Tilskud til tandpleje for dig, der er førtidspensionist (2024)

Du kan som førtidspensionist søge om økonomisk tilskud til tandbehandling udført i Danmark.

Tilskud til tandpleje for dig, der er førtidspensionist (2024)

FAQs

Tilskud til tandpleje for dig, der er førtidspensionist? ›

Hvis du er førtidspensionist, folkepensionist eller kontanthjælpsmodtager, kan du få hjælp til tandbehandlingen. Hvor meget man er berettiget til, afhænger af ens økonomi. Man kan ligeledes ved stort behandlingsbehov få hjælp med en engangsydelse, hvis det bliver vurderet, at man ikke selv har råd til behandlingen.

Kan man få tilskud til tandlæge når man er førtidspensionist? ›

Hvis du er tilkendt førtidspension efter 01.01.2003, har du mulighed for at ansøge om en enkeltydelse til tandbehandling. Du kan som førtidspensionist søge om tilskud til tandbehandling og du skal indgive en ansøgning om enkeltydelse.

Hvem kan få tilskud til tandbehandling? ›

Tilskud til tandpleje

Du kan få tilskud til alle former for tandpleje, både forebyggende og behandlende, hvis du modtager ydelser efter aktivloven svarende til uddannelseshjælps- eller kontanthjælpsniveau eller niveauet for selvforsørgelses- og hjemrejseydelse eller overgangsydelse.

Er tandlæge gratis for pensionister? ›

Der ydes helbredstillæg til betaling af pensionisters egne udgifter til tandlægeydelser, som den offentlige sygesikring giver tilskud til. Der gives desuden helbredstillæg til pensionistens egne udgifter til aftagelige tandproteser, hvis kommunen vurderer, at udgiften er nødvendig.

Kan jeg få tilskud til tandlæge på SU? ›

Du skal søge om tilskud, før du indleder behandlingen, hvis du ønsker tilskud til udgifter, der overstiger 10.000 kr. – uafhængigt af din alder. Du kan ikke modtage tilskuddet, hvis du er SU-modtager. Du kan ikke modtage tilskud til kosmetiske behandlinger eller behandlinger hos tandlæger uden overenskomst.

Hvilke tilskud kan man få som førtidspensionist? ›

Førtidspension
Alm. førtidspensionForhøjet alm. førtidspension
Grundbeløb6.815 kr.6.815 kr.
Pensionstillæg – gift/saml.3.420 kr.3.420 kr.
Pensionstillæg – reelt enlig7.078 kr.7.078 kr.
Førtidsbeløb1.824 kr. (x) (*)
9 more rows
Jan 12, 2024

Hvilke fordele har man som førtidspensionist? ›

Ved siden af førtidspensionen (nye regler) kan du søge om supplerende tilskud og ydelser:
  • Hjælp til uforudsete enkeltudgifter.
  • Hjælp til medicin og sygebehandling.
  • Merudgifter.
  • Hjælp, hvis du får brøkpension.
  • Boligstøtte.

Hvilke sygdomme giver tilskud til tandlæge? ›

Du kan søge om økonomisk tilskud til tandpleje, hvis du har visse former for kræft, Sjögrens syndrom eller en sjælden medfødt sygdom. Du kan som dansk statsborger søge om særligt økonomisk tilskud til tandpleje.

Kan man få tilskud til tandbehandling i udlandet? ›

Du får samme procentandel i tilskud til tandbehandling i et EU-land, som du gør i Danmark. Er tandbehandlingen billigere i udlandet, vil tilskuddet dermed også være mindre end i Danmark. Til tandbehandling foretaget af en autoriseret behandler i et EU eller EØS land, dvs.

Hvordan får man gratis tandlæge? ›

Er det tid til (gratis*) tandlæge? *Er du ung mellem 18 – 25 år? Så har du mulighed for gratis tandlæge, da Sygeforsikringen “danmark” giver 100% tilskud til tandundersøgelse og tandrensning, hvis du er medlem af en tilskudsberettiget gruppe.

Kan man få tilskud til nye tænder som pensionist? ›

Udvidet helbredstillæg (pensionslovens § 14 a, stk.

Der ydes desuden et udvidet helbredstillæg på op til 85 % til pensionistens egne udgifter til tandprotese. Helbredstillægget ydes til den billigste (men tilstrækkelige) aftagelige tandprotese, dvs. proteser, der erstatter mistede tænder, og som fjernes fra munden.

Hvor søger man tilskud til tandlæge? ›

Hvis du søger om tilskud til tandbehandling, kan det være forskelligt ud fra kommune til kommune. Du bør derfor altid forhøre dig hos din egen tandlæge om, hvilke tilskud du kan få eller kontakte den pågældende kommune.

Kan man få lavet tænder gratis? ›

Når de fylder 18 år, overgår de til voksentandplejen og selv skal betale for at gå til tandlæge. Men fremover vil unge mellem 18 og 21 år også få tilbudt gratis tandpleje. Det er vedtaget som en del af finansloven, der blev indgået i december 2021.

Kan kommunen hjælpe med tandlægeregning? ›

Der kan ydes tilskud til alle former for tandpleje. Behandlingsforløb, som samlet medfører udgifter på mere end 10.000 kr., skal dog forhåndsgodkendes af kommunen, som skal vurdere, om behandlingen er nødvendig og helbredsmæssigt velbegrundet.

Hvornår er tandlæge ikke gratis? ›

Tandpleje er gratis, indtil du fylder 22 år*. Derefter skal du selv betale for tandeftersyn og tandbehandling hos en privat tandlæge. Vi hjælper dig med, hvordan du vælger din nye tandlæge.

Hvis man ikke kan betale tandlæge? ›

Hvis du ikke har råd til tandlægehjælp, kan du søge tilskud hos din kommune. Hvis din kommune bevilliger dig et tilskud kan der ydes hjælp til din egen udgift til eksempelvis tandbehandling, hvis du ikke selv har midler til at betale udgiften med.

Kan førtidspensionister få merudgifter? ›

Personer, der modtager invaliditetsydelse tilkendt efter lov om højeste, mellemste, forhøjet almindelig og almindelig førtidspension m.v., kan samtidig dækket nødvendige merudgifter efter servicelovens § 100.

Hvem kan komme gratis til tandlæge? ›

Med den nye ordning vil alle unge, der fylder 18 år efter 1. januar 2022, være omfattet af den vederlagsfri kommunale tandpleje, indtil de fylder 22 år. Disse unge fortsætter eller bliver automatisk indmeldt i ordningen og skal derfor ikke aktivt gøre noget for at blive omfattet af de nye regler.

Kan man få ældrecheck hvis man er førtidspensionist? ›

Ældrecheck førtidspensionist

Ældrechecken for førtidspensionister tager hensyn til forskellige faktorer, herunder personens alder, indkomst, formue og ægtefælles økonomiske situation. Størrelsen af ældrechecken varierer afhængigt af disse faktorer og justeres årligt i henhold til den økonomiske udvikling.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tyson Zemlak

Last Updated:

Views: 6126

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tyson Zemlak

Birthday: 1992-03-17

Address: Apt. 662 96191 Quigley Dam, Kubview, MA 42013

Phone: +441678032891

Job: Community-Services Orchestrator

Hobby: Coffee roasting, Calligraphy, Metalworking, Fashion, Vehicle restoration, Shopping, Photography

Introduction: My name is Tyson Zemlak, I am a excited, light, sparkling, super, open, fair, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.