Waarom rult mijn crème of foundation? (2024)

Je houdt van lekker smeren, elke ochtend, elke avond, lekker laagjes aanbrengen op je huid. Een serum, een dagcrème, een nachtcrème, een foundation…..maar dan ineens wordt het korrelig op je huid. De creme’s, producten onderling matchen niet of je huid pakt het niet meer.

Hoe kan dit? Lees mee en voorkom een rullende crème.

Wat is rullen van crème?

Rullen is hetzelfde als korrelen. Het voelt alsof de crème of foundation op de huid blijft liggen en dat tijdens het verdelen van de crème of foundation deze niet matcht met de onderlaag, je huid en of de onderliggende crème. Het zijn een soort van kleine korrel achtige velletjes die op de huid liggen.

Waarom rult je crème of waarom rult je foundation?

Er zijn een aantal oorzaken aan te geven waarom een crème of foundation gaat rullen:

  • Reinigen: het kan zijn dat de huid niet (goed) is gereinigd. In de ochtend wordt het met name wel eens overgeslagen. Hier kunnen de producten die je opdoet op reageren door te gaan korrelen. Elke ochtend en avond je huid reinigen met een goede, op jouw huid afgestemde cleanser is de basis.
  • Teveel product: het kan zijn dat jouw huid verzadigd is door het gebruik van (te) veel product. Gebruik je in de ochtend een serum en daarbij een dagcrème, wat overigens aan te bevelen is, zorg ervoor dat je niet teveel gebruikt. Overdaad heeft geen toegevoegde waarde. Vergelijk de huid met een spons, zodra deze is verzadigd, zal de huid geen product meer opnemen, maar zal het op de huid blijven liggen. Uit ervaring weet je vaak wel waar het verzadig punt van jouw huid ligt. Je kunt overigens beter iets “bijsmeren” dan dat je teveel hebt gebruikt.
  • Product bevat siliconen: Siliconen maken je huid zacht, glad en geven je huid een egaal beeld. Het nadeel van siliconen is dat ze op de huid blijven liggen. Breng je meerdere producten over elkaar aan die siliconen bevatten dan is de kans groot dat de producten los raken en gaan rullen. Check daarom altijd het ingrediëntenlijstje als dit gebeurt. De meest voorkomende benaming voor siliconen zijn: dimethicone, methicone, cyclomethicone, cyclopentasiloxane.
    Tip: wees zuinig in gebruik als het gaat om meerdere laagjes siliconen (als ingrediënt), laat het product in ieder geval los van elkaar goed intrekken en reinig je huid zorgvuldig.
    Cent Pur Cent is het make-up merk dat garant staat voor 100% natuurlijk ingrediënten, dit wil zeggen dat de producten van Cent Pur Cent geen stoffen bevatten zoals: siliconen, kunstmatige kleurstoffen, synthetische parfums, niet-natuurlijke oliën en talk.
  • Verkeerde producten: je huid kan de producten “niet kwijt”, vergelijk het met teveel product aan brengen. Het kan dus ook zijn, dat je een te rijk product gebruikt voor jouw huidtype, dus een te volle textuur. Veelal gaat dit dan om een dagcreme op oliebasis. Kies dan voor een hydraterende dagcrème op waterbasis. Een goed voorbeeld van een matterende dagcrème op waterbasis is de Comfort Zone Active Pureness Fluid. Gebruik in combinatie met de andere producten uit de Comfort Zone Active Pureness lijn voor optimaal resultaat.
  • Product is te oud: dit gebeurt niet vaak, maar het kan voorkomen dat het product niet goed meer is. De geur en hoe het product eruit ziet zullen het bewijs zijn. Bij twijfel, beter niet meer gebruiken.
Comfort Zone Active Pureness Fluid

Hoe lang duurt het voordat je crème is ingetrokken?

Hoelang het duurt voor de crème of het serum is ingetrokken in jouw huid, zal per huid verschillen.

Is jouw huid goed gereinigd, dan zal het eerste product (een serum of een crème) dat je aanbrengt volledig ingetrokken zijn na 1-5 minuten. Daarna kun je verder gaan met een volgend product (een crème of een foundation). De inwerktijd zal nu iets langer zijn, dit blijft afhankelijk van de hoeveelheid product er is gebruikt, dus of de huid wel of niet is verzadigd.

Kun je dagcrème met foundation gebruiken?

Uiteraard kun je een dagcrème met daarbij een foundation gebruiken. Let daarbij wel op of de producten siliconen bevatten, dan loop je het minste risico dat bij het aanbrengen van de foundation dit gaat rullen. Wees daarnaast ook zuinig in gebruik en neem goed de tijd om de dagcrème en foundation aan te brengen en in te laten trekken.

Wat voor dagcrème, make up primer en foundation zijn het beste om te combineren?

De allerbeste dagcrème, make-up primer of foundation om te combineren, zijn allereerst degene die bij jouw huidtype, huidconditie en huidteint passen.

Daarnaast kun je letten op de ingrediënten, zo natuurlijk mogelijk, wel of geen parfum. Maar dus ook de siliconen, omdat deze de grote veroorzakers van het rullen zijn. Maar ook prijsklasse is van belang en wat beloofd een product. Allemaal redenen om tot een goede keuze te komen.

We lichten er een paar voor je uit.

Marlyse Blue Day Cream SPF25: een beschermende dagcrème die je huid intense hydratatie geeft. Deze bevat geen parabenen, siliconen of andere chemische toevoeging. Een mooie basis voor je foundation, maar kan ook erg goed na je serum worden aangebracht.

Cent pur Cent Foundation: een mooie foundation die een lichte textuur heeft, sterk hydraterend is en heel fijn aanvoelt op basis van 100% natuurlijk mineralen, dus ook zonder siliconen. Dit maakt dat deze minerale make-up foundation erg goed samengaat met de dagcrème en of primer voor je make-up zonder siliconen.

Marlyse Blue Day Cream SPF25

Cent Pur Cent Loose Mineral Foundation

Waarom rult mijn crème of foundation? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Corie Satterfield

Last Updated:

Views: 6303

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Corie Satterfield

Birthday: 1992-08-19

Address: 850 Benjamin Bridge, Dickinsonchester, CO 68572-0542

Phone: +26813599986666

Job: Sales Manager

Hobby: Table tennis, Soapmaking, Flower arranging, amateur radio, Rock climbing, scrapbook, Horseback riding

Introduction: My name is Corie Satterfield, I am a fancy, perfect, spotless, quaint, fantastic, funny, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.