20 Geweldige Teambuilding Activiteiten Voor Je Volgende Evenement - Billetto Blog (2024)

Teambuilding activiteiten. Kreeg je zojuist de koude rillingen? Kom, zeg eens eerlijk. Teambuilding activiteiten hebben een negatieve reputatie.

De slechtste activiteiten willen te graag. Ze creëren nep-vriendschappen tussen verveelde, ongemakkelijke mensen. Maar het hoeft niet zo te zijn.

Wij hebben een lijst gemaakt van teambuilding activiteiten voor je volgende evenement. Grote en kleine evenementen worden meestal beter van natuurlijk teamwork. We zijn sociale wezens en het voelt goed om samen te werken.

Maar denk eraan, het is belangrijk om je publiek te kennen. Stel geen teams van bingo-oma’s samen voor je raft-avontuur.

Niet als je wilt dat ze het naar hun zin hebben. Laten we kijken naar een paar geweldige teambuilding activiteiten voor je volgende evenement.

Billetto is een kaartverkoop platform die helpt jij om evenementen te beheren, te promoveren en te organiseren. Maak een evenement pagina en begin kaartjes te verkopen binnen 5 minuten.
CREËR EVENT >>

Zakelijke teambuilding activiteiten voor een professioneel evenement

Deze activiteiten zijn geweldig voor een zakelijke setting. Seminars, vergaderingen en andere professionele bijeenkomsten kunnen heel stijf of formeel zijn. Maar door het verbeteren van relaties, verbetert ook de productiviteit. Maak je volgende bedrijfsevenement losser met een aantal van deze ideeën.

1. Team lunches

Vrij standaard, maar ook natuurlijk en simpel. Ga met je team lunchen! Met een digitale poll kun je mensen laten meebeslissen.

2. Bordspelletjes

Neem een uur pauze om een spelletje te spelen. Spelletjes met concurrentie en samenwerking kunnen zorgen voor echte relaties tussen collega’s.

3. Mysterie restaurant

Verdeel willekeurig medewerkers uit verschillende afdelingen in groepen. Daarna host iedere groepsleider een etentje in een uniek plaatselijk restaurant. Ontmoet een aantal van je collega’s die je nog niet kent op een nieuwe plaats!

4. Workshop professionele ontwikkeling

Er is altijd ruimte voor verbetering. Kies de vaardigheden waar je nadruk op wilt leggen en host een workshop om deze te verfijnen. Een voorbeeld is om medewerkers van “Afdeling A” een “Afdeling B” probleem op te laten lossen.

Dan kan het echte team van Afdeling B ze een aantal tips geven. Wisselen en herhalen!

20 Geweldige Teambuilding Activiteiten Voor Je Volgende Evenement - Billetto Blog (1)

Bijzondere teambuilding activiteiten voor een vernieuwend evenement

Deze activiteiten zijn geen mainstream teambuilders. Voor evenementen die draaien om vrije geesten en nieuwe ervaringen, kunnen deze helpen bij het positief verrassen van vreemdelingen. Bijzondere activiteiten werken heel goed om mensen samen te brengen.

1. Volwassen spreekbeurt

Nee, niet dat soort “volwassen.” Het normale soort. Spreekbeurten voor volwassenen kunnen heel leuk zijn. Neem iets interessants mee en praat erover.

2. Escape rooms

Escape rooms zijn helemaal in. Speciale puzzelkamers met een thema zijn gemaakt voor teams. Je hebt een tijdslimiet en je moet zien te ontsnappen.

20 Geweldige Teambuilding Activiteiten Voor Je Volgende Evenement - Billetto Blog (2)

3. Karaoke avond

Niet verrast zijn als al je gasten extravert blijken te zijn. Beklim het podium, kies een nummer, en geef je artistieke ik alle vrijheid. Haal eruit wat erin zit.

4. Keukencreaties

Maak teams, zorg voor ingrediënten, en klaar ben je! Er zijn veel opties, dus je kunt het net zo competitief en creatief maken als je wilt.

5-minuten teambuilding activiteiten voor een efficiënt evenement

Wie heeft er tijd voor twee uur lang schatzoeken? Je hebt samenwerking en gemeenschapszin nodig, en wel nu! Zorg voor de beste resultaten voor een korte tijdslimiet. Op een vriendschappelijke manier, natuurlijk. Voor evenementen met een drukke planning, zoals workshops, kun je deze activiteiten doen met een oog op de klok.

1. Knipoog moord

Iedereen staat in een kring. Er wordt een detective gekozen, en hij of zij verlaat de ruimte voor dertig seconden. De andere mensen kiezen een moordenaar. De detective komt terug. Zijn of haar enige aanwijzing is dat als de moordenaar naar iemand knipoogt, hij of zij “dood” neervalt.

2. Sorteren

Teams worden willekeurig verdeeld. Ze moeten zichzelf indelen op leeftijd, lengte, naam, of wat je maar wilt. Prijzen voor het snelste en meest accurate team. Sluit af met een kort overzicht van het proces van het winnende team.

3. Papieren toren

Deel papier uit aan de deelnemers. Vervolgens heeft ieder team vijf minuten om een zo hoog mogelijke papieren toren te bouwen. Zonder dat deze omvalt.

4. Overeenkomsten

Tijdens dit spel hebben groepen vijf minuten om alles te ontdekken wat ze gemeen hebben. De groep die de meeste overeenkomsten vindt, wint. “We ademen allemaal zuurstof” telt niet.

Teambuilding activiteiten voor studenten

Misschien komen de studenten uit je doelgroep net van de bus. Misschien rijden ze zelf naar campus. Deze teambuilding activiteiten zijn in ieder geval ontworpen voor een studentenevenement. Gelegenheden zoals carrièrebeurzen, schoolreizen, of campus tours voor nieuwe studenten kunnen profiteren van wat teamwork.

1. In theorie

Eén manier om teambuilding aan te pakken is gewoon praten. Stel een leuke of uitdagende vraag en krijg inzicht in het denkproces van de studenten. Hoe interessanter de vraag is, hoe betrokkener de studenten zullen zijn.

2. Is er een vrijwilliger?

Vrijwilligerswerk doen is al een evenement op zich. Oké, maatschappelijke dienstverlening wordt niet door iedereen leuk gevonden. Maar het kan een geweldige manier zijn voor studenten om te brainstormen over ethische en inventieve nieuwe ideeën.

Als je bijvoorbeeld een schoolreis organiseert, kun je er een wedstrijdelement aan toevoegen. Studentengroepen kunnen een wedstrijd houden voor het bedenken van de beste ideeën voor vrijwilligerswerk. Het plan van de winnende groep wordt dan realiteit, en de eer gaat dan naar die groep.

3. Er was eens

Zorg voor samenwerking met een leuk verhaal! Eén student begint aan het verhaal, een ander gaat verder, enzovoort. Je kunt zorgen voor vaste punten die in het verhaal voor moeten komen, zodat de studenten samen moeten werken voor de juiste verhaallijnen.

4. Slagzin

Dit spel heeft zelfs een elektronische versie. Maar je kunt het makkelijk zonder spelen. Eén van de studenten krijgen in het geheim een woord door. Dan moet hij of zij het de anderen laten raden zonder het woord te zeggen.

20 Geweldige Teambuilding Activiteiten Voor Je Volgende Evenement - Billetto Blog (3)

Openlucht teambuilding activiteiten voor een levendig evenement

Ah, de frisse lucht. Ga met je groep naar buiten, de natuur in. Deze activiteiten kunnen ook gebruikt worden als beleefde manieren om van bezoekers af te komen (niet dat je ze zo zou gebruiken).

1. Schatzoeken

Niet alleen voor harde overlevers van de apocalyps! Ouderwets schatzoeken kan leuk zijn voor alle leeftijden. Er is veel ruimte voor creativiteit. Organiseer de teams, geef ze een lijst, en ga zoeken.

2. Kajakken

Deze activiteit is ideaal voor iedere groep. Je kunt veel hotspots voor kajakken vinden als je op de juiste plaats zoekt.

3. Minesweeper

De echte versie is beter dan het oude computerspel. Een geblinddoekte speler wordt langs “explosieve objecten geleid”. Teamleden mogen deze speler alleen met woorden begeleiden.

4. Papieren vliegtuigjes

Kun je binnen een wedstrijdje houden met papieren vliegtuigjes? Ja. Is het beter dan je vliegtuigje in de wind laten vliegen? Echt niet. Er zijn handige hulpmiddelen voor het maken van vliegtuigen als je niets weet van luchtvaartkunde.

Billetto is een kaartverkoop platform die helpt jij om evenementen te beheren, te promoveren en te organiseren. Maak een evenement pagina en begin kaartjes te verkopen binnen 5 minuten.
CREËR EVENT >>

Veel werkbare activiteiten

Eén van de beste dingen aan deze activiteiten? De meeste zijn een beetje raar. Even samen lachten is de beste manier om teamwork en samenwerking aan te moedigen. Vooral als iemands papieren vliegtuigje tegen het hoofd van een ander is aangevlogen.

Hebben we je favoriete teambuilding activiteit niet genoemd? Vertel ons in de opmerkingen hieronder hoe jouw activiteit werkt!

20 Geweldige Teambuilding Activiteiten Voor Je Volgende Evenement - Billetto Blog (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Margart Wisoky

Last Updated:

Views: 6065

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Margart Wisoky

Birthday: 1993-05-13

Address: 2113 Abernathy Knoll, New Tamerafurt, CT 66893-2169

Phone: +25815234346805

Job: Central Developer

Hobby: Machining, Pottery, Rafting, Cosplaying, Jogging, Taekwondo, Scouting

Introduction: My name is Margart Wisoky, I am a gorgeous, shiny, successful, beautiful, adventurous, excited, pleasant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.