Cestování po USA: 28 důležitých rad, tipů a doporučeníChci do Ameriky (2024)

Ušetřete na ubytování vUSA

Hledání ubytování vUSA nebývá problém, výběrnejlevnějších kempů až luxusních hotelů je široký.Za noc vhostelu zaplatíte $20442Kč$25552Kč dolarů za noc, levný motel nebo hotýlek pořídíte od $45994Kč$551215Kč za noc ahotelový pokoj od $601325Kč výše. Využít můžete také Airbnb, které je dostupné pocelých Spojených státech.

Cena ubytování se až několikanásobně liší vzávislosti na destinaci, jeho úrovni (ahodnocení), ročním období aaktuální obsazenosti. Obvykle platí, že čím dříve si ubytování zajistíte, tím více ušetříte.

Pokud ještě nemáte se zařizováním ubytování zkušenosti, přečtěte si článek olevném ubytování vUSA.

Zkontrolujte si svou kreditní platební kartu

Jestliže jste doposud nepoužili svou platební kartu vzahraničí, ověřte si usvé banky, že sní můžete vcizině platit. Ačkoliv to zní vdnešní době neuvěřitelně, vím opřípadu, kdy platební karta jedné české spořitelny vUSA nefungovala.

Při placení se nenechte zmást pojmenovánímcredit card, vAmerice se vdrtivé většině nakupuje na dluh přes kreditní karty. Unás se naopak využívají většinou debetní karty, kdy utrácíte své vlastní peníze.

Přesto připlacení vUSA uvádějte, že platíte kreditní kartou, předejdete tak případným komplikacím nebo nemožnosti platby. Více informací se dozvíte ve článku jak vUSA platit kartou.

Připravte se na časový posun

Spojené státy americké se rozdělují celkem do šesti časových pásem, ve srovnání sČeskem je vUSA od východu na západ o6 – 10 hodin méně. Aktuální čas vjakémkoliv americkém městě zjistíte na webu TimeAndDate.com.

Ruku vruce sčasovým posunem jde pásová nemoc, známá rovněž jako jet lag. Organismus je přiní zvyklý na jiný čas, atakbudete prvních pár dní popříletu do Států tendenci usínat jižodpoledne aprobouzet se budete vpůli noci. Odborníci udávají, že na každou hodinu časového posunu potřebuje tělo jeden den na adaptaci.

Z vlastní zkušenosti vám doporučuji připravit se na jet lag vpředstihu. Posledních pár dní před odletem choďte spát časně ráno (ideálně 3:00 – 4:00) aprobouzejte se až popoledni. Popříletu do USA nebudete ztrácet drahocenný čas, nebudete unavení amůžete ihned objevovat Ameriku.

Co je třeba vědět ořízení auta vUSA

Pronájem auta je přicestování poUSA (snad svýjimkou New Yorku) nutnost. Máte-li vúmyslu vAmerice řídit, zvažte sjednání mezinárodního řidičáku.

Drtivá většina policistů apůjčoven poněm ani neštěkne, ale občas se můžete setkat svýjimkou. Kamarád ho neměl, atak mu na Havaji nepůjčili auto. Přemlouvání nepomohlo.

Před půjčením auta doporučuji srovnat nabídky vícero společností, světší pravděpodobností ušetříte.

Řidiči nechť si přečtou článek ořízení auta vUSA, vpraxi se vyskytuje několik odlišností. VUSA převládají auta s automatickou převodovkou asemafory jsou až za křižovatkou, na které můžete odbočovat vpravo na červenou. Stačí dát případně přednost vozidlu jedoucímu zleva. Ujistěte se, že znáte maximální povolenou rychlost, ať nejste pokutováni.

Pro jistotu si také nastudujte návod, jak natankovat uamerické benzínky. Postup se oproti tomu českému zcela liší.

Jak si vybrat dobré místo vletadle

Nejlepším místem vletadle je sedačka vřadě súnikovým východem, říká se jí exit row. Většina společností si za usazení na tato sedadla účtuje poplatek, jinde stačí jen přiodbavení hezky poprosit.

Pro klidný spánek během celého letu se často vyplatí zvolit sedačky na konci letadla. Pokud není letadlo plně obsazené, existuje pravděpodobnost, že budete mít pro sebe tři sedačky vedle sebe. Na nich se můžete relativně pohodlně vyspat.

Pokud více oceníte rychlé odbavení uimigračního pohovoru, zvolte sedačky vpřední části letadla. Díky kterým můžete popřistání letadlo rychle opustit azkrátit si tak čekání.

Pro výběr dobré sedačky doporučuji web SeatGuru.com srecenzemi sedadel dle aerolinek atypů letadel.

Nejlevnější jídlo koupíte ve fast-foodech

Američané se moc amoc rádi stravují ve fastfoodových restaurací, řetězců je nekonečná řada avsadím se, že omnohých znich jste vživotě neslyšeli.Subway, McDonalds, Burger King, Five Guys, Wendy’s, Chipotle Mexican Grill, Jack in the Box, KFC, Taco Bell, Starbucks, Applebee’s, Domino’sPizza, White Castle, Hooters, Krispy Kreme, Dunkin’ Donuts, In-N-Out Burger, El Pollo Loco, Pizza Hut… ato jsou jen některé ztěch nejznámějších.

Ve většině znich prodávají hamburgery shranolkami různých tvarů, za menu zaplatíte $8177Kč$15331Kč. Preferujete-li zdravější životní styl, doporučuji bagetový Subway nebo mexický Chipotle. Součástí menu bývá údaj opočtu kalorií amnožství obsaženého tuku, jde osoučást boje sobezitou.

Všechny fastfoodové restaurace nabízí bezplatný refill (doplnění) nápoje zpostmixu, kterému se vAmerice říká fountain. Kromě sladkých nápojů bývá na výběr omezený sortiment neslazených nápojů, nejčastěji čaje nebo vody. Chcete-li ochutnat něco typicky amerického, natankujte si , bylinnou limonádu těžko popsatelné chuti.

Jak poslat pohled zUSA

Pohledy vUSA koupíte vnaprosté většině obchodů se suvenýry, vnávštěvnických centrech apod. Často bývají graficky velmi povedené, originálního tvaru nebo rozměru. Cena poštovní známky First-Class Mail International je $1.4031Kč (leden 2023), platí pro odeslání do všech zemí světa. Koupit ji můžete spolu spohledem, nebo na poště. Známky jsou nalepovací, nemusíte je olizovat.

Do České republiky bývá pohled doručen nejpozději do dvou týdnů od odeslání.

Pohledy můžete vhodit do poštovní schránky modré barvy slogem USPS. Je-li na daném místě schránek několik, ujistěte se, že není schránka vyhrazena jen pro určitý druh pošty. Hodíte-li pohled do nesprávné přihrádky, nemusí dojít (ačkoliv moje osobní zkušenost je opačná).

Cestování po USA: 28 důležitých rad, tipů a doporučeníChci do Ameriky (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dean Jakubowski Ret

Last Updated:

Views: 6129

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dean Jakubowski Ret

Birthday: 1996-05-10

Address: Apt. 425 4346 Santiago Islands, Shariside, AK 38830-1874

Phone: +96313309894162

Job: Legacy Sales Designer

Hobby: Baseball, Wood carving, Candle making, Jigsaw puzzles, Lacemaking, Parkour, Drawing

Introduction: My name is Dean Jakubowski Ret, I am a enthusiastic, friendly, homely, handsome, zealous, brainy, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.