USA - Celní a devizové předpisy (2024)

Pro vstup apobyt na území cizího státu musejí občané ČR splňovat podmínky stanovené jeho zákony. Ke sdělování aktuálních podmínek vstupu apobytu na území cizího státu je příslušný zastupitelský úřad daného státu. Následující informace jsou určeny kzákladní orientaci. Ministerstvo zahraničních věcí ČR proto doporučuje českým občanům, aby si před cestou ověřili uzastupitelského úřadu navštěvovaného státu, zdase podmínky pro vstup apobyt nezměnily

Dovoz většiny druhů potravin azemědělských výrobků je přísně kontrolován aněkteré druhy potravin azemědělských výrobků zurčitých oblastí či zemí je zakázán. Je dovoleno dovážet pečivo vč. chleba atvrdé auzené sýry (ne tvaroh). Dále je možné dovážet konzervované ovoce voriginálních obalech. Zpovolených poživatin lze dále jmenovat dovoz cukrovinek, pražených kávových bobů, suché rýže, čaje, sušeného koření. Veškeré dovážené potraviny je nutné uvést na formuláři – celní deklarace (modrobílá kartička). Nalezené nelegálně dovezené potraviny budou zabaveny abez náhrady zničeny. Podrobné pokyny pro dovoz věcí do USA naleznete na internetové adrese celní služby .

Dovoz předepsaných léků pro osobní potřebu je až na výjimky dovolen. Je přísně zakázán dovoz jakýchkoliv narkotik.

Při dovozu zbraně povolené vUSA pro sportovní či lovecké účely není třeba mít povolení od úřadů USA. Nedoporučuje se brát ssebou jakýkoli nůž, který může být považován za zbraň. Více informací je kdispozici zde .

Do USA lze bezcelně přivézt na osobu 100doutníků a200cigaret - karton (výjimkou jsou tabákové produkty zKuby, které je zakázáno přivážet do USA) adále 1litr alkoholu na osobu starší 21let. Osoby mladší 21let nesmí dovážet alkohol ani jako dárek. Dovoz předmětů osobní potřeby je osvobozen od cla. Bezcelně je možné dovážet dárky vhodnotě do 100USD. V závislosti na druhu víza nebo pobytového povolení azemě, ze které cestujete, mohou být limity vyšší 200-800 USD (viz. help.cbp.gov ).

Dovoz ivývoz finančních prostředků včástkách převyšujících 10.000 USD je třeba deklarovat při vstupu do USA. Návštěvníci musí deklarovat celkovou hodnotu všech dárků apředmětů komerční povahy, vč. vzorků, které do země přivážejí. Vpřípadech dovozu ostatních cenných věcí je třeba žádat opovolení Ministerstvo financí USA.

Při dovozu domácích zvířat musí být prokázáno, že netrpí na člověka přenosnou infekční nemocí. Očkování proti vzteklině není nutné udovozu zvířat zoblastí nepostižených vzteklinou. Uněkterých domácích zvířat mohou být uplatněna ipřísnější omezení (zejména uptáků aplazů), další druhy zvířat je přísně zakázáno do USA dovážet. Není dovoleno dovážet bez povolení rostliny aneupravená sem*na.

převzato zdatabáze Informace pro turistické cesty konzulárního odboru MZV
USA - Celní a devizové předpisy (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rueben Jacobs

Last Updated:

Views: 5982

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rueben Jacobs

Birthday: 1999-03-14

Address: 951 Caterina Walk, Schambergerside, CA 67667-0896

Phone: +6881806848632

Job: Internal Education Planner

Hobby: Candle making, Cabaret, Poi, Gambling, Rock climbing, Wood carving, Computer programming

Introduction: My name is Rueben Jacobs, I am a cooperative, beautiful, kind, comfortable, glamorous, open, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.