6 nejlepších měst k životu v USA v roce 2018 - Cestovní povolení pro maďarské občany - ESTA Visa (2024)

Jako první americká města jsou nejčastěji zmiňována New York, Los Angeles, Chicago a Miami. Avšak právě tato velká města jsou často plná aut a lidí, takže je téměř nemožné se zde vyhnout stresu. Pokud byste rádi změnili svůj životní styl a přestěhovali se do USA, je nejlepší si vybrat město menší, ale prosperující.

Pokud chcete nejprve USA objevit jako turistra před tím, než se rozhodnete, nezapomeňte si zřídit povolení ESTA, protože jej budete potřebovat před nástupem na vaši cestu. Nejste si pořád jisti, zda si zažádat o povolení ESTA? Podívejte se na tento seznam často kladených otázek.

A zde je již několik málo výhod menších měst:

  • klidnější doprava
  • více příležitostí najít práci
  • levnější ubytování
  • příležitosti pro začínající podnikatele
  • klidnější rytmus života

Pokud vás tento seznam nepřesvědčil, pojďte se podívat na seznam typických znaků nejslibnějších měst.

1. Indianapolis

Je známé jako “Křižovatka Ameriky” díky protínání mnoho různých tahů. Město Indianapolis má naprosto vše: od ekonomických příležitostí až k nadějné gastronomické scéně. Toto město ve státě Indiana je v současné době také příležitostí pro nadšence do automobilových sportů. Je po celém světě známé jako domov největší světové jednodenní události Indianapolis 500. Velmi často je také zmiňované jako město s malou kriminalitou a vysokou úrovní vzdělanosti díky univerzitám jako jsou Purdue, Indiana University a Notre Dame.

Poznejte americké jídlo před tím, než se sem přestěhujete. Přečtěte si článek Kam zajít na nejlepší jídlo v Americe?

2. Saint Louis

Je známé jako “Brána západu” a může být popisováno jako velkoměsto se šarmem malého a útulného městečka. Jedním z největších taháků, které lidi přivádí do tohoto města ve státě Missouri, jsou nízké náklady na živobytí.

Díky tomu, že je cenově dostupné, je Saint Louis zařazeno do žebříčku nejlepších měst pro začínající profesionály v technologickém odvětví, vzdělávání a medicíně magazínem Forbes. Pokud hledáte dobrodružství, ale současně chcete ušetřit nějaké peníze, toto město má mnoho turistických atrakcí, které jsou zdrama, než jiná města Spojených států.

3. Detroit

Detroit je důležitým přístavem na řece, jež nese stejné jméno, a je jedním ze čtyř důležitých průplavů spojujících Great Lakes s řekou Saint Lawrence. Zdejší rozmanitá kultura má hluboké kořeny především v hudbě, a to už lokální nebo mezinárodní. Toto město sehrálo velkou roli při tvorbě nových hudebních žánrů a mělo velký přínost pro jazz, rock a hip-hop.

4. Phoenix

Phoenix je situovaný na nejsevernější části Sonorské pouště, takže má teplé a suché klima. Nicméně jeho propracovaný systém zavlažovacích kanálů přitahuje prosperující zemědělskou komunitu. Phoenix je perfektním základnou pro lokální podnikatele a obchody. Pět společností umístěných na seznamu Fortune 500 má své hlavní sídlo v tomto městě, což znamená, že je zde mnoho pracovních příležitostí. Phoenix se stává také nejzelenějším městem a velmi propaguje cyklodopravu. V současnosti zde jezdí většina lidí do práce či do školy na kole.

5. Baltimore

Baltimore je největší město v Marylandu. Jako mnoho dalších latinsko-americkýh států jej tvoří části s různými charakteristikami. Jedna z nejkrásnějších čtvrtí nese jméno Fell’s Point a je postavena z barevných kamenů, jež se datují již od roku 1760.

Velká část města se shlukuje kolem Inner Harbor, kde je možné nalézt národní aquárium. Toto aquárium je hlavní turistickou atrakcí v Marylandu. Velcí milovníci jídla ocení nabídku místních restaurací, která poskytuje rozmanitost chutí a především krabí speciality.

6. Milwaukee

Po dlouhou dobu bylo Milwaukee zastíněno většími městy v okolí, jako je Chicago a Minneapolis. Pravdou ale je, že toto město ve Wisconsinu má mnoho či dokonce všechny kvality jako okolní velká města:

  • Je situováno na pobřeží jezera Michigan na soutoku tří řek, Milwaukee je vodní město uprostřed země.
  • Milwaukee je známo svým nejrozsáhlejším systémem parků v zemi. Během léta se tyto parky stávají hlavní scénou pro koncerty mnoha slavných umělců.
  • V létě se prakticky Milwaukee mění na jednu velkou non-stop párty s více než 40 festivaly v období od června do srpna.

Pročtěte si také článek Kalifornie s nádechem Latinské Ameriky.

6 nejlepších měst k životu v USA v roce 2018 - Cestovní povolení pro maďarské občany - ESTA Visa (2024)

FAQs

Kde se nejlépe žije v Americe? ›

Amerika
PořadíMěstoIndex
1Vancouver107,7
2Toronto105,4
3Ottawa104,8

Jaká místa navštívit v USA? ›

Zajímavá místa USA
  • Disneyland. Disneyland je tematický zábavní park v Anaheimu v Kalifornii. ...
  • Casina v Las Vegas. Las Vegas je město plné her pro dospělé, jejichž cílem je zdržet tu návštěvníky co nejdéle. ...
  • French Quarter. ...
  • Waikīkī Beach. ...
  • Broadway. ...
  • Golden Gate Bridge. ...
  • Metropolitní muzeum umění ...
  • Alcatraz.

Kam na dovolenou v USA? ›

Nejnavštěvovanější města v USA
  • New York. Největší město USA, pulzující centrum obchodu, financí, módy a kultury. ...
  • Los Angeles. Město andělů, jak se L. A. přezdívá, je místo, které vám během dovolené ve Spojených státech rozhodně nesmí uniknout! ...
  • San Francisco. ...
  • Miami. ...
  • Las Vegas. ...
  • Washington, D.C. ...
  • Orlando. ...
  • San Diego.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carlyn Walter

Last Updated:

Views: 5803

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carlyn Walter

Birthday: 1996-01-03

Address: Suite 452 40815 Denyse Extensions, Sengermouth, OR 42374

Phone: +8501809515404

Job: Manufacturing Technician

Hobby: Table tennis, Archery, Vacation, Metal detecting, Yo-yoing, Crocheting, Creative writing

Introduction: My name is Carlyn Walter, I am a lively, glamorous, healthy, clean, powerful, calm, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.