Op welke leeftijd start je met huidverzorging? (2024)

Op welke leeftijd start je met huidverzorging? (1)

Je huid verzorgen is op iedere leeftijden belangrijk, maar wanneer begin je nou met echte gezichtsverzorging? Ik ga je alles vertellen over huidverzorging en wanneer je daar het beste mee zou kunnen beginnen.

Wanneer begin je met huidverzorging?

Wanneer we in de pubertijd komen gaat onze huid veranderen. De een krijgt een vette huid met puistjes, de ander krijgt droge plekjes in het gezicht. Hormonen hebben een enorme invloed op onze huid. Of we het nu willen of niet, deze zijn in onze tienerjaren sterk aanwezig. Je gelaat gaat dus signalen aangeven om te starten met huidverzorging. Ook als je geen huidklachten hebt en nergens last van hebt is vaak de huid wel langzaam vochtarmer aan het worden. Dan raden wij je een hydraterend product aan! Daar is het nooit te vroeg voor! Maar wil je van ons een leeftijd horen? Dan raden wij ongeveer rond de 12-15 jaar aan om te starten met huidverzorging.

Naast hormonale huidklachten gaat de huid ook verouderen. En je zal het misschien niet gelover, maar dat begint al rond de 20e- 25e levensjaar. De eerste huidveroudering zie je natuurlijk nog niet maar het is er wel! Dit uit zich vaak in een vochtarmere huid wat crackelee lijntjes kan veroorzaken. Bij de een gebeurt dat wat eerder dan bij de ander. Huidveroudering start ook vaak het eerste bij de ogen. Omdat je de oogspier dagelijks wel duizenden keren gebruikt. Dit uit zich in de eerste droogte lijntjes rondom de ogen. Wij adviseren dus ook al vroeg met een oog crème te gaan beginnen!

Hieronder zie je het Loveli eye serum. Ideaal om mee te beginnen. Wil je direct een kijkje nemen bij deze oogcreme? Klik dan op de foto.

Met welke huidverzorging ga je starten?

Wij raden altijd aan om te starten met huidverzorging in 4 stappen. En dit doe je iedere ochtend en iedere avond. Het is in de avond belangrijk om de huid te ontdoen van vuil dat je die dag hebt opgedaan. Maar in de ochtend is het net zo belangrijk om je huid te reinigen omdat je huid in de nacht de afvalstoffen van binnenuit naar buiten duwt. Dit kan je voelen als je 's ochtends wakker wordt aan het vettige laagje dat je bijvoorbeeld naast je neus voelt zitten.

Deze stappen in de gezichtsverzorging moet je altijd volgen:

  • Reiniging
  • Lotion
  • Serum
  • Crème
  • SPF

Reiniging

Ook als je geen make-up gebruikt is het belangrijk je huid goed te reinigen, je huid wordt blootgesteld aan allerlei invloeden van buitenaf (verwarming, bacteriën, uitlaatgassen). Deze moeten van je huid verwijderd worden anders hebben de volgende stappen allemaal geen nut en smeer je de afvalstoffen weer je huid in.

Soms horen wij van klanten “ik heb enkel een dagcrème nodig”, dit is dus niet waar. Wanneer je enkel een dagcrème gebruikt smeer je gewoon alle vuilresten en schadelijke invloeden van buitenaf uit over je gezicht. Hierdoor gaat je reactie later zijn: “mijn crème werkt niet” of “Ik krijg zo’n vette huid gedurende de dag” of “Er zitten zo veel mee-eters of puistjes op mijn gezicht”. Begin je huidverzorgingsroutine dus zeker met een passende reiniging.

Je vindt alle gezichtsreiniging hier.

Lotion

Dit is een stap in huidverzorging die vaak wordt overgeslagen maar deze is eens zo belangrijk als al de rest! Een lotion (of tonic) gaat de huid kalmeren, neemt het overgebleven vuil wat nog op onze huid rest na de reiniging weg en brengt de pH waarde terug in balans waardoor volgende producten beter opgenomen worden. Om het makkelijk uit te leggen: een lotion maakt de weg vrij voor de volgende producten.

Kies een lotion die bij je huid past. Klik hier voor alle gezichtslotions

Serum

Een serum is een geconcentreerder product dat veel actieve ingrediënten bevat. Het is een product dat zich focust op een specifieke werkingen zoals:

  • Vocht reguleren en beter vasthouden
  • Pre-aging ( preventief tegen huidveroudering werken)
  • Elasticiteit en stevigheid stimuleren ( door de collageen productie hoog te houden)
  • Energie geven
  • Herstellen
  • Regeneratie
  • Beschermen

Dagcrème / nachtcrème

Met een dagcrème / nachtcrème sluit je je verzorgingsroutine af. Het is een product dat kan werken voor verschillende doeleinde maar voornamelijk om jouw huid te beschermen, herstellen en eventueel de werking van verschillende stoffen te stimuleren (anti-age). Een dagcrème beschermt de huid tegen de invloeden van overdag en de nachtcrème helpt de huid herstellen in de nacht. En denk ook eens na over een dagcrème met SPF want de zon in heerlijk, maar het is de grootste huidverouderaar die er is en als je jong begint met een zonnefactor smeren dan heb je daar later echt de voordelen van!!

Op welke leeftijd start je met huidverzorging? (3)

Oog crème

Wacht niet te lang met een oogverzorging, want zoals we je al eerder vertelde is de huid rondom de ogen de huid waar je het eerste huidveroudering gaat ervaren. Je hoeft niet direct een volle oogverzorging tegen huidveroudering te gebruiken, maar kies voor een heerlijk verfrissende ooggel die eventueel de kringen en wallen een beetje aanpakt. Dit geeft alvast een goede bescherming tegen de eerste tekenen van huidveroudering.

SPF

Je zou het wellicht niet verwachten maar een SPF - Zonnefactor - is het aller belangrijkste dat je moet gebruiken. Zon is schadelijke helaas en veroorzaakt op latere leeftijd

Begin met huidverzorgingsstappen en kijk na enkele weken wat je huid ervan vindt! Mocht je nog vragen hebben dan kan je ons natuurlijk altijd een mailtje sturen naar [emailprotected]! We helpen je graag!

Onzuivere huid

Heb je last van een onzuivere huid en wil je goede producten die niet schadelijk zijn voor je huid? Dan is de Loveli set die je hieronder ziet ideaal voor jouw huid. Het bevat een reiniging een lotion en een dagverzorging! Klik op de onderstaande foto om de set eens beter te bekijken!

Stralende Groetjes Viva Donna!

________________________________________________________________________________

Recente artikelen

  • Op welke leeftijd start je met huidverzorging? (5)

    Hoe verberg je kringen en wallen rondom je ogen?

    DoorSandra van Leeuwen

  • Op welke leeftijd start je met huidverzorging? (6)

    Is pus dat uit puistjes komt besmettelijk?

    DoorSandra van Leeuwen

  • Op welke leeftijd start je met huidverzorging? (7)

    Dingen die je nog niet van mij wist

    DoorSandra van Leeuwen.

  • Op welke leeftijd start je met huidverzorging? (8)

    Crush on Chrome; Nieuwe Trend op nagellak gebied 2021

    DoorSandra van Leeuwen

  • Op welke leeftijd start je met huidverzorging? (9)

    Ananné; natuurlijke cosmetica die lief is voor mens en natuur!

    DoorSandra van Leeuwen

  • Op welke leeftijd start je met huidverzorging? (10)

    Relaxen met een hoofdhuidmassage

    DoorSandra van Leeuwen

  • Op welke leeftijd start je met huidverzorging? (11)

    Met deze tips voorkom je huidveroudering

    DoorSandra van Leeuwen

  • Op welke leeftijd start je met huidverzorging? (12)

    Zo zie jij er op je best uit tijdens je online meeting

    DoorSandra van Leeuwen

  • Op welke leeftijd start je met huidverzorging? (13)

    Wat zijn de voordelen van een massage?

    DoorSandra van Leeuwen

Welke leeftijd mee eters?

Waanneer starten met huidverzorging?
Wanneer starten met dagcreme

Wanneer beginnen met oogcreme?

Wanneer starten met goede reiniging?

Wat is een goede reiniging voor een jong huid?
Huidverzorging voor een jonge huid.

Op welke leeftijd start je met huidverzorging? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Zonia Mosciski DO

Last Updated:

Views: 6310

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Zonia Mosciski DO

Birthday: 1996-05-16

Address: Suite 228 919 Deana Ford, Lake Meridithberg, NE 60017-4257

Phone: +2613987384138

Job: Chief Retail Officer

Hobby: Tai chi, Dowsing, Poi, Letterboxing, Watching movies, Video gaming, Singing

Introduction: My name is Zonia Mosciski DO, I am a enchanting, joyous, lovely, successful, hilarious, tender, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.