Leukociti u urinu djeteta su povišeni: uzroci abnormalnosti i analize rezultata (2023)

Leukociti u urinu djeteta su povišeni: uzroci abnormalnosti i analize rezultata (1)

U ljudi, leukociti igraju ulogu "časnika za provođenje zakona": prate štetne mikroorganizme zarobljene u ljudskom tijelu i odmah reagiraju u borbi protiv bolesti. U tijelu malog čovjeka, svi ti procesi se odvijaju učinkovitije: leukociti odmah reagiraju na dolazni štetni mikroorganizam, a njihov broj raste eksponencijalno. Ako roditelji saznaju da prekomjeran broj bijelih krvnih zrnaca u općoj analizi urina mrvica, to jasno ukazuje na stvaranje upale ili razvoj infekcije koja sada napada bebu, dok se tijelo pokušava sama nositi s "neprijateljem". Pogledajmo bliže pitanje o tome što znači ako dijete ima povišene bijele krvne stanice u mokraći.

Sadržaj

 • 1 Kako leukociti (le) ulaze u urin?
 • 2 Čimbenici koji utječu na povećanje leukocita
 • 3 Kako prikupiti urin radi analize?
 • 4 Koji su rezultati alarmantni?
 • 5 Može li biti uzrok nepravilne skupljanja mokraće?
 • 6 Simptomi visokih leukocita kod djeteta u mokraći
 • 7 Bolesti koje se javljaju s leukociturija
 • 8 Zarazne bolesti mokraćnog sustava (UTI)
 • 9 Kongenitalna ili stečena patologija mokraćnog sustava
 • 10 Genitalne infekcije
 • 11 Kakvo ispitivanje omogućuje prepoznavanje uzroka leukociturije?
 • 12 terapija
 • 13 prevencija

Kako leukociti (le) ulaze u urin?

Ako infekcija ulazi u urinarni sustav djeteta, a proces upale počinje u organima mokraćnog sustava, leukociti, poput "instantne skupine odgovora", odmah potječu u zonu upale u velikom broju, omatajući zidove zahvaćenih organa. Oni apsorbiraju štetne mikroorganizme i bakterije koje su štetne za zdravlje mrvica.Prilikom sakupljanja urina, bijele krvne stanice ispiru se iz tijela i dobivamo visoku razinu Le u urinu djeteta, drugim riječima, leukociturija ili piruriju.

Leukociti u urinu djeteta su povišeni: uzroci abnormalnosti i analize rezultata (2)

Čimbenici koji utječu na povećanje leukocita

Glavni razlozi povećanja bijelih krvnih zrnaca u urinu djeteta pojavljuju se zbog prisutnosti određenih bolesti, postupanje s njima mora biti obuhvaćeno:

 1. Infekcija mokraćnog sustava (BMI) jedan je od najčešćih uzroka leukocitoze kod dojenčadi. Cistitis je više pogođen djevojkama.
 2. Upala bubrega (pijelonefritis) – središte upale je mjehur, a zatim infekcija ulazi u bubrege. Pielonefritis se može pojaviti zbog Escherichia coli zbog nepravilnog pranja, prisutnosti patologije u radu uretera (refluks), hipotermije lumbalne kralježnice i donjeg trbuha. Također se često nalazi kod djece koja često ili dugo pate od akutnih respiratornih virusnih infekcija ili druge kronične bolesti.
 3. Bakterijska infekcija mokraćnog mjehura uslijed zakašnjelog uriniranja – javlja se kada vaše dijete pati dugo vremena prije peeinga.
 4. Infekcija vanjskih genitalnih organa – crvenilo, svrbež,pelensko osip događa se kada se pogrešno pranje, nepravilna promjena pelena ili donje rublje, prenose od bolesne majke do djeteta tijekom isporuke različitih infekcija genitalija.
 5. Nastajanje bubrežnih kamenaca, mokraćnog mjehura, uzrokovano nepravilnim metabolizmom.
 6. Alergijske reakcije, metabolički poremećaji također mogu pridonijeti pojavi upale mokraćnog sustava djeteta.

Znate li? Otkriće bijelih krvnih zrnaca dogodilo se 1771. godine i pripada engleskom znanstveniku – Anatomu Williamu Gevsonu. Više od 100 godina medicina nije pronašla zahtjev za ovo otkriće.

Kako prikupiti urin radi analize?

Prije pronalaženja razloga zašto dijete ima povišene bijele krvne stanice u mokraći, morate jasno slijediti upute, kako i kako skupljati urin radi analize. Najprije shvatimo jednom zauvijek da je metoda prikupljanja urina od dojenčadi do 2-2,5 godina i starije djece značajno drugačija. Ne uvijek pedijatar ili dječji nefrolozi mogu kompetentno potaknuti novopečenu majku kako prikupiti jutarnji urin djevojke od 2 mjeseca, dok nedostaju prve kapi, kao što je uobičajeno s odraslom djecom.

Leukociti u urinu djeteta su povišeni: uzroci abnormalnosti i analize rezultata (3)

Za početak, zapamtite glavnu pravila za prikupljanje urina od djece koji već shvaćaju što znači "sjesti", "trpjeti", "pisati" na zapovijed:

 1. Samo se dijete probudilo, odmah ga isperite toplom, po mogućnosti kuhanom vodom s slabom otopinom kalijevog permanganata ili upotrebom baby sapuna bez mirisa. Temeljito operite, ispirući stidnicu s puno vode. Zatim s čistim ručnikom morate ukloniti preostalu vodu.
 2. Mama na spremnom već bi trebala biti posuđe za skupljanje urina. Najbolje je kupiti poseban spremnik u ljekarni. Plastično sterilno staklo je jeftino, ali daje 100% jamstvo visoke kvalitete zbirke. Ako nije moguće kupiti posudu, možete koristiti staklenu posudu, pažljivo oprati i sterilizirati.
 3. Ako imate djevojku, stavite bebu u kupaonicu ili iznad zdjelice da biste imali slobodan pristup prikupljanju analize. Lakše je kod dječaka, možete prikupiti potrebnu analizu iznad lonca ili WC-a.
 4. Neka dijete počne pisati, preskočite prvi dio urina. Tako se iz uretre neće opraniti. Prosječni dio se skuplja u sterilnom spremniku.

Ali što je s novorođenčadi? Uostalom, ne mogu objasniti kada trebaju isprazniti mjehur. Ljekarne su poseban torbe urina, To su prozirni mali paketi s ljepljivim dijelovima koji su pričvršćeni između nogu. Imaju rupe za dječake i djevojčice. Oni su sterilni i omogućuju vam da sakupite urin iz bebe bez puno poteškoća ako slijedite ove savjete:

Leukociti u urinu djeteta su povišeni: uzroci abnormalnosti i analize rezultata (4)

 • U klinikama, u pravilu, postoji jasan vremenski okvir za testiranje, tako da morate uhvatiti trenutak uriniranja mrvica prije određenog vremena. Stoga je bolje početi sakupljati urin što je ranije moguće, a najbolje dok beba spava.
 • Liječnici preporučuju od večeri da ne nose pelenu na djetetu kako bi pravilno skupili urin. Kako ne bi cijelu noć spavali na vlažnom krevetu, možete koristiti drugu metodu – ujutro, nježno otvorite pelenicu i pripremite toplu kuhanu vodu za pranje zajedno s vatom. Obrišite genitalije mrvica, a zatim nastavite do oznake kartonskog sakupljača.
 • Neophodno je ljepiti pisoar na suhu kožu, potpuno izglađivati ​​sve njegove rubove, tako da se čvrsto uklapa u kožu.
 • Prikupljanje mokraće je najbolje ako dijete leži. Ako se dijete probudilo, držite ga uspravno, ali ni u kom slučaju nemojte zasaditi dijete, inače će cijeli urin proći.
 • Ne biste trebali nositi vrećicu s urinom i prekriti je pelenama kako bi se uklonili propuštanje urina. Mochesbornik se može iseliti ili čak odstrijeti, a onda će svi napori roditelja biti uzaludni.

Nakon sakupljanja urina, potrebno je dostaviti analizu u kliniku što je prije moguće, omogućujući 1,5-2 sata. Ako je zastarijevanje prikupljene analize više, tada takav urin više nije prikladan za postizanje istinitog rezultata.

Koji su rezultati alarmantni?

Da bi se utvrdilo da li postoji opasnost od infekcije mokraćnog sustava dijete ili ne, roditelji bi trebali znati dopuštene norme za broj bijelih krvnih stanica u urinu kod djece različitih dobnih skupina. Da bi se razjasnila dijagnoza, liječnik može napisati uputnicu ne samo za opću analizu, gdje se izračunava količina Le u vidnom polju, već i za analizu urina prema Nechiporenku, koja će pokazati sadržaj Le u 1 ml urina.

Granične norme sadržaja leukocita u urinu kod djece različitih spolova i dobi

Vrsta analizeNorma za bebe

1. godina života

Norma za dječakeNorma za djevojke
Analiza mokraćeDo 10-12 u očimaDo 5-7 u očimaDo 8-10 u očima
Nechiporenko testDo 2000 na 1 ml urina

Ako dijete ima leukocite i eritrocite u urinu nekoliko puta povećano u usporedbi s normom, trebaju se tražiti razlozi zajedno s liječnikom donošenjem dodatnih testova kako bi se razumjelo koji je određeni organ urinarnog sustava zaražen.

Leukociti u urinu djeteta su povišeni: uzroci abnormalnosti i analize rezultata (5)

Može li biti uzrok nepravilne skupljanja mokraće?

Uzrok povišenih leukocita u urinu djeteta može biti pogrešno prikupljeni test urina, koji, zauzvrat, ne zahtijeva liječenje, već samo ponovno prikuplja u skladu s pravilima. Pored nepravilno prikupljenog urina, Pedijatar može poslati na ponovnu analizu ako:

 • uoči bebe podvrgnuta je velikom fizičkom naporu;
 • mrvice su zubale ili ima ARVI;
 • prije prikupljanja analize nije slijedila prehrana.

Pouzdanost rezultata ispitivanja u velikoj mjeri utječe prehrana djeteta.

Važno je! Ako je mrvica narasla do doba komplementarne hrane, potrebno je isključiti iz svoje prehrane povrće koje može mrlje urin: mrkve, rajčice, repe. Također biste trebali izbjegavati proizvode bogate serotoninom: avokado, ananas, čokoladu, banane. Vrijedi odbiti ulazak novog proizvoda za bebu uoči analize.

Simptomi visokih leukocita kod djeteta u mokraći

Ako Vaše dijete iz nekog razloga ima leukocite u urinu, savjetuje dr. Komarovsky obratite pozornost na niz povezanih simptoma, što će pomoći pri posjetu liječniku kako bi se preciznije odredilo dijagnozu mrvica:

 • bolno mokrenje, rezanje u donjem dijelu trbuha, dijete uzima teško, plače;
 • poticaj da postanu česti ili obratno – djetetu neće biti zatraženo da otiđe u zahod tijekom dana;
 • boja urina je zasićena, tamna, može se pojaviti talog, mutni urin;
 • oštar, neugodan miris urina;
 • Kod akutnih oblika upale, dijete može imati temperaturu iznad 38,5 ° C i pojavi se zimica.

Leukociti u urinu djeteta su povišeni: uzroci abnormalnosti i analize rezultata (6)

Bolesti koje se javljaju s leukociturija

Svaki dječji nefroloz koji je više puta naišao na loše rezultate ispitivanja, gdje ima mnogo leukocita u mokraći, kada majka to pita, što to znači, definitivno će reći da dijete ima jednu od tri glavne bolesti genitourinarnog sustava: cistitis, patologija mokraćnog sustava ili infekcija genitalija vlasti.

Zarazne bolesti mokraćnog sustava (UTI)

Kada bakterija ulazi u organ urinarnog sustava, javlja se upalni proces koji se može razviti u bubrezima (pijelonefritis, pielitis), uretera (ureteritis),mjehura (cistitis) i uretra (uretritis).

Prema vremenskoj skali, IMTI je podijeljen na primarno (dijete je postalo bolesno po prvi put) i sekundarne (recidiva) epizoda. Također dijele tešku i blagu fazu bolesti organa mokraćnog sustava. U teškom obliku, bebe imaju oštar porast tjelesne temperature do ekstremnih vrijednosti, groznica, povraćanje, dehidracija, zimica, poteškoće s mokrenjem, a ponekad i nemogućnost da to učine. Ne-teški oblik može biti gotovo asimptomatski, bez uzrokovanja povećanja tjelesne temperature, ali samo uzrokujući česte poteze.

Leukociti u urinu djeteta su povišeni: uzroci abnormalnosti i analize rezultata (7)

Pyelonefritis kod beba se pojavljuje u pravilu na temperaturi od 38-39 ° C. Ubrus postaje taman, blijed, ne želi jesti ništa. Teška opijanja tijela uz dehidraciju mogu uzrokovati česte regurgitacije, povraćanje, proljev. Dijete može biti oštro zakrivljeno na leđima, a plakati jako. To je signal da ima povlačenje, oštru bol u leđima, gdje se nalaze bubrezi.

Cistitis kod djeteta očituje se u čestom mokrenju, u pravilu, u malim dijelovima, što uzrokuje bol u mrvicama. U isto vrijeme potpuno se mokraćni mjehur ne prazni.Mokraćna inkontinencija može se razviti, naročito noću. Ako promatrate kako dijete pees, možete vidjeti da to ne može dugo raditi, a kada je proces započeo, mlaz je isprekidan ili vrlo slab.

Kriteriji za razlike u tijeku akutnog pijelonefritisa i cistitisa kod djece

kriterijcistitispijelonefritis
groznicaslabo izraženkarakteristično
intoksikacijaIzuzetno rijetke (samo kod djece do godinu dana)Uvijek prisutan
Pollakiuria (učestalo mokrenje)Uvijek prisutanslabo izražen
Obvezno mokrenje (želja za istiskivanjem mjehura odmah)Uvijek prisutanslabo izražen
Mokraćna inkontinencija, enurezaČesto dovoljnoslabo izražen
Spaljivanje mokrenjakarakterističnoNije promatrano
Puno ili djelomično zadržavanje mokraćeRijetko (često u dojenčadi)slabo izražen
Bol u leđimaNije promatranoČesto dovoljno
ESR, leukocitiNema promjenepovećan
Microhematuria (mala količina krvi u urinu)30% djeceČesto dovoljno
Bruto hematurija (značajno povećanje crvenih krvnih zrnaca u mokraći)rijetkoNije promatrano
Proteinurija (prisutnost proteina u mokraći)neImaju (malo)
Leukociturija (povišene bijele krvne stanice u urinu)Sadašnjost (mala)Sadašnjost (uglavnom)
Bakteriurija (prisutnost bakterija u mokraći)Izuzetno rijetkoUvijek prisutan
Koncentracijska funkcija bubrega (mjerenje relativne gustoće urina)Nema promjeneSmanjenje je moguće

Kongenitalna ili stečena patologija mokraćnog sustava

Čak i za vrijeme trudnoće žene na ultrazvuku, liječnik može dijagnosticirati patologiju. U 3-4 tjedna trudnoće počinje se postaviti temelji mokraćnog sustava, kod 8-9 tjedana mokraćni mjehur, vidljivi zdjelice i bubrege, ureter se oslobađa. Do kraja od 11 tjedana, dovršite stvaranje čaše i bubrežnog zdjelice, otvaranje uretera i pojavu prvog fetalnog urina u mokraćnom mjehuru. Kod 14-15 tjedana nastaje formacija mokraćnog sustava. Do 36. tjedna dosegne se ukupni sadržaj nefrona u bubrezima (1 milijun nefrona u bubregu).

Leukociti u urinu djeteta su povišeni: uzroci abnormalnosti i analize rezultata (8)

Ako u određenom vremenskom razdoblju dok žena nosi dijete, to je bilo mnogo štetnih utjecaja izvana prijeti nastankom kongenitalnih poremećaja strukture i funkcioniranja organa mokraćnog sustava:

 1. hidronefroza – progresivna, trajna ekspanzija bubrežne prsni-zdjelice zbog slabog izljeva urina, što dovodi do atrofije bubrežne parenhima. Uzrok bolesti leži u kršenju razvoja djeteta u trbuhu majke tijekom trudnoće.
 2. megaureter – produljenje ili širenje uretera uslijed urinarnog refluksa bubrega (povratak urina iz mokraćnog mjehura u bubreg). Pojavljuje se zbog nerazvijenih ventila u uretru, ili zbog nezrelosti živčanog sustava djeteta.
 3. Multikistoz – pojava višestrukih cista u bubrezima čak iu embrionalnom razdoblju. Razlog može biti trovanje tijela trudnice s otrovnim tvarima u ranim fazama trudnoće ili genetske abnormalnosti u razvoju bubrega.
 4. policistični – također genetski određena patologija razvoja bubrega, koja se dijagnosticira u zrelijoj dobi. Odjednom se manifestira, sve do razvoja neuspjeha bubrega odraslih. S pravodobnim liječenjem i skladu s zdravom prehranom, policistična bubrežna bolest je izlječiva.
 5. Malformacije strukture, lokacije i razvoja bubrega – spleteni bubreg, distopija (zamjena mjesta organa), pomoćne arterije, sužavanje ili kompletna fuzija uretera, zakrivljenost uretera, nerazvijenost bubrega.S takvim patologijama razvoja organa mokraćnog sustava, dijete u prvoj godini života morat će proći kiruršku intervenciju.

Ako je dijete u ranoj dobi pretrpjelo ozbiljnu bolest, ozljedu ili infekciju, može negativno utjecati na njegov urinarni sustav i dovesti do stečene patologije bubrega:

 • infektivne bolesti (pijelonefritis, uretritis, cistitis, bakteriurija);
 • kronično zatajenje bubrega – napredni oblik raznih bolesti bubrega, što dovodi do poremećaja većine organskih funkcija;
 • urolitijaza (urolitijaza) – stvaranje kamenja u različitim dijelovima mokraćnog trakta. Pojavljuje se zbog kršenja metabolizma vode i soli u tijelu djeteta, kao i nepoštivanja ispravnog načina unosa vode.

Znate li? U prosincu 2009. godine obavljena je neuobičajena operacija na Zavodu za urologiju u Dhuli (Indija). Od jedini lijevi bubreg 45-godišnjeg pacijenta Dhanraj Wadail, dr. Ashish uklonio je 172 155 kamena. Muškarac je pretrpio rijetku kongenitalnu abnormalnost – opstrukciju zdjelice-ureterskog segmenta.

Genitalne infekcije

Bol, nelagoda tijekom mokrenja, peckanje i svrbež mogu uzrokovati različite genitalne infekcije u bebi. Kod djevojčica, najčešći upalni procesi vagine povezani su s kontaktima s vanjskim usnama uzročnika bolesti: enterokoka, stafilokoka, streptokoka i Escherichia coli.

Leukociti u urinu djeteta su povišeni: uzroci abnormalnosti i analize rezultata (9)

Razlog za izgled djevojke 1-8 godina vulvitis i vulvovaginalna često postoji neodgovarajuća higijena vanjskih genitalnih organa. Istodobno, klicice fekalne mase mogu se pojaviti na usnama i uzrokovati crvenilo, svrbež, oteklina, izazivanje teških pražnjenja s neugodnim mirisom, kao i dojenje mokrenja bolno.

Drugi razlog za razvoj vulvovaginitisa kod djevojčica može biti pinworms. Stavljaju jaja ne samo izvan anusa, već i na zidovima usne šupljine. Prolazak osjetljive kože vanjske genitalije bebe, crvi mogu uzrokovati jaku bol i teške svrbež. Potrebno je odmah potkopati dijete i pažljivo pregledati. Ako se pronađu pinwormovi, uklonite ih i poduzmite mjere da ih se borite, u dogovoru s pedijatrom.

Dječaci također često postoje bolesti vulve, što može uzrokovati povećanje leukocita i upalnih procesa u urogenitalnom sustavu:

 • balanopostitis uobičajena upala prepucije organa spolnih organa kod dječaka, koju promovira višak smegme koji se akumulira u nabore prepucije;
 • Fimoza – stiskanje mokraćne cijevi zbog istog viška maziva na prepuci, što može služiti razvoju pijelonefritisa, cistitisa i uretritisa kod djeteta.

Kakvo ispitivanje omogućuje prepoznavanje uzroka leukociturije?

Povišeni leukociti u urinu djeteta mogu ukazivati ​​na brojne bolesti. Stoga se liječnik suočava s zadatkom da otkrije što je točno beba razboljela. Dodjeljuju se dodatni testovi u pravilu:

 • analiza mokraće s leukocitnom formulom – omogućuje određivanje leukocita (neutrofila, eozinfila, bazofila, limfocita) u djetetovu višku. Vrsta bijelih krvnih stanica ukazuje na specifičnu skupinu bolesti;
 • biokemijski krvni test – omogućuje karakterizaciju ispravnog funkcioniranja bubrega;
 • analiza urina prema Zimnitskyu – procjenjuje funkciju koncentracije bubrega;
 • analiza urina za sterilnost – određuje koja vrsta bakterija inficira organ i koja je antibiotska skupina najbolje liječiti bebu;
 • Ultrazvuk genitourinarnog sustava – pomaže u prepoznavanju žarišta upale i nepravilnosti u strukturi i položaju urinarnog sustava.

Leukociti u urinu djeteta su povišeni: uzroci abnormalnosti i analize rezultata (10)

terapija

Proces prekomjernog leukocita u mokraći djeteta zaustavlja se jednako u 6 godina i dva tjedna. Za liječenje svih vrsta urosepsis koristiti, u pravilu, antibiotici. Režim liječenja može se podesiti zbog prisutnosti ili odsutnosti groznice u mrvicama, kao i broja leukocita u urinu i tipu uronefrološke bolesti.

Ako dijete napadne groznica, terapija se provodi u bolnici. Dodijelite kapaljku (fizičku otopinu i glukozu) u borbi protiv opijenosti tijela i prilagodite temperaturu tijela. Intravenska primjena antibiotika širokog spektra također je zakazana za 3-5 dana, ovisno o rezultatima ispitivanja, zanemarivanju bolesti i učinkovitosti liječenja. Nadalje, liječnik može propisati oralni antibiotik u obliku slatkog sirupa (za bebe) ili tableta (za stariju djecu).Tijek uzimanja antibiotika od 7 do 14 dana.

Važno je! Paralelno s uvođenjem antibiotika, propisuje se tijek uzimanja probiotika radi normalizacije funkcija gastrointestinalnog trakta. Ni u kom slučaju ne biste trebali ostaviti dojenje tijekom tog razdoblja ili uvesti novi proizvod bebi. Djeca u razdoblju terapije ne bi trebala preopteretiti, glavna stvar To je bogato toplo piće.

Nakon uzimanja tečaja antibiotika, pedijatrijski nefroloz propisuje tijek biljnih lijekova. Može biti kao tinktura o alkoholu, te posebne paste, prašci i tablete. Tečaj biljne terapije može trajati 30-45 dana.

Elektroforeza se također može propisati posebnim lijekovima za liječenje refluksa bubrega.

prevencija

Najpovoljniji ishod liječenja bolesti mokraćnog sustava je odsutnost ponavljanja bolesti. S pravilnom prevencijom uronefroloških bolesti može se izbjeći povrat bolesti.

Leukociti u urinu djeteta su povišeni: uzroci abnormalnosti i analize rezultata (11)

Što bi se roditelji sjetili je li njihovo dijete pretrpjelo urosepsis:

 1. Pratite higijenu vanjskih genitalnih organa. Donje rublje treba se glačati i mijenjati svaki dan. Odaberite zaseban čisti ručnik za vaše dijete da ga opere.
 2. Slijedite prehranu.Dodajte djetetu hranu bogatu vitaminom B i C, povećavajte imunitet i kvalitetnu borbu protiv bilo kakvih infekcija. Manje soli, isključuju meso i ribu bogata juha, previše masnoća, pržena, kisela i začinjena hrana.
 3. Pazite na teška i česta pijenja mrvica. Najbolje je da je pio čistu vodu. Također odgovarajuće biljne dekocije, kompoti sušenog voća.
 4. Jedno od važnih pravila za sprječavanje bolesti bubrega i mokraćnog mjehura – ne dopustiti zatvor. Držite bebinu stolicu redovito.
 5. Kako bi se spriječilo svakih šest mjeseci, piti biljne tinkture za bubrege i urinarni sustav, najbolje – u jesen i proljeće, kada je rizik od hvatanja cistitis je najvjerojatnije.

Nemojte sami lijekirati, jer zdravlje vašeg djeteta je od najveće važnosti! Nemojte odgađati prikupljanje i isporuku testova, jer pravodobno otkrivanje bolesti će olakšati i ubrzati put do oporavka.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duncan Muller

Last Updated: 26/11/2023

Views: 5620

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duncan Muller

Birthday: 1997-01-13

Address: Apt. 505 914 Phillip Crossroad, O'Konborough, NV 62411

Phone: +8555305800947

Job: Construction Agent

Hobby: Shopping, Table tennis, Snowboarding, Rafting, Motor sports, Homebrewing, Taxidermy

Introduction: My name is Duncan Muller, I am a enchanting, good, gentle, modern, tasty, nice, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.