Kankers - Stichting tegen Kanker (2024)

Om kanker te bestrijden, is het essentieel om de ziekte zo goedmogelijk te begrijpen en de juiste informatie te krijgen. Op onzewebsite vind je betrouwbare medische en wetenschappelijkeinformatie van algemene aard. De informatie die we als Stichtingtegen Kanker verstrekken, via welk kanaal dan ook, wordt altijdzorgvuldig en wetenschappelijk gecontroleerd door experts enoncologen.

WAT IS KANKER?

Je kunt kanker krijgen als de werking van bepaaldelichaamscellen wordt verstoord.

Ons lichaam maakt nieuwe cellen aan om te groeien en beschadigdeof verouderde cellen te vervangen. Daarbij kan iets misgaan. Somsfaalt het beschermingssysteem om schade aan cellen te herstellen.Dan gaan bepaalde cellen zich chaotisch vermenigvuldigen en kan ereen gezwel of tumor ontstaan. Die kan goedaardigof kwaadaardig zijn.

Heb je een kwaadaardige tumor, dan zullen de cellen zichafwijkend gedragen. Het gezwel groeit en de kankercellen kunnenomliggende weefsels en organen binnendringen. Daar kunnen ze ookgroeien of uitzaaien.

DE VERSCHILLENDE SOORTEN KANKER

Kanker is een verzamelnaam voor veel verschillende ziekten. Hoekanker ontstaat, verschilt per persoon, de evolutie ervan en debehandeling verschillend. Maar alle kankers hebben iets met elkaargemeen: een ongecontroleerde deling van lichaamscellen.

Kankers - Stichting tegen Kanker (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carmelo Roob

Last Updated:

Views: 6092

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carmelo Roob

Birthday: 1995-01-09

Address: Apt. 915 481 Sipes Cliff, New Gonzalobury, CO 80176

Phone: +6773780339780

Job: Sales Executive

Hobby: Gaming, Jogging, Rugby, Video gaming, Handball, Ice skating, Web surfing

Introduction: My name is Carmelo Roob, I am a modern, handsome, delightful, comfortable, attractive, vast, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.