10 signalen dat zij jouw beste vriendin voor altijd is (2024)

Vriendinnen komen en gaan. Misschien jammer, maar zo is het wel. Gelukkig is er altijd een vriendin die je altijd blijft zien en spreken. Zij weet wat ze moet zeggen om je weer vrolijk te maken, weet wat je het liefst eet als je last hebt van je hormonen en geeft je altijd het beste (en meest eerlijke!) advies. Zij is een vriendin die er altijd voor je is als je haar nodig hebt: je beste vriendin! Hier lees je de signalen dat zij altijd jouw beste vriendin zal blijven.

1. Ze veroordeelt je niet
Een beste vriendin is iemand bij wie je je hart kan luchten. Als je weer eens iets stoms hebt gedaan -je bent ook maar een mens- dan weet je dat je BFF je niet zal veroordelen om je acties. Soms wijst ze je weleens met liefde op je acties, maar ze biedt vooral een luisterend oor en goed advies.

2. Ze weet je altijd aan het lachen te maken
Je beste vriendin weet precies wat je grappig vindt en samen hebben jullie de grootste lol. Met niemand lig jij zo in een deuk als met haar, tot tranen aan toe. Eén blik is genoeg om te weten wat jullie denken en dan kunnen jullie uren lachen zonder dat anderen weten wat er nu zo grappig is. En als je een keer niet zo vrolijk bent, dan weet ze precies wat ze moet zeggen om weer een glimlach op je gezicht te toveren.

3. Ze heeft altijd tijd voor je
Je beste vriendin is niet per se iemand die je het meest ziet. Soms zien jullie elkaar even niet omdat jullie het druk hebben en dat begrijpen jullie dan ook van elkaar. No hard feelings. Toch weet je dat als er écht iets is, je altijd bij haar terecht kan. Er is maar één telefoontje nodig of ze staat al op de stoep, hoe druk ze het ook heeft.

4. Ze is eerlijk tegen je
Een BFF zal eerlijk zeggen dat je een rokje niet kan hebben en dat iets een slecht idee is. Soms zijn de harde woorden van je beste vriendin precies wat je nodig hebt om weer met je beide benen op de grond te komen. Dat is niet het enige: je vertrouwt je beste vriendin ook op haar mening. Als zij zegt dat je het rokje niet kan hebben, dan weet je dat ze gelijk heeft.

10 signalen dat zij jouw beste vriendin voor altijd is (1)

5. Ze gunt je alles van de wereld
Je hebt van die vriendinnen waarbij je een jaloerse ondertoon bespeurt als je vertelt dat je met iemand aan het daten bent. Zij zijn dus NIET jouw beste vriendinnen. Een BFF is altijd blij voor je, zonder jaloers te zijn. Ze wil dat jij gelukkig bent, dan is zij dat ook. Als jij vertelt over een nieuwe date of een nieuwe baan dan is ze super blij voor je, zonder dat je een ondertoon bespeurt.

6. Ze is te vertrouwen
Als je iets in vertrouwen aan je beste vriendin vertelt dan weet je zeker dat het de volgende dag niet bij de hele school bekend is. Je weet dat je met al je geheimen bij haar terecht kan, ze zal nooit haar mond voorbij praten. Jouw geheimen zijn veilig bij haar.

7. Ze voelt zich fijn bij jou (en andersom)
Je kan je schaamteloos bij haar gedragen en zij bij jou. Als je per ongeluk een boer of een scheet laat, dan krijg je allang geen rood hoofd meer. Ook is plassen met de deur open helemaal niet gek. Jullie voelen je op je gemak bij elkaar en zelfs de meest ranzige, vreemde gewoontes durf je aan haar te laten zien. Je durft 100% jezelf te zijn bij elkaar.

8. Ze zal altijd voor je opkomen
Jouw ex is haar ergste vijand en ze zal nooit toestaan dat iemand negatief over jou praat. She has your back. Je beste vriendin zal je altijd steunen, in welke situatie dan ook. Je hoeft je geen zorgen te maken dat ze anderen over je laat roddelen.

9. Ze raakt nooit uitgepraat
Ook al hebben jullie elkaar de dag ervoor nog uitgebreid gesproken, jullie kunnen alsnog uren kletsen over van alles en nog wat. Het gaat van serieuze tot de meest oppervlakkige onderwerpen. Je vriendje snapt nooit hoe jullie een hele dag alleen maar kunnen kletsen, maar het gaat vanzelf. Er vallen geen awkward stiltes, alleen stiltes waarbij jullie weten dat het goed is.

10. Ze kent je door en door
Je BFF weet meer dan je haarkleur, ze weet alle details over je. Ze weet welk liedje je luistert als je verdrietig bent, welk parfum je altijd draagt, welke merken je leuk vindt, wat je lievelingseten is, wat je sterke en zwakke punten zijn, wat je makkelijk vindt en wat je moeilijk vindt. Je beste vriendin weet alles over jou en jij over haar. En het beste van alles? Ze weet alles -het goede én het slechte- en ze vindt jou nog steeds de allerleukste vriendin op aarde!

Heb jij al een beste vriendin voor het leven gevonden?

Bron beeld: thinkstockphotos

10 signalen dat zij jouw beste vriendin voor altijd is (2024)

FAQs

10 signalen dat zij jouw beste vriendin voor altijd is? ›

Het verschil tussen een gewone vriend(in) en een beste vriendin, zit 'm met name in het soort activiteiten die jullie samen doen en over welke dingen er wordt gepraat. Zo zul je met vriendinnen van werk of school, over iets oppervlakkigere onderwerpen praten dan met vriendinnen waar je vaak thuis mee afspreekt.

Hoe weet je of iemand je beste vriendin is? ›

Het verschil tussen een gewone vriend(in) en een beste vriendin, zit 'm met name in het soort activiteiten die jullie samen doen en over welke dingen er wordt gepraat. Zo zul je met vriendinnen van werk of school, over iets oppervlakkigere onderwerpen praten dan met vriendinnen waar je vaak thuis mee afspreekt.

Wat maakt iemand een goede vriendin? ›

Eigenschappen van een goede vriendin
  • Goed luisteren. Probeer eens goed te luisteren in plaats van te praten. ...
  • Contact zoeken (en houden). ...
  • Aanwezig zijn. ...
  • Haar accepteren voor wie ze is. ...
  • Attent zijn. ...
  • Interesse tonen. ...
  • Haar dingen gunnen. ...
  • Haar steunen in alles wat ze doet.
Apr 26, 2022

Wat als je beste vriendin verliefd op je is? ›

Als het op een relatie uitdraait, dan is het belangrijk om daar samen goed over te praten. Vertel elkaar wat je verwacht van de nieuwe situatie en van jullie als een koppel. Maak samen duidelijke afspraken. De meeste goeie relaties zijn ooit ontstaan uit een hechte vriendschapsband.

Hoe weet ik of ik verliefd ben op mijn beste vriend? ›

Checklist: 9 tekenen dat je stiekem verliefd bent op je beste...
  1. Als jullie afspreken doe je extra je best om er leuk uit te zien. ...
  2. Je neemt zijn mening heel serieus. ...
  3. Je vindt geen enkel meisje goed genoeg voor hem. ...
  4. Hij is de eerste die je belt. ...
  5. Als hij je een berichtje stuurt ben je heel blij.
Apr 22, 2016

Hoe voelt echte vriendschap? ›

Een echte vriendschap geeft meer om de ander dan om samen plezier maken, en is er om door de ontberingen heen te helpen, in plaats van te profiteren van wat de ander te bieden heeft. Kortom, echte vriendschap houdt een aanwezigheid en wederzijdse steun in die vertrouwen en nabijheid tussen vrienden opbouwt.

Wat zijn kenmerken van vriendschap? ›

Bij een vriendschap horen allerlei voorwaarden, zoals dat je elkaar regelmatig ziet, vertrouwt, steunt, troost en helpt. Je kent wel van die vrienden die eisen dat je elkaar geregeld moet zien. Een echte vriendschap heeft dit niet nodig.

Wat is een gezonde vriendschap? ›

Een gezonde vriendschap kenmerkt zich doordat de basis van vertrouwen en respect aanwezig is. Je weet dat de ander je steunt bij de leuke en pijnlijke momenten in het leven. De vriendschap geeft je energie en maakt je blij. Je kan je kwetsbaarheid tonen en er is regelmatig contact (het liefst ook face to face).

Hoe weet je of je een slechte vriendin hebt? ›

Een slechte vriend of vriendin geeft alleen maar om zijn of haar eigen behoeften en verlangens, maar toont weinig interesse in wat jij nodig hebt. Het is altijd “ik ben bezig met…” of “… je raadt nooit hoe ik me voel” in plaats van “… wat gebeurt er in jouw leven?” Dat is niet gezond.

Kan vriendschap liefde worden? ›

Uit onderzoek blijkt namelijk dat veel relaties beginnen bij een goede vriendschap. Er is wetenschappelijk bewijs dat koppels veel vaker ontstaan uit een vriendschap. Hoewel ons traditionele beeld van relaties wellicht meer neigt naar 'liefde op het eerste gezicht', blijkt dit in de praktijk niet zo te zijn.

Hoe weet je dat hij je leuk vindt? ›

  • Zijn lichaamstaal spreekt boekdelen. Hij kijkt je recht in de ogen wanneer hij tegen je praat, hij raakt je arm even aan of steekt je haar achter je oren. ...
  • Hij geeft zich bloot. ...
  • Hij wil je zien. ...
  • Hij toont interesse. ...
  • Hij is attent. ...
  • Hij maakt het romantisch. ...
  • Hij is altijd beschikbaar. ...
  • Hij houdt rekening met jou.
Nov 26, 2022

Hoe kun je weten dat iemand verliefd op je is? ›

Zo weet je dat je verliefd aan het worden bent
  • Hij/zij is uniek.
  • Je ziet enkel zijn/haar positieve kanten.
  • Je denkt constant aan hem/haar.
  • Je bent afhankelijk van hem/haar.
  • Je voelt wat hij/zij voelt.
  • Je past jezelf aan.
  • Je hebt zin in seks.
  • Bij tegenspoed, worden je gevoelens net sterker.
Jan 4, 2024

Wat is vriendschappelijke liefde? ›

Vriendschappelijke liefde

Goede vriendschap is natuurlijk een platonische vorm van liefde: je ervaart het met je beste vrienden. 'Binnen de vriendschap kennen jullie elkaar door en door ', zegt Pharaon. Kort samengevat: je geeft heel veel om de ander en er is een basis van vertrouwen.

Hoelang ben je echt verliefd? ›

Verliefdheid duurt gemiddeld zo'n 6 tot 24 maanden.

Sommigen zeggen een half jaar, anderen een jaar en enkelen zelfs twee jaar. Maar met al die onderzoeken samen kom je dus ergens hiertussen uit.

Is Ik zie je graag hetzelfde als Ik hou van jou? ›

'Ik zie u graag' is iets speelser dan 'ik hou van u'. Je zou het wat kunnen vergelijken met 'I love you' zeggen, wat toch ook net iets minder serieus klinkt dan in het NL. Hij wil gewoon duidelijk maken dat je veel voor hem betekent.

Hoe vaak beste vriendin zien? ›

Uit onderzoek van de Universiteit van Oxford blijkt dat jullie 2 keer per week moeten afspreken. Niet meer en niet minder. "Om sterke vriendschappen te onderhouden, is het belangrijk om elkaar 2 keer per week te zien", legt psycholoog Robin Dunbar uit aan Huffington Post.

Hoe weet ik of ik mijn vriendin kan vertrouwen? ›

Geef aan hoe je je voelt, spreek je angst uit en spreek uit waar jij behoefte aan hebt. Stel voor jezelf een duidelijke grens en geef dat duidelijk aan, bijvoorbeeld: dit is de laatste kans, ik ga je nu weer proberen te vertrouwen ook al zal dat heel moeilijk worden.

Hoe weet je of je vriendin het uit wil maken? ›

7 signalen dat je lief het waarschijnlijk wil uitmaken
  1. Het wordt altijd maar moeilijker om af te spreken. ...
  2. Je lief ontwikkelt plots hechte vriendschappen met anderen. ...
  3. Hij/zij vertrouwt je niets meer toe. ...
  4. Je merkt dat je lief zich steeds meer ergert aan kleine dingen die je doet. ...
  5. Hij/zij is slechtgezind.
Jul 31, 2020

Hoe weet je of iemand te vertrouwen is? ›

Hij is er altijd voor je als je 'm nodig hebt.

Als je verdrietig bent of gewoon bij elkaar wil zijn: je lief is er altijd voor je. Hij is niet van grote praatjes, maar van daden en daaruit kun je opmaken dat hij echt te vertrouwen is.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kerri Lueilwitz

Last Updated:

Views: 6243

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kerri Lueilwitz

Birthday: 1992-10-31

Address: Suite 878 3699 Chantelle Roads, Colebury, NC 68599

Phone: +6111989609516

Job: Chief Farming Manager

Hobby: Mycology, Stone skipping, Dowsing, Whittling, Taxidermy, Sand art, Roller skating

Introduction: My name is Kerri Lueilwitz, I am a courageous, gentle, quaint, thankful, outstanding, brave, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.