Zelená karta do USA: Jak ji získat, podmínky a loterieChci do Ameriky (2024)

Zelená karta do USA: Jak ji získat, podmínky aloterieChci do Ameriky (1)

Petr Novák, ? V tento den byla naposledy zkontrolována platnost informací uvedených v článku. Pokud jste v něm našli chybu, napište ji prosím do komentářů. Děkuji. :-) aktualizováno Green Card, rady a zkušenosti, trvalý pobyt v USA, víza, víza do USA, Zelená karta

Po životě vAmerice sní obrovské množství lidí, nejen těch zČeska. Pro drtivou většinu znich je to však sen nereálný, neboť imigrační politika Američanů je stále přísnější. Jednou zmála cest za americkým snem je Zelená karta, oficiálně “Identifikační karta legálního obyvatele USA, který nemá americkou státní příslušnost”.

Zelená karta do USA: Jak ji získat, podmínky aloterieChci do Ameriky (2)

Jak mi Zelená karta alias Green Card pomůže?

Jste-li držitelem Zelené karty, můžete zcela legálně atrvalepobývat na území Spojených států amerických, pracovat zde, studovat, využívat zdravotnické služby isociální pomoc vlády nebo třeba bezvízově cestovat do zemí, se kterými Američané uzavřeli příslušné smlouvy. Až na několik výjimek máte prakticky stejná práva, jako jakýkoliv rodilý Američan. Zapomeňte třeba jen na to, že budete volit nebo že se naopak necháte někam zvolit.

Pokud vás vylosují aúspěšně projdete celým procesem, získá právo na víza iváš manžel(ka) asvobodné dítě do 21 let. Podá-li tedy přihlášku každý člen takové rodiny, šance na výhru se značně zvyšují. Děti starší 21 let musejí přihlášku podávat samostatně.

Po pěti letech si pak výherce může požádat ioamerické občanství. Karta samotná až na nějaké výjimky odebrat nelze, je však potřebapobývat vUSA.

Loterie oZelenou kartu

K získání Zelené karty potřebujete vpodstatě jen ohromnou porci štěstí. Každoročně se totiž pod záštitou Ministerstva zahraničí Spojených států amerických koná loterie, kdy je vybráno okolo 50000 lidíz celého světa, kterým je přisplnění dalších podmínek Zelená karta udělena. Přihlášky do loterie se přijímají vždy koncem roku, zúčastnit se jí můžou Češi iSlováci.

Pokud již skákáte radostí apřemýšlíte, jestli budete bydlet na Floridě nebo raději vKalifornii, mírněte své nadšení.Dle statistik zminulých ročníků šance, že budete vylosováni, jev případě obyvatel Evropy mezi jedním advěma procenty.

Na co si dát pozor aneb nenechte se nachytat

Nejprve to nejdůležitější. Vyplnění přihlášky do loterie na oficiálních stránkách https://www.dvlottery.state.gov/ je zdarma. Stane-li se vám, že povás na nějakých internetových stránkách budou chtít registrační poplatek, poplatek za zpracování apod., nemusí to nutně značit podvod, nicméně se nejedná ooficiální stránky. Lidově řečeno – někdo si jen chtěl přivydělat pár (desítek, stovek…) dolarů.

Takoví podnikatelé mají svůj systém tak propracovaný, že stačí vyplnit byť jen jedinou stránku formuláře, kde se uvádí telefonní číslo, auž je máte na krku. Alespoň dle mé vlastní zkušenosti pak můžete čekat třeba ranní (sobota 7:00) telefonát, kdy vás budou přesvědčovat, ať onen formulář vyplníte celý ažádost odešlete. Že unich máte šanci zdaleka největší atěch několik málo (desítek, stovek) dolarů za tu Ameriku fakt stojí.

S tím souvisí idalší trik, tentokrát již těch nepoctivých podnikatelů. Ti se vám budou snažit nakecat, že pokud se zaregistrujete právě přes jejich internetové stránky, budete mít daleko větší šanci na výhru. Nebudete! Je to jen další zřady triků, jak zvás vylákat dolary.

Někohoby mohlo rovněž napadnout, že čím víc přihlášek podá, tím větší šanci na vylosování bude mít. Nikoliv, každá osoba smí podat maximálně jednu přihlášku ročně, připodání většího počtu přihlášek jste zloterie nenávratně vyloučeni. Vminulosti se již několikrát stalo, že se ušťastného výherce zjistilo porušení tohoto bodu pravidel adotyčný musel opět vybalovat kufry.

Zelená karta do USA

  1. Zelená karta: Co to je, jak funguje a podmínky
  2. Přihláška do loterie o zelenou kartu
  3. Výsledky loterie o zelenou kartu
  4. Návod? Jak postupovat po vylosování

Diskuze k článku (379)

Zobrazit 329 starších komentářů

F

Franta
7.3.2019v19:19

k

klára
8.3.2019v19:48

@Mia:
dobrý den, měla by jste nějaké tipy nebo radu proč je problém mít vízum místo esty jako turista ?

Odpovědět

F

Franta
8.3.2019v20:15

@klára:
Není to problém. Jen standardnímu turistovi ESTA stačí, takže se ptají, proč dotyčný chce vízum. Standardní dovolená běžného cestovatele určitě nepřesahuje 90dní. Chtěli jsme bezvízový styk amáme ho, takže je zajímá, proč dotyčný chce něco, co tvořilo překážku vcestování. Pokud někdo chce cestovat déle ana ambasádě to dokáže obhájit apodložit, tak nemají problém mu vízum dát.

Odpovědět

k

klára
18.5.2019v12:03

dobrý den,
na kolik by mne cca vyšlo k1 vízum aadjustment of status ?

Odpovědět

A

Alena Smith
1.6.2019v22:57

@Z.: Ja jsem byla drzitel zelene karty 30 let, ated jsem Americka obcanka. Nerada se motam do cizich diskuzi, ale musim priznat, pokud se nazyvate zkuseny diskutujici, asi oSpojenych Statech dost vite, tak nechapu proc odpovedi ohledne pobytu tam representujete takovymi doslova nevychovanymi odpovedi. Nekdo by tam rad ane kazdy vi jak to chodi aneb pokud tam nema rodinu nevedi lide jak na to. Treba zrovna pani Marie ma plne zuby takoveho chovani Aurazeni jako jste zde predvedl vy tim ze ji rikate naivka. Ja zase do Cech jezdim hodne malo ikdyz Prahu miluji nade vse, protoze vUSA je clovek zvykly na slusne chovani azde hned jak clovek vystrci nos zletiste tak na kazdem rohu narazi na zkusene inteligenty jako jste vy.
Nerikam ze jste hloupy ale jen trochu zaostaly vchovani. Preberte si to jak chcete preji hezky den
Cechy jsou krasne ale ale byli krasnejsi kdyz lidi pro sebe meli respekt

Odpovědět

A

Alena Smith
1.6.2019v23:00

@Z.: :to zkuseny diskutujici, dobry den. Ja jsem byla drzitel zelene karty 30 let, ated jsem Americka obcanka. Nerada se motam do cizich diskuzi, ale musim priznat, pokud se nazyvate zkuseny diskutujici, asi oSpojenych Statech dost vite, tak nechapu proc odpovedi ohledne pobytu tam representujete takovymi doslova nevychovanymi odpovedi. Nekdo by tam rad ane kazdy vi jak to chodi aneb pokud tam nema rodinu nevedi lide jak na to. Treba zrovna pani Marie ma plne zuby takoveho chovani Aurazeni jako jste zde predvedl vy tim ze ji rikate naivka. Ja zase do Cech jezdim hodne malo ikdyz Prahu miluji nade vse, protoze vUSA je clovek zvykly na slusne chovani azde hned jak clovek vystrci nos zletiste tak na kazdem rohu narazi na zkusene inteligenty jako jste vy.
Nerikam ze jste hloupy ale jen trochu zaostaly vchovani. Preberte si to jak chcete preji hezky den
Cechy jsou krasne ale ale byli krasnejsi kdyz lidi pro sebe meli respekt

Odpovědět

A

Alena Smith
1.6.2019v23:03

Omlouvam se odeslalo se mi to zmobilu dvakrat omylem

Odpovědět

K

Kuba
17.8.2019v11:35

Ahoj všem :)

Chtěl bych se zeptat, jaké máte zkušenosti se získáním GC ? Vím, že se dá “sehnat” pomocí loterie, ale loterie je holt loterie aspoléhat se pouze na štěstí je zde opravdu zbytečné.

Proto mě zajímá, jaké jsou jiné způsoby zisku GC? Pokud se mě podaří vUSA sehnat práci, je možné sehnat kartu pomocí zaměstnavatele? Nebo jaké jsou jiné legální způsoby zisku této karty?

Vím,že se zde dá “oženit/vdát se” ale to mě přijde opravdu až moc nereálné ( pokud máme namysli zlásky ane jen kvůli kartě :)

Děkuji za rady,připomínky nebo Vaše zkušenosti :)

Odpovědět

T

Tereza
20.8.2019v15:05

Dobrý den,
můj kamarád byl údajně vybrán kpohovoru ozelenou kartu. Registroval se však přes tyto stránky: https://i-immigrate.org/
Dočetla jsem se, že ne každý “zprostředkovatel” musí být nutně podvodník. Nevíte, jak je to vpřípadě těchto stránek?
Děkuji za odpověď!

Odpovědět

M

Mesi
20.8.2019v21:40

@Kuba: Zkus uscis.gov. Ale ztech malo informaci, ktere jsi tu podal bych spise usuzoval na minimalni sanci.

Odpovědět

F

Franta
20.8.2019v22:07

@Tereza:
Údajně. Akolik poněm chtějí?
Může si to zkusit ověřit na ofiko stránce https://dvprogram.state.gov/, dá se tam proklikat, ikdyž neví Confirmation Number. Otázkou je, jaký tam oni použili e-mail, zda jeho nebo si nějaký vytvořili.

Odpovědět

Z

Zuzana
22.8.2019v7:47

@David:

Ahoj Davide. Mam zelenou kartu . Ale byla jsem mimo USA vice nez rok. Respektive rok a6 mes. Vpusti me ipresto ze nemam vyrizeny returning visa? Zadala jsem na ambasade sice oSB 1 ale aurednice mi to zamitla ikdyz jsem mela lekarske potvrzeni kde stalo ze jsem vdobe odletu nemohla vycestovat do USA ze zdravotnich duvodu. . Slysela jsem ze zelene karte poroce kdy nevkrocim do USA konci platnost. Ale ja mam psanou platnost na karte do r.2026.

moc dekuji. Zuzana
@David:

Odpovědět

F

Franta
22.8.2019v10:36

@Zuzana:
Píšeš, že ambasáda ti to zamítla. Pak bych zkusil ještě USCIS, nikdo jiný už ti stejně asi nepomůže.
Je celkem jedno, jaké datum máš na GC, pokud jsi porušila pravidla. Ať už úmyslně nebo nedopatřením.

Dej pak vědět, jak to dopadlo, třeba to pomůže někomu dalšímu.

Odpovědět

M

Mesi
27.8.2019v3:05

@Zuzana: Informace, ze GC poroce mimo USA pozbyva platnosti koluje pointernetu jako bludna ovce. Je to fama. Vzdy zalezi na imigracnim urednikovi. Pokud pojme podezreni, ze nemas vumyslu vUSA zit, tak ti muze GC “zneplatnit” treba ipojednom dni mimo USA. Stejne tak muzes byt mimo USA nekolik let aGC ti neseberou.

Odpovědět

D

David
28.8.2019v23:28

@Zuzana:
Pokud jsi jako LPR mimo USA vice jak rok bez patricneho povoleni (re-entry permit) tak jsi prisla oLPR status. Pokud ted vstoupis do USA, tak si priprav podpurne dukazy, proc jsi se nemohla vratit do USA drive (lekarske zpravy, atd.) aze jsi udrzovala LPR status vdobe tve nepritomnosti (vyplnovala danove priznani, ze mas stale trvalou adresu vUSA atd.).
Ted me napadaji ctyri moznosti, jak muzes dopadnout pri vstupu do USA:
1. Urednik te nepusti anebude se stebou vubec bavit. Navic ti sebere zelenou kartu.
2. Urednik ti nabidne, ze se dobrovolne vzdavas zelene karty, pusti te na pul roku apak smitec.
3. Urednik te pusti, jako vy se nic nestalo. Pak muzou nastat problemy pozdeji aurcite ti bude zamitnuta zadost oobcanstvi.
4. Urednik te pusti, ale budes se muset dostavit pred emigracniho soudce, kde budes prezentovat tvuj pripad. Pokud uspejes, tak ti zelena karta zustane. Vopacnem pripade ozelenou kartu prijdes.

Dej vedet, jak jsi dopadla. Urcite by to zajimalo idalsi lidi.

Odpovědět

M

Mesi
30.8.2019v1:21

@David: @Zuzana: Davide, mohl bys prosim doplnit zdroj svych informaci? Predevsim pro body 2, 3 a4. Kbodu 1 muze dojit kdykoliv, bod 2 vidim jako moznost, kterou muze urednik nabidnout vpripade ze se rozhodne dotycneho neuznat jako nekoho, kdo chce vUSA zit, ale chybi mi podlozeni ktakovemu kroku. Sbodem 3 souhlasim az na to, ze “urcite bude zamitnuta zadost oobcanstvi”, jelikoz podminkou je 5 let sGC nebo 3 roky vpripade manzela/manzelky US obcana. Doba stravena mimo uzemi USA se do teto doby nepocita aje predmetem pohovoru. Tudiz stvrzenim nesouhlasim. Bod 4: stim, ze by drzitel GC musel pred imigracniho soudce jsem se unikoho, kdo se podelsi (inekolikalete) dobe vratil do USA nesetkal, pokud to neni neco noveho.
Informace, ktere jsem napsal vpredchozim prispevku jsou zoficialniho zdroje, ale pravda, ze uz nejaky patek to je…

Odpovědět

R

Radim
6.10.2019v16:47

@Mesi:

Vsechno je jasne asrozumitelne uvedeno na https://www.uscis.gov
Jestli si neni zadatel nebo drzitel schopen vyhledat informace, ktere primo ovlivnuji jeho status abudouci proces naturalizace, nema pravdepodobne zajem se tady trvale usadit. Neni mi jasne proc tito lide zatezuji system isebe procesem kziskani Permanent Resident.

Ohledne delky pobytu mimo U.S. anaturalizace:
https://www.uscis.gov/green-card/after-green-card-granted/international-travel-a-permanent-resident
https://www.uscis.gov/us-citizenship/citizenship-through-naturalization/continuous-residence-and-physical-presence-requirements-naturalization

Odpovědět

M

Mesi
12.10.2019v23:15

@Radim: Ano, je to tam vcelku jasne popsano apodporuje to to, co jsem vyse napsal.
Pokud kdokoliv chce vUSA pobyvat, mel by byt schopny, presne jak pises, si tyto informace dohledat.

Odpovědět

M

Martina
13.10.2019v12:55

Alenko, omlouvám se, za dotaz atak itrochu, oradu, činávod, jakou mám šanci kvěci azáležitosti, okteré teď napíšu. Mám ve West Palm Beach, lásku kterou jsem našla po18 letech, milujeme mě se, jsem aziju vČechách, ona vlastní zelenou kartu, ale nemá americké občanství, je také Češka, chceme spolu žít astrávit zbytek života, je nám 50let, aje mi každý den smutno, že se ksobě nedostane. VČechách, nemám dostatečné zázemí, aby ona riskovala ztrátu zelené karty, ataké jistotu bydlení apráce, kterou vAmerice má. Chci sní žít, avČechách to opustit, ale znovu opakuji, mám strach, že na tenhle dokončený příběh lásky, nedosáhnou, je mi do pláče, protože, nemám dostatek finančních prostředků, abychom soužití měli, jednodušší. Jaké šance vtomto případě?

Odpovědět

M

Martina
13.10.2019v13:13

Prosím nápady, askutečnost věci, jak být spolu, zasílejte na email martina. ozak@ seznam. cz

Odpovědět

M

Marie
22.10.2019v3:21

@Alena Smith: Dekuji,moje rec!

Odpovědět

J

Jakub
10.10.2020v6:57

Ahoj, procital jsem vsechny mozne diskuse zde avim zhruba co potrebuji. Chci si upresnit souvislosti. Spritelkyni jsme spolu ji*z 5 let. Vusa mam zname (legalne), byli jsme tam ji*z 2x, vzdy na 2 mesice aobema se nam tam libilo astale se tam chceme vracet.

Letos jsme si rekli, ze zkusime stesti vlosovani. Penize na zacatek vusa mame vice nez dostatecne si myslim, iadresu kde bychom mohli prvni rok az dva byt. Nechci, aby za nas rucil nekdo vusa. Ja jsem ze hry bohuzel venku (vzdelani). Pritelkyne ma VS. Premyslime jestli je lepsi rychla svatba + zaplatit si pas aobcanky do 5 dni, aby pritelkyne podala prihlasku snovym pasem (me prijmeni aze je vdana + by pridala me), nebo staci svatba az ji vylosuji tedy? Ten formular co vyplni kdyz by vyhrala na stary pas astare prijmeni je tedy potom mozne vyplnit znovu snovym cislem pasu aprijmenim? Nebude vadit, ze prihlaska byla se starym pasem aobcankou aformular by potom aktualizovala akorat stim, ze je vdana apridala me? Nebo je spise moznost, ze me potom ceka daleko tezsi cesta? Vzit se muzeme ted vutery, takze by se to myslim stihlo, akorat tohle je mozna dost podezrele. Mame to tak, ze chceme zit vusa akazdy prispejeme svym dilkem…..ja tim, ze mam moznost zazemi alegalni praci pro oba, ona zase vzdelanim, ktere je potrebne. Dekuji moc kdyz mi poradi nekdo zkuseny. Budu moc rad.

Odpovědět

J

Jakub
10.10.2020v7:14

@Jakub:

Jeste bych chtel upresnit, ze premyslime ovariante, ze se ted odesle prihlaska anez vubec probehne vylosovani tak stejne probehne svatba, ktera byla vplanu dalsi rok itak. Takze rekneme, ze treba vbreznu bychom byli itak svoji. Potom by ji treba kdyz bude stesti vkvetnu prislo, ze je vylosovana aona by ten dokument, ktery se vyplnuje online uz rovnou vyplnila snovym prijmenim azmenou stavu. Take moznost?

Odpovědět

@Alena Smith: Mate pravdu. Co si tady pročítám odpovědi na otázky, tak tolik nahromadene arogance,jsem vživotě neviděl. Ja řadím jiným lidem , ana jiných stránkách co se týká imigrace. Ale nedokážu si představit, že by jsem takhle hulvatsky odpovídal.

Odpovědět

M

Míša
5.11.2021v16:11

Zdravím.
Plánuju do pěti let začít žít vUSA. Nevím, jak moc je to reálné.
Moje situace je taková, že mi je 20, vyvíjím hry adoufám, že budu schopná vtomto odvětví vydělat dostatek peněz na odjezd. Samozřejmě bude potřeba si na herní vývoj založit firmu, takže jsem přemýšlela amůj plán je takovýto:
– založit firmu vČR
– vydělat dostatek peněz
– Přesunout podnikání do USA
Jak moc je tato možnost reálná?
chci tam vbudoucnu žít, počítám, že bych příští rok jela na dovču, než se tam rozhodnu odstěhovat.
Popř.Jaký je jiný DOBRÝ areálný způsob, jak začít nový život vUSA bez komplikací? Uvažovala jsem iosňatku sAmeričanem, ale to asi zase tak jednoduché nebude :D

Odpovědět

J

Jb
5.11.2021v18:03

1/ snatek = fiancée visa apak GC po3 letech
2/ pracovne pro firmu = H1b work visa dvakrat na 3 roky amozna GC pokud te firma bude sponzorovat
3/ investor visa pokud investujes $1mil avytvoris pracovni prilezitosti pro x americanu
4/ GC lottery
Onicem dalsim legalnim nevim
Good luck

Odpovědět

A

Anetka
6.12.2021v14:15

Ahoj, nevíte někdo jak je to momentálně se získáním green card aockovanim. Ziju vusa, jdu podat všechny potřebné papíry, jsem vdaná, ale nejsem anechci byt očkovana. Něco jsem otom četla, ale nevím od kdy to bude vplatnosti azda je to vkaždém státu. Zda je to naprosta povinnost, bez ktere nemam sanci gc ziskat. Prosím oveškeré poznatky.
Díky díky za odpověď

Odpovědět

V

Veronika
6.12.2021v16:39

@Anetka: COVID vacina je vsoucasne dobe povinna. Pokud se nepletu, tak toto pravidlo bylo zavedeno od October 1st aplati pro vsechny imigranty, ktery zadaji ozelenou kartu. Behem lekarske prohlidky ucivil surgen budete muset prokazat potvrzeni oockovani, jinak vam formular lekar nepodepise. Jako skazdym povinnym ockovanim je zde moznost zazadat owaiver, ale nevim jak slozite je waiver dostat ajake jsou zde pravidla. Oficialni informace bych hledala primo na USCIS oficialnich strankach nebo bych vse diskutovala simigracnim pravnikem pokud nejakeho mate.

Odpovědět

V

Veronika
6.12.2021v16:47

A

Anton
27.12.2021v21:26

Ahoj! Mám začátkem ledna pohovor, ale nestíhám udělat zdravotní prohlídku, myslíte, že mužů ji udělat popohovoru? Aještě dotaz, dokumenty můžou být včeštině nebo pouze vangličtině? Děkuji

Odpovědět

F

Franta
28.12.2021v6:48

@Anton:
Jestli se nepletu, tak prohlídka od lékaře je mezi dokumenty nutnými kpohovoru. Bez ní tam nemá cenu chodit. Poúspěšném pohovoru jí spolu sostatními papíry dají do zapečetěné obálky, kterou potom odevzdáš na imigračním popříletu. Někde se tu (nebo jiné diskusi oGC zde na webu) otom píše. Tohle ale řeš sambasádou ane tady. Rada odtud nemusí být přesná.
Jako občan ČR můžeš mít dokumenty včeštině. Taky se tu otom píše.

Není to tak dlouho, že tu psal kluk, který se na GC přihlásil se svým malým synem avybrali ho. Bohužel pak nedodal pas syna, protože ho prý ssebou zatím nechtěl brát akvůli tomu mu to nedali. Takže si pořádně přečti informace, co máš od imigračního, ať něco neopomeneš. Toho doktora so zařiď, že ho potřebuješ, jsi jistě věděl dostatečně dopředu.

Odpovědět

D

Dan/a
30.12.2021v16:19

Tady to jsou zkušenosti lidi, ne rady. Vše co potřebuješ vědět jsi musíš zjistit sám – zavolat, napsat, právník. To stojí čas avelké peníze. Každý vyridi vše jinak – někdo rychle bez kontroly všeho, druhý nedostane estu, treti ma zamitnuti víza, atd.

Odpovědět

P

Petr
19.1.2022v21:24

Ahoj, kdy bude vyhlášená nové losovačka, respektive registrace?

Odpovědět

F

Franta
20.1.2022v0:43

@Petr:
Stačí se zeptat jednou. Není třeba opakovat otázku ukaždého článku oGC. Itak jsi jich několik vynechal.
Teď kotázce. Pokud umíš čístajsi samostatný, oboje je celkem slušný předpoklad pro úspěšný pokus získat GC, tak odpověď tu najdeš. Ukaždého ročníku je zde uvedený termín aiutoho dalšího (pokud proběhne) to bude +/- stejné období.

Odpovědět

M

Mamlas
8.2.2022v9:04

Zdravím, jak je to spohovorem, musí pak imanželka aděti?

Odpovědět

D

Daniel
9.3.2022v2:39

Uz se kdokoliv pozastavil nad tim, ze Rusovi celej svet uklada sankce za tu genocidu na Ukrajine, ale konkretne zletosniho losovani vkvetnu vyrazen nebyl aani se otom neuvazuje? Pokud vim, tak zrovna cela RF je nepochopitelne zaclenena do nasi “evropske casti” celosvetoveho kolace vyher (spolecne sTureckem apar dalsimi asijskymi zememi) aukrajuje znacne procento sanci Cechu aSlovaku na vyhru zelene karty…

Odpovědět

F

Franta
9.3.2022v19:49

@Daniel:
Jednak to sem nepatří (diskusí otom je na netu dost anení třeba to řešit itady). Jednak losování ještě nebylo. Sankce jsou na Rusko jako takové a“jeho vedení”. Běžný Rus je zatím (oficiálně) mimo, To, že mu nejde karta anekoupí si Mekáče, je prostě součást tohoto stavu adrobné nepohodlí, které se dá přežít. Navíc, pokud se Rus přihlásil do DV programu, tak asi vRusku žít nechce. Pak už je to jen na imigračním vKentucky ana ambasádě, zda ho pak nechají projít nebo ne.

Odpovědět

A

Alina
26.3.2022v8:20

Ahoj. Dělal někdo lékařskou prohlídku vHealth Center na manželskou vizu nebo zelenu kartu? Volala sem tam apřijdou mi divni. Taky ne vypadá to jako normální klinika.

Odpovědět

F

Filip
15.5.2022v14:45

Dobrý deň chcel by som sa spýtať čije možné zapojiť sa do DV lottery poabsolvovaní 12teho ročníka vškole zakončeneho maturitnou skúškou zo slovenského jazyka. Študujem na 5ročnom gymnáziu atak ma čaká ešte jeden rok. Ale chcel by som vedieť čimám nejakú šancu(čisom eligible).

Odpovědět

F

Franta
15.5.2022v15:54

@Filip:
Jestli se nepletu, tak vdobě podání přihlášky musíš mít maturitu hotovou. Nestačí jen 12 let školy.
https://chcidoameriky.cz/loterie-o-zelenou-kartu-2022-prihlaska-aktualni-podminky-novinky

Odpovědět

M

Mirek
4.7.2022v9:02

Dobrý den, registrace ozelenou kartu provedu za partnerku, sebe advě děti. To problém není, ale zajímá mě, jestli pak, když nás vyberou jde to, že do ameriky půjde pouze někdo znás. Hypoteticky uvažuji, kdyby si to pak partnerka třeba rozmyslela. Nevíte jde to? Může odjet třeba jen někdo?

Odpovědět

R

Roman
4.7.2022v19:10

@Mirek:
Přečti si tohle https://chcidoameriky.cz/prihlaska-do-loterie-o-zelenou-kartu-2021-dv-2021-pravidla-navod-zkusenosti#comment-204125

Pokus se přihlásíte společně, tak to společně musíte idotáhnout do konce. Aspoň tak to chápu já. Je to proces, který má svá pravidla adotáhnout to do konce stojí, dost času aněkolik desítek tisíc. Přijde mi divné si to pak rozmyslet.

Odpovědět

L

Lea
24.8.2022v13:56

Dobrý den, vroce 2019 jsem jsme se spřítelem vzali vUSA, on tam 20 let žije na GC (nyní již je vprocesu na občanství). Do USA za ním jezdím co 2 měsíce na ESTU. Vúnoru 2020 jsme žádali oGC pro mě. Vaplikaci je od února 2022 napsáno, že se žádost prověřuje. Vím, že je to individuální, ale nemáte zkušenost jak dlouho se na GC čeká? Byl covid abylo vše pozastaveno, ale na druhou stranu, když chtějí být manželé spolu amít případně idalší děti… Na imigrační vUSA se nemůžeme dovolat, stále jen plechová huba.

Odpovědět

P

Petr
3.10.2022v12:17

Hale prosím bakalářské vzdělání je anglicky vté žádosti co? University Degree?

Odpovědět

J

Jaroslava
2.2.2023v13:19

@Zuzana: Zelené kartě propadá validita, pokud se vcas do US nevracís. Bylo 1/2 roku. Lidi zkouseli re-entry. Nezaleží na expiraci GC.
Ja treba jsem se vrátila po20 letech na dúchod do Ceska. Nevidela jsem duvod pendlovat do US kazdych pul roku atím dodrzovat podminky pro platnost. Kartu mi na US ambasy prijali zpět proti potvrzení “Odobrovolném vracení.”zdúvodů ” retirement in the country of origin.” Ted si porizuji bezproblemove ESTA kdyz tam chci jet. SSN je stale aktivní.
Taky zajímavy přístup co?

Odpovědět

E

Erik Kopečný
23.2.2023v21:56

Dobrý den, já se chci zeptat můj se je Amerika aja bych si chtěl udělat tu zelenou kartu jelikož nemám maturitu ani střední školu jen výuční list aja právě nevím jestli ji získám když mám jen ten výuční list ane maturitu nebo tu střední školu nevíte prosím někdo jestli není nějaké řešení? Děkuji

Odpovědět

Zelená karta do USA: Jak ji získat, podmínky aloterieChci do Ameriky (3)

Petr Novák
24.2.2023v8:50

Dobrý den, Eriku, nejlepší je dodělat si maturitu, nebo nasbírat dostatečné zkušenosti. Can you speak English well enough to get ajob, get aplace to live, get insurance, all sorts of crap?

Odpovědět

T

Tina
25.3.2023v12:15

Zdravím, aprosím oradu. Letos budu mít svatbu spřítelem, který je občan USA, tady vČR. On ihned posvatbě začne vyřizovat veškerou dokumentaci pro Marriage Based GC pro mě, ale podle imigračního právníka bude proces trvat delší dobu. Proto jsme se dohodli, že zatímco on bude vUSA (zdůvodu nové práce), já za ním během pending application přiletím vříjnu na dovolenou. Vté době již budeme mít žádost oGC rozjetou, ajá budu muset zdůvodu nového příjmení apasu požádat onovou ESTu. Ateď tedy dotaz – může být fakt, že mám pending application pro GC, důvod kzamítnutí ESTY? Nemám vplánu tam zůstat, dokud GC opravdu nedostanu, jsem již domluvená vpráci, že mi pro odlet vystaví ipotvrzení ozaměstnání, ale mám strach, aby mi ESTA nebyla zamítnuta. Podotýkám, že na současnou ESTU jsem byla vUS několikrát, vždy vrozmezí 2-3 týdny, cca 2 -3x do roka, avždy jsem se vřádném termínu vrátila… Moc děkuji. T.

Odpovědět

T

Tina
25.3.2023v12:50

@Lea: Leo, od imigračního právníka vUSA nám bylo řečeno, že vyřízení žádosti oGC pro manžela/manželku může trvat 2-3 roky vpřípadě, že je jeden znich občan USA. Pokud je GC držitel, pak může proces trvat stejně dlouho, nebo idéle, protože se prý přednostně “odbavují” právě žádosti podané občany, aaž poté držiteli GC. Nás právník připravil na to, že máme počítat s2 roky (prý výjimečně to může být kratší dobu, ale nemáme na to spoléhat), ato ipřes to, že můj přítel je US citizen. Vpřípadě nesrovnalostí se může celý proces ještě více protáhnout, pokud je třeba doložit další dokumenty, atd. Plně stebou souhlasím, že pokud chtějí být manželé spolu, jsou tyhle čekají doby dost naprd, taky pro mě info 2 roky byl šok, který jsem obrečela, ale holt nám asi nezbývá, než to nějak vydržet avmezičase se alespoň navštěvovat… :-/ Uvás to bude pravděpodobně prodloužené tím, že vdobě Covidu bylo vše pozastavené, ale pokud už máte zažádáno od února 2020, tak držím palce, abys GC dostala co nejdřív.

Odpovědět

M

Marie
20.9.2023v2:23

Mam prosbu ohledne pasu,mam GC asamozrejme cesky pas .Moje otazka zni platnost pasu vyprsi vkvetnu achci odletet vdubnu ,ze si udelam novy.Pusti me zUSA kdyz platnost pasu nemude 6 mesicu .Dekuji Marie

Odpovědět

Zelená karta do USA: Jak ji získat, podmínky a loterieChci do Ameriky (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated:

Views: 6056

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.