Welk serum past bij mijn huidtype? (2024)

Om antwoord te geven op de vraag “welk serum past bij mijn huidtype” is het allereerst belangrijk te weten:

Wat is een gezichtsserum?

Een gezichtsserum is een gezichtsverzorgingsproduct met een hoge concentratie aan actieve ingrediënten, zoals bijvoorbeeld: hyaluronzuur, etherische oliën, vitamines en fruitzuren. Een gezichtsserum is veelal dun van substantie en kan zowel op water-, olie- of gelbasis zijn. Een serum kan dagelijks worden gebruikt.

Wat doet een serum voor de huid?

Door de hoge concentraties aan actieve ingrediënten, noem het werkstoffen, zal een serum de huid voorzien in zijn behoefte. Een serum werkt doelgericht op een bepaald huidprobleem of huidbehoefte en wordt onder een dagcrème of nachtcrème aangebracht. Is jouw huid gevoelig? Dan zal het serum de huid tot rust brengen. Is jouw huid vochtarm? Dan zal het serum de huid voorzien van hydratatie. Vertoont jouw huid pigmentatie? Dan zal het serum helpen deze te verminderen. Heeft jouw huid te kampen met tekenen van veroudering? Dan zal het serum de tekenen van veroudering verminderen en preventief vertragen.

Een serum zal de huid naast de dagelijkse verzorgingsroutine herstellen en versterken.

Welk serum past bij mijn huidtype? (1)

Wanneer gebruik je een serum?

Een serum gebruik je als er een huidbehoefte is of huidprobleem die je graag wilt bestrijden. Een serum zet je dus in voor specifieke huidbehoeften als een gerichte behandeling. Een serum wordt dagelijks aangebracht onder de dag- en nachtcrème. Maar het kan ook als een kuur worden ingezet, dus tijdelijk.

Wat is het beste serum voor je gezicht?

Kijk bij deze keuze heel goed naar je eigen huidbehoefte, dus wat de symptomen van je huid zijn die je wilt aanpakken. Maak aan de hand daarvan een keuze wat voor jouw gezicht de beste serum is. Blijf je de keuze toch nog moeilijk vinden, kies dan voor een hydraterend serum. Hydratatie is de basis van een gebalanceerde huid en elke huid heeft dit nodig, ongeacht type of kleur.

Hoe kies je een goed serum?

Zoals hierboven ook aangegeven: let bij de keuze van een goed serum op je eigen huidbehoefte. Welke symptomen van je huid je wilt aanpakken.

Serums per huidtype

Voor elk huidtype, maar nog meer voor elke huidbehoefte of huidprobleem is er een passend serum waarmee je de dagelijkse verzorgingsroutine aanvult. Daardoor herstelt en versterkt de gezichtshuid.

  • Droge en vochtarme huid: deze huid heeft veelal een tekort aan vocht. Kies daarom voor een serum op basis van hyaluronzuur en glycolzuur.
  • Gevoelige huid: deze huid is dun en reageert gauw in de vorm van gevoelig- en roodheid. Kies bij dit huidtype voor een serum op basis van vitamine E, aloë vera, lavendel, melkzuur en andere kalmerende ingrediënten.
  • Verouderde en verslapte huid: deze huid heeft behoefte aan ingrediënten die de huidveroudering en huidverslapping herstellen. Kies daarom voor een serum op basis van vitamine C, E, A (retinol) of glycolzuur.
  • Gemengde huid: deze huid heeft behoefte om de talgproductie van de T-zone van de huid te regelen, de droge wangen hydratatie te geven en de eventuele onzuiverheden aan te pakken. Kies daarom voor een serum op basis van aloë vera, vitamine A, C en E.
  • Vette huid, onzuivere huid: deze huid heeft de behoefte aan het reguleren van de talgproductie, een goede hydratatie en kalmering van de ontstekingen. Kies daarom voor een serum met als actieve ingrediënten vitamine A (retinol), salicylzuur, hamamelis of vitamine B3 (niacinamide).
  • Dikke verhoornde huid: voor deze huid is het belangrijk dat de verhoorning wordt verminderd. Kies daarom voor een serum met als actieve ingrediënten fruitzuren.
  • Gepigmenteerde huid: door o.a. zonschade, hormonale schommelingen of aanleg kan de huid (hyper)pigmentatie vertonen. Kies dan voor een serum met de ingrediënten vitamine C, glycolzuur of melkzuur.
  • Vermoeide huid: is je huid vermoeid en toe aan een extra boost? Kies dan een serum op basis van de ingrediënten vitamine A (retinol), vitamine C of hyaluronzuur.
  • Bescherming tegen blauw licht: zit je veel achter een beeldscherm? Gebruik dan een serum op basis van de ingrediënten vitamine C, E, A (retinol) of B3.

Welk serum past bij mijn huidtype? (2)

Voordelen van een juist serum voor jouw huidtype

Als je het juiste serum voor jouw huidtype gebruikt zal je huid er ten volste zijn voordeel mee doen, gaandeweg opknappen en herstellen. Ben je gevoelig voor bijvoorbeeld vochttekort, irritaties, pigmentatie of andere huidaandoeningen? Dan werkt een serum ook preventief als je het juiste serum voor jouw huidtype of huidbehoefte gaat en blijft gebruiken.

Beste serums per huidtype

Het beste serum per huidtype is het serum dat voorziet in jouw huidbehoefte, om je gezicht te herstellen en preventief te geven wat je huid nodig heeft. Zo zijn de serums op basis van hyaluronzuur en vitamine C de beste serums voor het gezicht als je het moeilijk vindt om een keuze te kunnen maken. Deze serums kun je ten aller tijde veilig gebruiken, voor het beste resultaat voor jouw gezicht.

Lees ook: Wat is het verschil tussen een serum, moisturizer en een dagcrème?

Welk serum past bij mijn huidtype? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rob Wisoky

Last Updated:

Views: 5693

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rob Wisoky

Birthday: 1994-09-30

Address: 5789 Michel Vista, West Domenic, OR 80464-9452

Phone: +97313824072371

Job: Education Orchestrator

Hobby: Lockpicking, Crocheting, Baton twirling, Video gaming, Jogging, Whittling, Model building

Introduction: My name is Rob Wisoky, I am a smiling, helpful, encouraging, zealous, energetic, faithful, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.