Jak levně cestovat po USA: Autobusy, vlaky a vnitrostátní letyChci do Ameriky (2024)

Jak levně cestovat poUSA: Autobusy, vlaky avnitrostátní letyChci do Ameriky (1)

Petr Novák, ? V tento den byla naposledy zkontrolována platnost informací uvedených v článku. Pokud jste v něm našli chybu, napište ji prosím do komentářů. Děkuji. :-) aktualizováno návod, rady a zkušenosti

Cestovat poUSA na dlouhé vzdálenosti lze levně ibez půjčení auta, stačí využít služeb nízkonákladových leteckých aautobusových dopravců. Fungují pocelých Spojených státech akvalita poskytovaných služeb paradoxně občas převyšuje dražší konkurenci. Naopak velmi drahé jsou vlakové jízdenky, jejichž cena často převyšuje letenky.

Jak levně cestovat poUSA: Autobusy, vlaky avnitrostátní letyChci do Ameriky (2)

  1. Southwest Airlines: Levné letenky poUSA

    Southwest Airlines jsou největší nízkonákladové aerolinky na světě, navíc mají asi nejlevnější vnitrostátní letenky poUSA. Létají do 121 destinací ve Spojených státech, vMexiku, Karibiku aStřední Americe.

    Například jednosměrnou letenku zLos Angeles do San Francisca lze koupit již za $491082Kč. Cena letenky zahrnuje dvě odbavená zavazadla ocelkové váze 23kg. To je obrovská výhoda, ukonkurenčních Delta Air Lines aUnited Airlines se za první odbavené zavazadlo platí $30663Kč.

    Letenky od Southwestu doporučuji rezervovat sco největším časovým předstihem. Letenka zmíněná vpředchozím odstavci koupená na poslední chvíli totiž stojí $1854086Kč. Občerstvení na palubě zahrnuje bezplatný nápoj adrobný snack (třeba arašídy vmedu). Za internet vletadle se platí $8177Kč za zařízení aden.

    Soutwest Airlines létají například do New Yorku, Atlanty, Philadelphie, Nashville, LasVegas, Los Angeles, San Francisca nebo do Denveru.

  2. Greyhound: Levné autobusové jízdenky pocelých USA

    Greyhound je tradiční autobusový dopravce, který působí pocelých USA, zajíždí také do Kanady ado Mexika. Vautobusech nabízí wi-fi zdarma, zásuvky usedadel avelmi levné jízdenky.

    Jízdenky rezervujte přes web Greyhound.com ideálně sdvouměsíčním předstihem. Moje zkušenost: Jeden den jsem si koupil zpáteční jízdenku zLos Angeles do Tijuany za $366Kč, další den ta samá stála $501104Kč.

    Cena jízdenky od Greyhoundu zahrnuje jeden větší kufr se součtem stran do 157 cm ajedno příruční zavazadlo. Na sedačku vautobuse si lze zakoupit rezervaci, cena se liší vzávislosti na trase. Čím vyšší bude doba jízdy, tím spíše si doporučuji za rezervaci připlatit. Nejlepší místa jsou obsazena jako první, nejpohodlnější je pětisedačka vzadní části autobusu.

    Nejlevnější jízdenky na kratší trasy koupíte od $9.99221Kč, zLos Angeles do Las Vegas můžete jet od $25552Kč. Ke každé rezervaci se přičítá paušální poplatek $3.9988Kč.

    • Oficiální web Greyhound.com
  3. Megabus: Levné autobusy na východním pobřeží

    Megabus je přímá konkurence Greyhoundu, symbolizují ho modré dvoupatrové autobusy se zásuvkami, internetem zdarma atoaletami. Jeden známý před časem díky Megabusu levně procestoval celé USA, když spal vnočních autobusech astravoval se Nutellou abanány.

    Jízdenky si koupíte přes Megabus.com, tisknout je nemusíte. Stačí mu ukázat číslo rezervace. Ceny jízdenek rostou sblížícím se datem odjezdu, přirezervaci zkuste hledat “Megabus promo code 2024“. Můžete tak ušetřit pár extra dolarů. Vceně jízdenky jsou dvě zahrnuta zavazadla, jedno příruční adruhé větší smaximálním součtem rozměrů tří stran 158 cm.

    Moje zkušenosti sdopravcem Megabus jsou pozitivní, jel jsem snimi zNew Yorku do Washingtonu azpět. Jízdenka byla levná, noční autobus byl poloprázdný acítil jsem se bezpečně. Megabus mimo jiné do měst New York, Atlanta, Boston, Dallas, Detroit, Chicago, Miami, New York, Toronto nebo Washington.

    Na trasách sdobou jízdy do 3-4 hodin, kde nelétají low-cost aerolinky, se jedná odobrou volbu. Ceny jízdenek Megabus začínají na zhruba $16353Kč na nejkratších linkách. Ke každé objednávce se navíc přičte rezervační poplatek $3.9988Kč.

  4. Flixbus: Autobusové linky napříč USA, Kanadou aMexikem

    Zelené autobusy Flixbus jezdí pocelé zemi, vporovnání spředchozími dopravci se více soustředí na velká města. Servis na palubě autobusů zahrnuje bezplatnou wi-fi, elektrické zásuvky atoalety. Vceně jízdenky je zahrnut jeden velký kufr ukládaný do zavazadlového prostoru ajedno menší příruční zavazadlo.

    Ceny jízdenek Flixbus sblížícím se odjezdem rostou, proto si je doporučuji rezervovat včas. Například za jednosměrnou jízdenku zLos Angeles do Las Vegas tak zaplatíte $25552Kč. Flixbus stejně jako předchozí dopravci ke každé rezervaci přičítá poplatek $3.9988Kč. Rezervace místa vyjde na dalších $4.99110Kč navíc.

  5. Amtrak: Vlaky vUSA je relativně drahé

    Americké vlaky to mají kvůli velkým vzdálenostem mezi městy těžké, konkurují jim auta, autobusy iletadla. Železnice vUSA má celkem jen 34400 km tratí, pro srovnání síť česká železnice tvoří 9355 km. Jízda vlakem se může vyplatit na některých kratších trasách.

    Hlavním železničním dopravcem je Amtrak, nejrušnější trasa spojuje Washington D. C. aBoston. Zajímavostí je, že každá trasa má svou přezdívku. Zmiňovanému koridoru zBostonu do hlavního města se říká Acela Express, mezi Chicagem aLos Angeles jezdí Texas Eagle amezi Seattlem aLos Angeles jezdí Coast Starlight.

    Ceny vlakových jízdenek vUSA jsou vysoké asnesou srovnání scenami letenek. Třeba jednosměrnou jízdenku zNew Yorku do Washingtonu koupíte nejlevněji za $20442Kč, zChicaga do Los Angeles za $1463225Kč.

    Jízdenky na vlaky Amtrak si rezervujte online sco největším předstihem. Na poslední chvíli bývají jízdenky buď drahé, nebo vlaky zcela vyprodané.

  6. Cestování autem poUSA

    Hlavní výhoda auta spočívá ve flexibilitě. Přicestě zmísta Ado místa B vjednom až dvou lidech se obvykle spíše vyplatí autobus nebo letadlo, přiněkolikadenním cestování je auto prakticky nutnost.

    Platí to zejména přicestách do národních parků, připoznávacích okruzích nebo přicestování poLos Angeles. Veřejná doprava je buď velmi nepohodlná, nebo vůbec neexistuje.

    Půjčení auta vUSA je nejlepší volbou přicestě dvou až čtyř lidí zároveň. Zvlastní zkušenosti mohu říct, že řízení auta vAmerice je pohodlné.

    • Nezávazný výpočet ceny za půjčení auta vUSA

💬 Jaké jsou vaše zkušenosti scestováním poUSA? Recenze na Southwest Airlines, Megabus, Greyhound, Flixbus nebo Amtrak můžete psát do diskuze.

Diskuze k článku (178)

Zobrazit 128 starších komentářů

Jak levně cestovat poUSA: Autobusy, vlaky avnitrostátní letyChci do Ameriky (3)

Petr Novák
24.7.2017v8:47

@Josef: Ahoj Pepo, Petr Novák pořádající kurzy travelhackingu nejsem já – je to jmenovec. :-)

Pokud chceš vidět jen to hlavní, tak se to dá zvládnout během jednoho dne. Sám jsem to tak udělal. Vnoci jsem jel Megabusem zNew Yorku, vDC byl před sedmou ráno. Zpět jsem jel navečer. Zpáteční jízdenka vpředprodeji stála 10 dolarů.

Odpovědět

J

Josef
25.7.2017v19:36

@Petr Novák: Děkuji moc za odpověď aomlouvám se za záměnu:-) Jste skvělí oba.

Odpovědět

V

Verča
12.8.2017v22:46

Nabízím 2 lístky na autobus zNY do Washi.DC 18.10.17, zpátky 19.10.17, platila jsem 25.50usd.

Odpovědět

J

Jarek
28.10.2017v22:14

Kolik stojí vLas Vegas taxi?

Odpovědět

F

Franta
28.10.2017v22:26

H

Honza
15.11.2017v15:35

Zdravím, funguje, prosím vNew Yorku aplikace podobná aplikaci Liftago?

Odpovědět

Jak levně cestovat poUSA: Autobusy, vlaky avnitrostátní letyChci do Ameriky (4)

Petr Novák
16.11.2017v23:23

@Honza: Ahoj Honzo, jasně, funguje tam Uber aLyft.

Odpovědět

M

Markéta
16.1.2018v12:25

Ahoj, mám jeden dotaz. Potřebujeme se zNew yorku dostat do Albany (NY). Vybrali jsme si Megabus ale mají dost přísné limity zavazadel. Budeme sebou mít jeden palubní kufr ajeden klasický velký astím nejspíš bude problém kvůli rozměrům. Je nějaká jiná varianta cestování, případně dá se smegabusem nějak domluvit? Děkuji.

Odpovědět

L

Lukáš
16.1.2018v18:44

@Markéta:
Ahoj Markéto, no vpodstatě sis odpověděla sama, když píšeš že mají dost přísné limity.
Opůjčení auta znějakého důvodu neuvažuješ? VUSA to prostě není jako unás, že se dá kamkoliv dojet hromadnou dopravou.

Odpovědět

Jak levně cestovat poUSA: Autobusy, vlaky avnitrostátní letyChci do Ameriky (5)

Petr Novák
23.1.2018v16:11

@Markéta: Ahoj Markét, mají přísné limity, ale pokud potřebuješ další zavazadlo, stačí si koupit další jízdenku. :-)

Odpovědět

J

Jindřich
24.1.2018v16:27

Ahoj
Jedu se synem vKvštnu na několik dni do NY. Chtěl bych se kouknout alespon na otočku ido Washigtonu. Koukal jsem vlaky 49 dolaru aautobus je levnější. Ale také to trvá déle. Absolvoval někdo takto na otočku tuto cestu adokáže mi poradit jestli to autobusem jde vphodě apod? díky moc

Odpovědět

Jak levně cestovat poUSA: Autobusy, vlaky avnitrostátní letyChci do Ameriky (6)

Petr Novák
24.1.2018v18:59

@Jindřich: Ahoj Jindro, vlaky vUSA jsou velmi drahé. Absolvovat jsem NY -> Washington -> NY Megabusem během 24 hodin avše naprosto vpořádku. Doporučuji jízdenku koupit co nejdřív (bude levnější) apak si vybrat místa buď na pětisedačce vzadu, nebo vhorním patře autobusu úplně vepředu.

Odpovědět

M

Michaela Rážková
25.1.2018v9:00

Ahoj,

vbřeznu se chystáme smanželem do Kalifornie (přílet do LA) na road trip stím, že bychom se potom chtěli ze SF přesunout letecky do Philadelphie, odlet do ČR máme zNY. Jedeme sjedním kufrem – velké přelety (ČR – USA) by neměl být problém sváhou (vždycky nám váhu sčítali), ovšem nikde jsem nedohledala, jak je to samerickými let. společnostmi…? Musíme si koupit 1 odbavené zavazadlo + doplatit nadváhu, nebo si koupíme “2 odbavená zavazadla” stím, že nám to také sečtou? USouthwest jsou přikoupi 2 letenek 2 zavazadla vceně, ale sčítají hmotnosti, když 2 osoby mají 1kufr sváhou určitě přes 23kg? Moc díky za rady azkušenosti.

Odpovědět

Jak levně cestovat poUSA: Autobusy, vlaky avnitrostátní letyChci do Ameriky (7)

Petr Novák
25.1.2018v10:09

@Michaela Rážková: Ahoj Míšo, osobní zkušenost nemám, ale Southwest údajně účtuje pokutu připřekročení 23kg limitu. Bez ohledu na to, že máte vceně dvě zavazadla.

Navíc téměř všechny aerolinky nepřepravují zavazadla, která mají nad 32kg.

Nejspíše tak budete muset zaplatit nadváhu. Doporučuji zabalit kufr tak, aby měl max. 23kg. Užijte si Kalifornii! :-)

Odpovědět

F

Franta
25.1.2018v10:18

@Michaela Rážková:
To, že vám to někdy sečetli, je spíše výjimka aštěstí než pravidlo. Byl jsem několikrát svědkem, že pozvážení kufrů, lidé před přepážkou začali přehazovat věci, aby se do váhy vešli.
Co se dá využít, je kabinové zavazadlo. To jsem nikdy vážit neviděl.

Podíval bych se na stránkách aerolinek na poplatek za nadváhu apak případně někde vRossu koupil levný další kufr.

Odpovědět

M

Markéta
22.2.2018v18:24

Ahojte.Chtěla bych se zeptat, zda nemáte někdo zkušenost snějakou dopravní spol.z letiště JFK na Manhattan anazpět.Budeme cestovat 4 dospělý advě děti achceme si raději online objednat nějaký transfer zletiště, ať tam nikde nezmatkujeme anebrečíme nad cenami od taxi služeb. Mátě někdo zkušenosti?Čekají tam skutečně na Vás?Nerada bych něco zaplatila amůj shuttle nikde. Ceny případně? Koukala jsem, že je to kolem 140 USD za velké auto pro 6 osob. Děkuju moc za reakce

Odpovědět

Jak levně cestovat poUSA: Autobusy, vlaky avnitrostátní letyChci do Ameriky (8)

Petr Novák
25.2.2018v9:12

@Markéta: Ahoj Markéto, vyzkoušej aplikaci Uber. Šest lidí už je dost na to, aby se vyplatila. Větší Uber XL vyjde jedním směrem zletiště na Lower Manhattan na 65-85 dolarů.

Stačí si stáhnout aplikaci Uber, zaregistrovat tam platební kartu apopříletu otevřít aplikaci. Vybereš cílovou destinaci, zobrazí se ti odhadovaná cena jízdy. Pokud ji odsouhlasíš, začne se vám vyhledávač řidič vokolí. Ten vás doveze na místo určení, platí se mu skrze aplikaci, tj.řidič vůbec nepřijde do kontaktu spenězi.

Popříletu doporučuji aplikaci otevřít apodívat se, kolik řidičů je kdispozici. Vzávislosti na aktuální poptávce pak doporučuji počítat stím, že hledání řidiče zabere 5-10 minut. Pro provoz aplikace (resp. alespoň pro sjednání jízdy) potřebuješ připojení kinternetu, ale to je na letišti zdarma.

Odpovědět

J

Jirka
25.2.2018v14:08

Dobrý den, předem chci poděkovat za Vaše stránky. Dostalo se mi tady spoustu rad bez kterých bych byl vkoncích. Jak už jsem psal, chceme sdcerou projet vsrpnu azáří národní parky. Pak návrat do NY sněkolika dny na zběžnou prohlídku. Ale předtím máme ještě “odskok” do Atlanty (návštěva mořského akvária). Chci ze zeptat, máte někdo zkušenost shromadnou dopravou vAtlantě? Jaké jsou ceny popřípadě jestli se dá koupit nějaká síťovka tak jako vNY. Děkuji JIrka

Odpovědět

Jak levně cestovat poUSA: Autobusy, vlaky avnitrostátní letyChci do Ameriky (9)

Petr Novák
25.2.2018v22:11

@Jirka: Ahoj Jirko, zkušenosti sMHD vAtlantě nemám, nicméně doporučuji si nainstalovat mobilní aplikace Uber aLyft. (Obě jsou prakticky stejné, ale vkaždém jednotlivém okamžiku mohou být ceny jízd rozdílné.)

Pokud nebudete trávit celý pobyt vAtlantě vMHD (tedy Uber/Lyft využijete tak 2-3× denně), vyplatí se. Výhodou je možnost cestovat 24/7 třeba zhotelu až do akvárka.

Odpovědět

M

Marcela
22.5.2018v8:07

Zdravim, budeme koncit nas 5tydenni trip poNP amame par veci, ktere muzeme darovat aneco prodat za polovicni ceny ( plynovy varic, nadobi, spacak atd) . VL.A budeme od 25 do 30.5. Takze pokud mate zajem, piste na email marcela.holbova@gmail.com

Odpovědět

M

Mr. Bean
27.6.2018v21:55

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda nemáte zkušenost scestování vlakem zNY do Washingtonu. Máme vybraný vlak zPenn Station do Union Station (8.9.v6:05pm), který však nemá volbu/ikonu “Checked baggage”. Můžu si ssebou vzít větší kufr než srozměry, které uvádějí pro příruční zavazadlo? Děkuji za odpověď.

Odpovědět

M

Michal soukup
5.7.2018v21:27

Dobrý den, letim spřítelkyni do USA na dva mesice arádi bychom zNewyorku mesic cestovali autobusem amesic autem do Californie. Dočetl jsem se oGrayhoundu 30denim passu, měl jsem představu na noc si chodit lehnout do autobusu apak se nad ránem zas vratit zpět, kam bychom chteli. Slyšel jsem ze Grayhound jezdi pocele USA, tak jsem měl vplanu zNYc dojet do Texasu busem azbytek dojet autem. Nemáte prosim zkusenost, kde ajak zakoupit jízdenku. Nebo jinou společnost činapad.. super by bylo kdyby sme se vešli dohromady do 500$

Odpovědět

J

Jan Stehlík
10.7.2018v15:57

Z jakého autobusového nádraží to jede zNew Yorku do Buffala akolik to stojí?

Odpovědět

Ahoj, chtěla jsem se podívat na letenky na Southwest, ale stránky mi nejdou spustit. Vždycky mi to napíše Access Denied. Nevíte prosím, jak se na stránky dostat?

Odpovědět

F

Franta
6.1.2019v12:35

To samé umě.

Access Denied
You don’t have permission to access “https://www.southwest.com/” on this server.
Reference #xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Asi nějaký problém, zkus to později.

Odpovědět

Jak levně cestovat poUSA: Autobusy, vlaky avnitrostátní letyChci do Ameriky (10)

Petr Novák
6.1.2019v12:41

@Katka: Zde je vyjádření Southwestu: “We’re so sorry, but at this time our website is blocked in ahandful of countries outside the Untied States for security concerns.” :-(

Odpovědět

K

Katka
6.1.2019v13:25

Takže umě chyba není :D moc díky za odpovědi.

Odpovědět

L

Ladislav
6.1.2019v21:03

@Katka:
Možná je to kvůli GDPR – některé americké servery neimplementovali změny, které EU tímto nařízením vyžaduje, aproto je museli pro EU zablokovat, týká nebo týkalo se to hlavně některých zpravodajských serverů (např.myslím New York Times nebo Washington Post). Každopádně na to je jednoduchý recept – proxy. Mně se osvědčilo https://hide.me/en/proxy, tam zvolit USA, zadat url aje poproblému.

Odpovědět

T

Tereza
30.3.2019v21:58

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat ohledně vnitrostátního letu vUSA se společností Delta. Na internetu jsem našla cenu za odbavené zavazadlo (kdnešnímu dni za 30 USD). Ale už se mi nepodařilo najít, kde se tento poplatek platí. Během koupi letenky mi tato možnost nebyla nabídnuta. Dokázali byste mi, prosím, někdo poradit?
ZEvropy mám zkušenost, že na letišti bývá poplatek vyšší než online. Ovšem nevím, zda je tomu tak ivUSA.

Odpovědět

F

Franta
30.3.2019v23:30

@Tereza:
My to takhle měli uUS Airways, apoplatek 25,- jsme platili na letišti přiodbavení. Cena uvedená na webu platila ina letišti.

Odpovědět

V

Václav
31.3.2019v16:37

@Tereza:
Můžeš to zaplatit uonline check-in

Odpovědět

J

Jana
1.4.2019v23:57

Ahoj,nemate někdo zkušenost sjízdou vlakem zWashingtonu do New Yorku? Kde mi zejména oto,ze přes net jde koupit jízdenka, ale ne mistenka.Jsme dva achceme sedět spolu;)
Diky,cestování zdar:)

Odpovědět

S

Sarah
7.4.2019v23:25

@Jana:
Ahoj, my teď kupovali jízdenku NY-DC (kde budeme pár dní) apak zpět DC-NY aje to pohoda. Míto máš vjízdence přiděleno automaticky, ale není tam uvedeno konkrétní číslo místa, jak jsi třeba zvyklá uČD, příp. jiných vlakových společností poEU. Místo ti však bude přiděleno. Pokud budete mít jízdenku pro dvě osoby, tak byste měli sedět spolu.

Odpovědět

F

Filip
8.7.2019v6:20

Ahoj, chtěli bychom jet spřítelkyní nočním busem zNY do Washingtonu, je možnost někde na zastávce potom odložení zavazadel, nevím ještě, jak to bude subytováním, ať nevozíme kufry ssebou celý den? Děkuji

Odpovědět

M

Marcel
11.7.2019v15:30

Ahoj

jenom mám dotaz ohledně letišt. Chceme skamarádem letet New york – Chicago vzáří tohoto roku. Akorát to odlítá zletište New York LaGuardia, je to letiště nejak daleko? letenky jsou celkem za slušnou cenu cca 2800,- anebo je lepší si připlatit cca 1200 aletet SEWR nebo JFK.

Hledal jsem ivlakové spojením ale to jsou šílený 20 hodinový jízdy acenově se to nevyplatí.

Dekuji

Odpovědět

F

Franta
11.7.2019v20:05

@Marcel:
Daleko odkud? Poloha letišť kolem NY.

Odpovědět

S

Sylvie
18.8.2019v9:35

Ahoj, koupili jsme skamarády letenky ze San Francisca do LA uSouthwest za krásných $49.

Chtěla bych si jen pro jistotu upřesnit větu “Cena letenky zahrnuje dvě odbavená zavazadla ocelkové váze 23kg.” … Znamená to tedy, že dvě zavazadla na osobou vceně letenky mohou mít dohromady max. 23kg nebo každé znich může mít 23kg (celkově tedy 46kg)?

Předem děkuji za odpověď.

Odpovědět

F

Fraanta
18.8.2019v16:36

@Sylvie:
Nevím, jak je to přesně napsané na stránce SWA, ale tak jak to píšeš ty, už dává odpověď samo. Z“ocelkové váze 23 kg” nikdy neuděláš “celkově tedy 46kg”. Jak je tam celkově 23, tak to bude vždy 23.

Odpovědět

M

Michal
8.9.2019v13:11

@Sarah:
Ahoj,
ja som si tiež kúpil spiatočný lístok na vlak Northeast regional atiež tam je uvedené, že mám rezervované miesto vo vlakoch. Tak sa chcem spýtať akým spôsobom Vám bolo pridelené miesto? Museli ste ísť osobne za sprievodcom pred nástupom aten Vám pridelil miesto alebo akým spôsobom to funguje?

Prípadne ak máte niekto skúsenosti stýmito vlakmi aspridelením miesta, tak Vám budem vďačný.

Ďakujem

Odpovědět

M

Martin
4.12.2019v9:11

Ahoj,

budu začátkem března přes týden vNew Yorku aplánuji jednodenní výlet do Washingtonu. Vypadá to, že pro dva vychází zpáteční jízdenka vlakem cca 5000,- Kč (doba 3h30min), oproti tomu busem (megabus) to vychází na nějakou směšnou částku cca 150,- Kč. Tady vdiskuzi jsem četl, že stím megabusem máte vcelku dobré zkušenosti, ale ty komentáře jsou 2 avíce let staré. Oproti tomu na tripadvisoru jsou ty zkušenosti docela špatné (https://www.tripadvisor.cz/ShowUserReviews-g60763-d12816861-r546492420-Megabus-New_York_City_New_York.html#REVIEWS)

Nemá tedy náhodou někdo aktuální zkušenost? Zajímalo by mě především jak moc jezdí na čas (podle jejich webu má cesta trvat 4h15min). Apřípadně také, zda je lepší jet ovíkendu nebo vtýdnu zpohledu kolon, případně imnožství lidí ve Washingtonu?

Předem díky

Odpovědět

J

Jaroslav Baštář
21.2.2020v20:38

Dobrý den. Spřítelkyní bychom rádi včervnu vyrazili do USA,Kanady.Chtěli bychom cestovat iGreyhoundem nebo Megabusem. Zkoušeli jsme ikoupit jízdenky na Greyhound on-line. Ale pohořeli jsme na předposledním kroku,kde se to ptá na stát,provincii vUSA,Kanadě (tam přece nejde ani nic zadat nebo zvolit) ataké na telefon.číslo (je to nastavené jen na jejich tvary čísla),takže nás to nepustilo dál kplatbě,protože se pořád ozývá,že všechny kolonky musí být vyplněné. Máte-li zkušenost,prosím oodpověd. Můžete-li poradit ipotelefonu (naše číslo je 732220329) budeme moc rádi.Za telefonní hovor Vám irádi zaplatíme. Nebydlíme teď už vPraze,a tak to máme itrochu ztížené sdojezdem knějaké cestovce,které se tímhle zabývá.
Díky za odpověď. Jaroslav

Odpovědět

J

Jipa
26.3.2020v17:24

Ahoj chtěl bys podělit ozkušenost se spol. Greyhound BUS
Koupili jsme si unich zpáteční jízdenky třídy “Flexible” které mají Refundable Fare.
Jenže se naše situace zkomplikovala apotřebovali jízdenky zrušit avrátit, tak jsme je zkusili kontaktovat přes e-mail, bez odpovědi.Nemožné se dovolat.Po přečení jejich webovek zjištěno, že musíš zaslat original poštou do Dallasu.
Nějaký den na to mě napadlo napsat jim přes facebook, prvně se mi vymlouvali, že to musí být maximálně 2h před odjezdem (více jak týden předem jsme je kontaktovali) neustále chtěli zaslat nějaký screen, – jídenek, nebo zrušených letů, stranku zpasu kde je razitko ovstupu, ponějaké době nám nabídli 69$ (z220$) že nám uznají jen jízdu zpět, že jsme je nekontaktovali včas.
Což mě namíchlo aposlal jsem jim screenu všech mailů sdatumem odeslání, ize seznamem hovorů.
Ponějaké době odpověď, že se omlouvají ajejich operátoři jsou přetížení, stím že to uznávají apředává to jejich kreditnímu oddělení, které nám zasšle peníze zpět. Dodnes nepišli :-)

Odpovědět

T

Tereza
9.10.2023v10:27

Ahoj! Plánuji cestu do USA na jaře příštího roku pro 4 osoby (včetně mě :)). Byl by někdo ochotný mi udělat poradce pro plánování?
Chceme strávit tak 4 dny vNew Yorku apak přeletět na západ (Los Angeles – Národní parky, Las Vegas amožná iSan Francisco). Nevím jestli to není moc ambiciozni když chceme aby to trvalo cca 16-17 dní, to nemůžu vědět :).
Kdyby se někdo našel, budu fakt vděčná iráda odměním.
instagram @terezacakl nebo email: cakltereza@gmail.com
Hezký den :))

Odpovědět

R

Robo
9.10.2023v12:44

@Tereza: Ahoj. Za taku dobu by som vychod azapad nemixoval. Vyber si bud vychod, alebo zapad. My sme boli zapad na 22 dni. Bolo to nahustene, ale stihli sme pobehat vela parkov na zapade. Mestam sme sa vpodstate vyhybali…… Mozno mam niekde itinerar vxls

Odpovědět

T

Tereza
17.12.2023v18:13

@Robo:

Moc díky! :-) vybrali jsme východ :-)

Odpovědět

V

Vít Vacula
13.2.2024v16:28

Zdravím,
koupili jsme lístky na NHL. Přišel mi mail, lístky si vprohlížeči otevřu avidím je. Skočí mi možnost na iphone lístek přidat do apple wallet. Když na to kliknu, skočí pouze stránka vprohlížeči apple.com. Je možné, že tím že je to lístek vamerice tak nepůjde nahrát do apple wallet? Dostanu se kněmu vaplikaci New Jersey, ale pro jistotu kdyby nešel zobrazit bez internetu. Máte stím někdo zkušenost?
Děkuji, Vítek

Odpovědět

O

OP
14.2.2024v10:11

@Vít Vacula: uz jsem to tu radil minule….mam na brezen listky na rangers amam ve wallet. Delate neco spatne…

Odpovědět

V

Vít Vacula
21.2.2024v7:57

@OP:
Bohužel mi do wallet nejde přidat. Otevřu si lístek vprohlížeči, dám přidat do wallet amísto do wallet mi skočí stránka apple.com.

Odpovědět

O

OP
21.2.2024v9:16

@Vít Vacula: vmailu od ticketmasteru kliknu na odkaz view mobile ticket apresmeruje me na web my.ticketmaster.com kde se prihlasim anormalne mi jde pridat znovu ited. Neco delate spatne…

Odpovědět

A

Alena
6.3.2024v4:21

Ahoj,
prosím oradu..snažíme se na zítra koupit jízdenky uMegabus zNY do DC, ale chce to ponás zadat telefonní číslo, které musí mít 10 znaků…zkusili jsme přidat před naše české číslo nulu, ale vrátila se platba…nevíte někdo, co stím? Díky A. :)

Odpovědět

Jak levně cestovat po USA: Autobusy, vlaky a vnitrostátní letyChci do Ameriky (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kareem Mueller DO

Last Updated:

Views: 6083

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kareem Mueller DO

Birthday: 1997-01-04

Address: Apt. 156 12935 Runolfsdottir Mission, Greenfort, MN 74384-6749

Phone: +16704982844747

Job: Corporate Administration Planner

Hobby: Mountain biking, Jewelry making, Stone skipping, Lacemaking, Knife making, Scrapbooking, Letterboxing

Introduction: My name is Kareem Mueller DO, I am a vivacious, super, thoughtful, excited, handsome, beautiful, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.