​SGK evrak takibi nasıl yapılır? SGK'ya gönderilen evrakların durumu nasıl öğrenilir? | Son Dakika Haberleri (2024)

SGK evrak takibi uygulaması SSK'ya gönderilen evrakların durumunu online olarak incelemeye alınıp almadığını takip edebileceğiniz bir sistem. Evrak takibi uygulaması altında üç çeşit SSK evrak takibi mevcuttur. Bu evraklardan ilki; standart ya da genel diye tabir ettiğimiz evrak takibi, ikincisi ise emeklilik işlemleriniz için gerçekleştirebileceğiniz evrak takibi ve 2022 evrak takibi olarak ayrılır.

2022 evrak takibi ile SSK emeklilik, malulen emeklilik ve özürlü maaşı emekliliği gibi işlemlerin evraklarını takip edebilirsiniz. 2022 evrak takibine girebilmek için size ait olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık numaranızı girmeniz yeterli olacaktır. T.C. numaranızı girdikten sonra da sorgula butonuna basınız

SGK üzerinden emeklilik işlemleri nasıl yapılır?

Emeklilik işlemlerinizi, emeklilik başvurunuzu sorgulamak ve takip etmek için;

-SGK sitesine giriniz.

-Giriş yapabilmeniz için T.C vatandaşlık numarasına ve başvuru esnasında cep telefon numaranızı verdiyseniz cep telefon numaranızı girmeniz gerekmektedir.

-Bunları doldurduğunuz takdirde emeklilik işlemlerine ulaşabilirsiniz.

​SGK evrak takibi nasıl yapılır? SGK'ya gönderilen evrakların durumu nasıl öğrenilir?  | Son Dakika Haberleri (2024)

FAQs

​SGK evrak takibi nasıl yapılır? SGK'ya gönderilen evrakların durumu nasıl öğrenilir? | Son Dakika Haberleri? ›

E-Devlet Kapısı üzerinden yada Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) DYS Evrak Takip sayfasından yılı seçip SGK'ya giden belgelerinizi kontrol edebilirsiniz.

EYT dosya takibi nasıl yapılır? ›

Bunun için SGK'nın DYS Evrak Takip sayfasına e-Devlet üzerinden ulaşılaram sorgulama yapılabilir. SGK'nın Alo 170 hattı da başvuruların ne aşamada olduğunu öğrenmek için bir diğer kaynak. Alo 170'te emeklilik işlemleri menüsünden müşteri temsilcisine ulaşılıp emeklilik başvuru durumu hakkında bilgi alınabiliyor.

DYS gelen evrak beklemede ne demek? ›

Gelen evrakın "beklemede" olması, ilgili kurumun evrakı inceleme, değerlendirme ve gerektiğinde ek belge talep etme amacıyla bir süre beklemeye aldığını ifade eder.

Emeklilik onayı nasıl anlaşılır? ›

Sosyal Güvenlik Kurumu'na şahsen gidilerek başvuru detayları öğrenilebileceği gibi SGK'nın sitesi üzerinden de başvuru sonucu takip edilebilir. SGK'nın internet sitesi üzerinden yapılan sorgulamalar için öncelikle T.C. kimlik numarası girilir, ardından “sorgula” butonuna basılarak sorgulama gerçekleştirilir.

SGK'ya verdiğim dilekçeyi nasıl takip edebilirim? ›

E-Devlet Kapısı üzerinden yada Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) DYS Evrak Takip sayfasından yılı seçip SGK'ya giden belgelerinizi kontrol edebilirsiniz.

EYT başvurum ne durumda? ›

EYT BAŞVURU SONUÇ SORGULAMA EKRANI

e-Devlet ekranı üzerinden arama kısmına 'DYS (Doküman Yönetim Sistemi)' yazarak çıkan ilk sonuca tıklayın ve 'Sosyal Güvenlik Kurumu DYS Evrak Takip' sayfasına gidin. Sonrasında karşınıza çıkan ekranda 'Yıl' seçeneğini işaretleyerek 'Sorgula' butonuna tıklayın.

e-Devlet emekli olup olmadığı nasıl anlaşılır? ›

Tüm bunlar yerine kısa yoldan sorgulama yapmak için https://www.turkiye.gov.tr/sgk-ne-zaman-emekli-olabilirim linkine tıklayarak kimlik doğrulama işlemlerini tamamladıktan sonra direkt olarak e-Devlet emeklilik sorgulama sayfasına yönlendirilirsiniz.

SGK dilekçeye kaç günde cevap verir? ›

Türk vatandaşlarının ve Türkiye'de ikamet eden yabancıların kendileri ve kamu ile ilgili dilek ve şikâyetleri konusunda yetkili makamlara yaptıkları başvuruların sonucu veya yapılmakta olan işlemin safahatı hakkında dilekçe sahiplerine en geç otuz gün içinde gerekçeli olarak cevap verilir.

EYT evrak dosyasına kaldırıldı ne demek? ›

İşte, o detaylar. SGK GELEN EVRAK DOSYASINA KALDIRILMIŞ NE DEMEK? "SGK gelen evrak dosyasına kaldırılmış" ifadesi, SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) ile olan yazışmalarında bir evrakın işleme alınmadan önce SGK gelen evrak dosyasına konulduğunu veya SGK tarafından işleme alınmadan önce bu dosyadan çıkarıldığını ifade eder.

EYT de neden evrak beklemede? ›

"Evrak Beklemede" ifadesi, emeklilik başvurusunun belgelerinin ya da evraklarının eksik veya doğrulama sürecinde olduğunu gösterir. Sorunun Kaynağı: Eksik veya yanlış doldurulmuş evraklar: Başvuru sırasında gereken belgelerin eksik ya da hatalı olması durumu.

EYT de beklemede olanlar ne yapmalı? ›

E-devlet üzerinden "EYT evrak beklemede, dosya kaldırıldı" yazısıyla karşılaşanların Alo 170 üzerinden durumunu sorgulaması, eksiklerini gidermesi gerekiyor. EYT'den yararlanmak için internetten, posta yoluyla hem de doğrudan SGK merkezlerine olmak üzere aynı anda üç yoldan başvuru yapanlar da bulunuyor.

EYT kaç günde sonuçlanır? ›

Ancak sonuçların ilk başvurusunun yapılmasının ardından 1 hafta-15 gün içinde açıklanması bekleniyor. Ayrıca emekliliğe hak kazananlar ilk maaşlarını başvuru dilekçesi verilip süreç sona erdikten sonraki ay başından itibaren alabilecekler.

Emeklilik onayını kim verir? ›

Personel Dairesi Başkanlığınca emeklilik onayı ve kıdem tazminatı ödeme onayı alınarak Müdürlüğümüze gönderilir. Onayın aslı kıdem tazminatı ödenmesi için Tahakkuk Bürosuna gönderilir. Fotokopisi ise personelin dosyasına konulur. İnternet kanalıyla SGK' dan işten ayrılış bildirgesi düzenlenerek sicil dosyasına konur.

EYT emekli olunca mesaj gelir mi? ›

Emeklilik başvurusu sırasında cep telefonu numarasını dilekçeye kaydedenlerin, emekli aylığının bağlanıp bağlanmadığı konusunda SMS ile bilgilendirecekleri öğrenildi.

4a emeklilik işlemleri ne kadar sürer? ›

Emekli maaşının bağlanması için başvurunun sisteme işlenmesi gerekir. Bu işlemler bir buçuk ay ile iki ay arasında sonuçlanır.

EYT tahsis numarası nasıl öğrenilir? ›

Numarayı öğrenmek için www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet sistemine giriş yapın. Sosyal Sigortalar Kurumu'nun işlemler menüsünden “4C Emeklilik İşlemleri Evrak Takibi” seçeneğinden evrak takibi ya da evrak sorgulatması yaparak tahsis numaranızı öğrenebilirsiniz.

EYT tahsis numarası nereden bakılır? ›

*Bütün bu aşamalardan geçtikten sonra emeklilik için bir engel yok ise tahsis numarası veriliyor. Bu durum zaten e-devlette “emeklilik kaydı” bölümünden görülebiliyor.

EYT başvuruları kaç günde sonuçlanır? ›

Ancak sonuçların ilk başvurusunun yapılmasının ardından 1 hafta-15 gün içinde açıklanması bekleniyor. Ayrıca emekliliğe hak kazananlar ilk maaşlarını başvuru dilekçesi verilip süreç sona erdikten sonraki ay başından itibaren alabilecekler.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated:

Views: 6114

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.