin C-serum

6 Vitamine C serums die jouw huid laten stralen (6)

De huid rond de ogen is heel dun en de eerste plek waar tekenen van veroudering gaat zien, zoals fijne lijntjes en kraaienpootjes. Dit vitamine-c oogserum geeft de huid rond je ogen een boost verheldert, verstevigt én hydrateert. Samen met het Biolumin-C Serum is dit het perfecte duo om huidveroudering aan te pakken.

€105

SHOP

6

Dermarolling vitamine C serum

6 Vitamine C serums die jouw huid laten stralen (7)

Dit serum van Dermarolling maakt de huid gladder, werkt ontstekingsremmend en bevordert het de aanmaak van collageen. Het vitamine C serum vernauwt ook de poriën waardoor je minder kans hebt op verstoppingen met puistjes en mee-eters als gevolg.

€29,99

SHOP

Dit is ook leuk voor jou: Massagetools voor een stralend gezicht >

6 Vitamine C serums die jouw huid laten stralen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lidia Grady

Last Updated:

Views: 6012

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lidia Grady

Birthday: 1992-01-22

Address: Suite 493 356 Dale Fall, New Wanda, RI 52485

Phone: +29914464387516

Job: Customer Engineer

Hobby: Cryptography, Writing, Dowsing, Stand-up comedy, Calligraphy, Web surfing, Ghost hunting

Introduction: My name is Lidia Grady, I am a thankful, fine, glamorous, lucky, lively, pleasant, shiny person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.