14 teamactiviteiten om jouw team het beste ooit te maken (2024)

(Goede) Werknemers (ik noem ze liever collega’s) vinden kan lastig zijn. Die collega’s vervolgens vast blijven houden is nóg lastiger. Met deze 14 teamactiviteiten maak je het jezelf een stuk gemakkelijker.

Van de ene naar de andere job, omdat er daar net wat betere voorwaarden zijn is niet ongebruikelijk. Jobhoppers worden ze tegenwoordig liefkozend genoemd. Toch is het niet zo moeilijk om goede collega’s te (blijven) binden aan je bedrijf. En nee, hiervoor hoef je geen gouden bergen te beloven. Je moet er gewoon even tijd voor vrij maken.

Hoe vaak besteed jij bijvoorbeeld aandacht aan teamactiviteiten? Denk je er wel eens bij na wat teambuilding voor je werknemers en bedrijf kan betekenen? Focus op werk is goed. Ontspanning en elkaar leren kennen als individu en team misschien nog wel belangrijker. Bovendien draagt het bij aan de persoonlijke ontwikkeling, maar ook aan de ontwikkeling van je bedrijf.

Door af en toe wat samen te doen, collega’s te waarderen én te belonen voor hun inzet creëer je binnen je team en je bedrijf een goede sfeer. Graag geef ik wat ideeën die ik vanuit mijn eigen ervaring heb en die ik tegengekomen ben bij andere bedrijven. Dat 2017 maar een succesvol jaar mag worden waarin iedereen blij is tijdens zijn of haar werk!

1. Samen lunchen

Een veelvoorkomend probleem in bedrijven. Druk, druk, druk zijn…. Zo druk, dat menig collega achter de computer snel dat boterhammetje eet. Of misschien zelfs wel de lunch overslaat. 1 op de 5 Nederlanders eet achter hun bureau blijkt uit het European Eating at Work onderzoek van Eurest. En ruim 25% zou vaker met collega’s willen lunchen.

Oplossing: De gezamelijke donderdagmiddaglunch

De donderdagmiddaglunch is in het leven geroepen omdat wij als team bijna niet meer samen aten tussen de middag. De afgelopen twee jaar is de donderdagmiddaglunch een dag geworden dat iedereen aanwezig is. We wisselen elkaar af wie de lunch verzorgt. Op deze manier betrek je het hele team erbij.

14 teamactiviteiten om jouw team het beste ooit te maken (1)

Voorbeeld van onze eigen planning, elke week een andere collega aan de beurt

Wat leuk is om te zien is dat iedereen zorg draagt voor een goede lunch. Zo hebben we al mogen genieten van heerlijke eigen gemaakte tomatensoep en verse broodjes van de Duitse bakker.

14 teamactiviteiten om jouw team het beste ooit te maken (2)

Natuurlijk kan af en toe een lekker patatje met een snack niet ontbreken. Iedereen geeft op zijn eigen manier invulling aan de lunch.

De donderdagmiddag is ons bijna heilig. Uiteraard als het écht niet anders kan, wordt er een klant afspraak gepland, maar liever niet. Alle collega’s houden zich er erg goed aan.

Niet alleen is het goed voor de teamspirit. Een langere lunchtijd zoals die van ons op donderdag, zorgt er bovendien voor dat de productiviteit over de gehele dag toeneemt.

2. Vrijdagmiddagborrel (vrijmibo)

Op vrijdag sluiten we de week af met de vrijdagmiddagborrel. Je kunt je collega’s op een andere manier spreken en het hebben over je plannen van het weekend.

14 teamactiviteiten om jouw team het beste ooit te maken (3)

Op de werkvloer spreek je veelal met elkaar over werk. Tijdens de vrijmibo spreek je meer met elkaar over persoonlijke zaken. Je leert je collega’s beter kennen.

Helemaal enthousiast geworden over onze teamactiviteiten en wil jij werken bij het leuke digital marketingbureau dat wij zijn? Bekijk onze vacature pagina voor de laatste vacatures en solliciteer snel.

Bekijk de vacatures

3. Een grapje op zijn tijd moet kunnen

Bij ieder bedrijf kun je altijd wel een collega aanwijzen wie de clown van de groep is. Degene die sfeer brengt in de groep door zijn positieve houding en van een geintje houdt. Bij Team Nijhuis aan sfeermakers geen gebrek.

Zo heeft een collega voor de grap zonnebloemzaadjes gepland in alle plantenbakken binnen. In eerste instantie merk je daar dus niets van. Totdat er ineens OVERAL zonnebloemen begonnen te groeien. Nog steeds kunnen we erom lachen, omdat iedereen zo verbaasd was dat er overal zonnebloemen aan het groeien waren. Of een andere collega had eens de beeldschermen van collega Bram omgedraaid. Leest toch wat lastiger die offerte was de conclusie.

14 teamactiviteiten om jouw team het beste ooit te maken (4)

Hierbij zie je dat er lang na de tijd het verhaal weer naar boven komt en erom gelachen wordt. Lachen is goed voor ieder mens. Lachen maakt dat je kunt ontspannen maar het maakt ook dat je gedachten even ergens anders op hebt. Het geeft ieder mens positieve energie, wat weer belangrijk is om je werk goed te kunnen doen. Bovendien brengt lachen je niveau van stress naar beneden, waardoor het wetenschappelijk bewezen gezond is!

Ook met meerde collega’s kun je grappen uithalen. Afgelopen 1 april hebben een groep collega’s bij meerde collega’s grappen uitgehaald. Het bracht naast de positieve sfeer ook mee dat een aantal collega’s nog steeds aan het beramen zijn om een grap uit halen. Het brengt humor en samenhorigheid met zich mee.

Wat hierin wel belangrijk is dat het positief blijft.

Helaas zijn er in het Nederlandse bedrijfsleven werknemers die gepest worden. Dit kunnen grappen zijn die uit de hand lopen. Dit is niet de bedoeling. Iedereen moet zich fijn voelen in een team en niet bang zijn voor de grappen en grollen van een ander.

4. Fijne verjaardag voor jou

Een verjaardag vergeten is bijna het ergste wat je als collega’s kan overkomen. Houd dus altijd een actuele lijst bij met daarin de verjaardagen van je collega’s. Een bureau versieren is zo gedaan. Kleine moeite, maar een groot gebaar.

Door de creatieve breinen in onze studio wordt bij Team Nijhuis elke verjaardag weer een mooie verjaardagsposter gemaakt. Deze poster wordt gemaakt met input van naaste collega’s. De input heeft betrekking op iets kenmerkend in de persoonlijkheid of iets wat diegene heeft meegemaakt. Vervolgens wordt heel Team Nijhuis ermee vol gehangen, zodat je er niet onderuit kan.

14 teamactiviteiten om jouw team het beste ooit te maken (5)

De posters zorgen altijd weer voor leuke verhalen en anekdotes. Heb je zelf niet de luxe van een studio als de onze? Dat maakt niets uit. Pak paint erbij, plak iemands foto (ho*ra voor social media) en plak er wat versieringen omheen. Een leuke quote of uitspraak erbij en klaar.

Een échte aanrader hoor!

5. Hapje eten

Je collega’s zie je misschien al vaak genoeg, maar toch is het een aanrader om eens met z’n allen uit eten te gaan. Je spreekt elkaar dan buiten werk en helemaal bij bedrijven waarin de dresscode nogal formeel is, kan het goed zijn je collega’s eens in andere kleding te zien.

Je kan ook eens een brainstorm of vergadering plannen tijdens etenstijd. Bestel een pizza en maak er een ‘pizza avond brainstorm’ van. Vaak komen dan leuke ideeën naar boven die normaal niet bedacht worden.

6. Organiseer een wedstrijd of toernooi

Collega Joep kwam onlangs met het idee en de vraag;

Hey allen, het leek ons leuk om met de collega’s die willen/kunnen, te gaan speedsocceren

Meerdere collega’s waren enthousiast en op woensdag 21 december was het dan zover. Collega’s speelden een vriendschappelijke pot voetbal tegen elkaar. En de mensen die niet kunnen / willen voetballen moedigen waren er om hen aan te moedigen en onpartijdig voor beide teams te klappen.

14 teamactiviteiten om jouw team het beste ooit te maken (6)

Bovendien wakkert een dergelijke match direct de ‘strijdvaardigheid’ aan tussen collega’s, wat erg leuk is om te zien én te horen.

Helemaal enthousiast geworden over onze teamactiviteiten en wil jij werken bij het leuke digital marketingbureau dat wij zijn? Bekijk onze vacature pagina voor de laatste vacatures en solliciteer snel.

Bekijk de vacatures

7. Halloween fright night. Of een ander thema feest

Feestje zijn leuk en worden vaak georganiseerd bij belangrijke gebeurtenissen, zoals een tienjarig bestaan. Maar een feestje zonder directe aanleiding is ook erg leuk en aan te raden.

31 oktober was het Halloween. Een van origine Amerikaans feest, maar collega Stéphanie leek het leuk om daar ook binnen Team Nijhuis wat mee te doen. Een halloween fright night dus. Samen met meerdere collega’s werd het kantoor omgetoverd tot een donker hol. Collega’s kwamen verkleed, muziek was eng en als je niet oppaste had je in plaats van de chips een afgehakte vinger in je mond.

14 teamactiviteiten om jouw team het beste ooit te maken (7)

Dankzij één van onze klanten Feestbazaar.nl, die feestartikelen levert, konden wij het kantoor geweldig aankleden én hadden collega’s hele gave outfits gekocht. Denk niet direct bij een themafeest dat je collega’s niet verkleed zullen komen. Je zult je erover verbazen hoe creatief mensen kunnen zijn. Bovendien hoeft zo’n avond je helemaal niet veel te kosten als je alle collega’s mee laat knutselen en denken over leuke aankledingen. Onze avond was compleet door het moordspel dat we erbij speelden.

Beetje jammer dat ik vermoord werd door een collega. Maar wat heb ik genoten van de zoektocht naar de moordenaar door alle collega’s.

8. Organiseer iets buiten de deur

Naast teambuilding binnen de deur kun je ook naar buiten om activiteiten te doen. Er zijn verschillende soorten activiteiten waar je aan kunt denken zoals;

  • Sportieve activiteiten, zoals bootcamp of een training in de modder (wedstrijden als de mud masters zijn geweldig)
  • Spannende activiteiten, zoals in de escape room met je team of een potje paintball
  • Snuif eens cultuur, een dagje erop uit in eigen stad of een andere stad en je leert een hele andere cultuur kennen. Vooral als je uit wilt breiden naar bijvoorbeeld een andere plaats of land, is het een goed idee om daar echt cultuur te snuiven.
  • Creativiteit zet je aan het denken. Van alleen maar achter het bureau zitten wordt niemand gelukkig. Een keertje creatief zijn met het team kan goed zijn voor de teamspirit. Denk aan pottenbakken, koken, co*cktails shaken of andere activiteiten

Er zijn tegenwoordig heel erg veel mogelijkheden om buiten de deur wat te organiseren. En het leuke is, als je gebruik maakt van elkaars krachten en hobby’s hoeft het niet eens zoveel te kosten.

9. Een beetje gezonde concurrentie kan geen kwaad

Wat altijd goed in een team werkt is gezonde concurrentie. Het WK en Tour de France zijn mooie voorbeelden waarvoor je een poule kunt beginnen. Koppel er een leuke prijs aan en het is compleet.

Vraag een kleine bijdrage voor de inleg. Met twee euro per persoon kom je al een heel eind én de winnaar krijgt een leuk bedrag mee naar huis.

10. Collega’s mee laten denken over ideeën voor jezelf maar ook voor je klanten

Collega’s mee laten denken over onderwerpen waar ze niet elke dag mee bezig zijn prikkelt hen op een andere manier te denken. Je maakt je team bewust van je bedrijf en klanten. Je neemt ze op een positieve manier mee in de ontwikkeling van zaken waar ze in hun dagelijkse werk niet mee bezig zijn.

Bovendien geef je mensen (onbewust) input om met elkaar te praten over hun werk en mee te denken met een ander.

Zo hadden wij laatst een vraag van een klant die wij als brainstorm pitch binnen hebben gehouden. Collega’s werden aan elkaar gekoppeld en de jury zorgde dat de pitch eerlijk verliep. Uiteindelijk gingen collega’s Martijn en Luuk er met de eer vandoor!

14 teamactiviteiten om jouw team het beste ooit te maken (8)

11. Bijzondere feestdagen

Sinterklaas en kerst ontbreken natuurlijk niet in het rijtje waarin het woord team voorkomt. Met Sinterklaas het team verrassen met een lekkere chocoladeletter en pepernoten dat kan niemand weerstaan.

Bij Kerst denk je natuurlijk aan de kerstborrel en/of een kerstpakket. De kerstborrel is een mooie gelegenheid om samen met je team terug te blikken op het afgelopen jaar. Vergeet hierbij niet om aandacht te geven aan hoe het team, maar ook iedereen persoonlijk, hierbij heeft bijgedragen. Hoe kun je het jaar het beste afsluiten met elkaar door middel van een mooi feest.

Vergeet Pasen niet, je kan een leuk paasontbijt organiseren. Of verstop eieren door je kantoor en laat iedereen zoeken. Er zijn ideeën en mogelijkheden genoeg.

Helemaal enthousiast geworden over onze teamactiviteiten en wil jij werken bij het leuke digital marketingbureau dat wij zijn? Bekijk onze vacature pagina voor de laatste vacatures en solliciteer snel.

Bekijk de vacatures

12. TGIF

TGIF, thank god it’s Friday is een bekende spreuk (en eettent, maar daarover heb ik het nu niet). De vrijdagmiddagborrel heb ik al behandeld. Maar een casual Friday niet. Vooral in bedrijven waarin de dresscode nogal formeel is, kan het leuk zijn om die stropdas eens af te doen.

14 teamactiviteiten om jouw team het beste ooit te maken (9)

Uiteraard moet je er wel rekening mee houden dat je geen belangrijke klanten hebt die dag. Én wellicht afspreken dat casual friday niet geschikt is voor slippers en een hawaii shirt (tenzij je dat hebt afgesproken natuurlijk).

13. Maak een app groep

Collega’s wijzen op dat ongeluk op de snelweg en de file die is ontstaan? Geregeld verschijnen dergelijke berichten in onze groepsapp. Handig voor als collega’s nog niet weg zijn en dus nog om kunnen rijden. Bovendien houden collega’s elkaar op de hoogte waar zij mee bezig zijn, bijvoorbeeld als ze op een training of evenement zijn. Deze informatie kan de marketing manager vervolgens weer gebruiken voor een leuk artikel of social media post.

Een groepsapp is hartstikke handig en een aanrader om aan te maken. Bovendien kan je de app ook gebruiken om punt 4 nog extra kracht bij te zetten. Hoe leuk is het als je wakker wordt en je direct al vele verjaardagswensen hebt ontvangen.

Word je nu helemaal gek van al die meldingen? Dan is het echt niet erg om je meldingen voor je groepsapp op stil te hebben staan. Zo blijf je gedurende de dag geconcentreerd.

14. Spelen met een officedog

Neem even 5 minuten de tijd om met een officedog te spelen. Super goed voor de ontspanning en afwisseling. Onze officedog Guusje is een grote hit als zij de deur binnen komt rennen. Vooral collega’s Maarten en Luuk zijn dol op haar, maar kunnen het ook niet laten om haar af te toe enorm te plagen en koekjes te verstoppen op plekken waar zij niet bij kan.

Helemaal enthousiast geworden over onze teamactiviteiten en wil jij werken bij het leuke digital marketingbureau dat wij zijn? Bekijk onze vacature pagina voor de laatste vacatures en solliciteer snel.

Bekijk de vacatures

Hoe groot (of klein) je bedrijf ook is er is altijd wat te organiseren
Het maakt niet uit hoe groot je bedrijf is om teamactiviteiten te organiseren. Het is altijd belangrijk om aandacht aan je team te geven door gezamenlijk activiteiten te doen. Dit maakt dat je elkaar beter leert kennen en elkaar niet alleen van achter de computer spreekt.

Positiviteit en aandacht draagt bij aan een gezonde sfeer binnen je bedrijf.

14 teamactiviteiten om jouw team het beste ooit te maken (2024)

FAQs

Wat is een leuke Teamactiviteit? ›

Maak je volgende bedrijfsevenement losser met een aantal van deze ideeën.
  • Team lunches. Vrij standaard, maar ook natuurlijk en simpel. ...
  • Bordspelletjes. Neem een uur pauze om een spelletje te spelen. ...
  • Mysterie restaurant. ...
  • Workshop professionele ontwikkeling. ...
  • Volwassen spreekbeurt. ...
  • Escape rooms. ...
  • Karaoke avond. ...
  • Keukencreaties.
21 May 2019

Wat zijn teambuilding activiteiten? ›

Wat houdt teambuilding precies in? Dit zijn activiteiten die door een bedrijf worden georganiseerd met als doel om de onderlinge binding, communicatie en samenwerking binnen teams te verbeteren.

Hoe organiseer je een teamdag? ›

Denk aan de volgende aspecten om verzekerd te zijn van een waardevolle, leerzame en leuke dag:
  1. Betrek collega's bij het organiseren van de teamdag. ...
  2. Organiseer de teamdag buiten de deur. ...
  3. Combineer het leerzame met het aangename. ...
  4. Leg een link tussen de workshop/actiesessie en de groepsactiviteit.

Hoe leer je je collega's beter kennen? ›

Leer uw team kennen met vragen over hun verleden. Kennismakingsvragen zijn een leuke manier om meer over uw teamgenoten te weten te komen. Mensen vinden het meestal leuk om over hun verleden te praten. Daarom zijn deze vragen een gemakkelijke plek zijn om te beginnen als uw team nieuw is.

Wat zijn leuke groepsactiviteiten? ›

5 Leuke groepsactiviteiten
  1. Een potje paintball of airsoft. Houdt je groep wel van wat actie? Dan is een potje paintball een leuke groepsactiviteit. ...
  2. Bowlen. Bowlen is 1 van de bekendste en populairste groepsactiviteiten in Nederland. ...
  3. Indoor skiën of snowboarden. Op zoek naar een leuke, sportieve groepsactiviteit?

Wat te doen voor teamuitje? ›

Zo worden er bijvoorbeeld online pubquizzen, escape rooms en bingo's georganiseerd. Leuk om met je collega's aan mee te doen of zelf te maken. Dit zijn een aantal leuke activiteiten om virtueel te doen: Digitale pubquiz (maak 'm zelf of doe mee aan een georganiseerde pubquiz)

Waarom is een goed team belangrijk? ›

Deelname aan teambuilding activiteiten helpt bij het bevorderen van zelfvertrouwen, maar helpt vooral ook bij de ontwikkeling van onderling vertrouwen binnen teams als geheel. Door de taken en oefeningen in een teambuilding programma leren deelnemers meer over elkaar.

Waarom teambuilding niet werkt? ›

Omdat wat er gebeurt op de teambuilding, weinig te maken heeft met wat er gebeurt op het werk. Het is moeilijk om die onmiddellijke vertaalslag, die transfer, te maken. Zo is het bijvoorbeeld bewezen dat mensen elkaar letterlijk “aansteken” met emoties. Vrolijke teamleden steken andere teamleden aan in hun vrolijkheid.

Wat is een leuke vraag? ›

20 Leuke vragen om jouw date of partner te laten lachen
  • Wat vind jij het ergste aan daten?
  • Welke dingen laten jou echt lachen?
  • Wanneer je hond een scheet laat… ...
  • Wat was de slechtste zoen die je ooit hebt gehad?
  • Wat voor bijzonder gewoontes heb je?
  • Waar raak je echt geïrriteerd van?
  • Heb je ooit in een zwembad geplast?
24 May 2022

Welke vragen kun je stellen? ›

1. Persoonlijke vragen
  • Kun je jezelf even voorstellen?
  • Wat is jouw grootste passie?
  • Wat zijn jouw grootste drijfveren?
  • Wat staat er nog op jouw bucketlist?
  • Welke persoon zou jij nog graag ontmoeten?
  • Wat inspireert jou?
  • Op wie ben je trots?
  • Op welke persoonlijke prestatie ben je het trotst?
8 Mar 2021

Wat zijn leuke vragen voor vrienden? ›

Let's talk
  • Wat is het meest gênante wat je ooit hebt meegemaakt?
  • Tegen wie kijk je het meest op? ...
  • Hoe ziet je perfecte dag eruit? ...
  • Wat is je grootste angst?
  • Wat is de beste reactie die iemand kan geven als jij boos of verdrietig bent?
  • Wat is je all-time favorite herinnering?
  • Wat is je favoriete bezit en waarom?
14 May 2020

Wat is een leuke activiteit? ›

De lijst met leuke activiteiten om samen te doen
  • Naar de dierentuin. Niets leukers dan pinguïns kijken in Blijdorp of de leeuwen checken in Artis. ...
  • Een dagje zwemmen. Weinig kleren aan en elkaar achternazitten met opblaaskrokodillen is een recept voor gezelligheid. ...
  • Midgetgolfen. ...
  • Bowlen.

Wat te doen met grote vriendengroep? ›

10 leuke dingen om samen met je vrienden te doen
  • Probeer te ontsnappen! Het trnd-team is gek op escape rooms. ...
  • Sport samen. ...
  • Maak onze wereld een beetje mooier. ...
  • Houd een karaokeavond. ...
  • Huur een kraam op de vlooienmarkt. ...
  • Ga indoor skydiven. ...
  • Ga een middagje schaatsen. ...
  • Knuffel een varken.

Wat te doen met zn 4en? ›

Activiteiten van paar uurtjes
  • Rondje wandelen en lekker kletsen.
  • Woon een uitzending van een tv-programma bij (Late Night, Pauw, DWDD)
  • Neem een yoga les samen.
  • Warme choco drinken bij een kroegje mét een openhaard.
  • Ga even lekker shoppen in de buurt.
  • Verzamel een groepje vriendinnen om te bowlen.
6 Oct 2017

Wat kost een teamuitje? ›

Een bedrijfsfeest kost gemiddeld 75 euro per persoon. Maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Bij een bedrijfsfeest voor 50 personen kost het entertainment/vermaak ongeveer 25 euro per persoon. Dan blijft er nog 25 euro over voor het buffet en 25 euro voor drank.

Wie is de Mol op locatie? ›

City game. Het mooie van Wie is de Mol? is dat je het overal kunt doen. Uitjesbureau ontwikkelde Wie is de Mol als city game, geschikt voor iedere stad in Nederland, maar in principe kan het spel op vrijwel iedere locatie gespeeld worden waar de tablet bereik heeft en waar ook andere mensen zijn.

Waarom personeelsuitjes? ›

Een personeelsuitje bevordert de groepsdynamiek. Je vergroot de teamspirit op een leuke manier doordat je elkaar buiten kantooruren ook op een andere en ontspannen manier treft. Een goede teamspirit bevordert de productiviteit, creativiteit en ondernemersgeest van medewerkers.

Hoe kun je het beste samenwerken? ›

Hoe verbeter ik de samenwerking met mijn collega's?
  • Verdiep je in je collega's. Probeer je in te leven in je collega's. ...
  • Maak duidelijk wat jouw rol en bijdrage is. ...
  • Maak helder wat je bindt. ...
  • Ga met elkaar in gesprek. ...
  • Vergader efficiënt. ...
  • Stel prioriteiten. ...
  • Praat met elkaar en niet over elkaar. ...
  • Sta open voor nieuwe initiatieven.

Hoe werk je in een team? ›

Tips
  1. Open communicatie en goede feedback. Goede samenwerken vraagt om een open communicatie en goede feedback. ...
  2. Iedereen heeft een eigen rol. Binnen het team neemt ieder een bepaalde rol op. ...
  3. Zorg voor vertrouwen. ...
  4. Conflicten zijn onvermijdelijk. ...
  5. Nood aan specifieke vaardigheden. ...
  6. Diversiteit. ...
  7. Wees betrokken bij je team. ...
  8. Stap 1.

Hoe krijg je vertrouwen in een team? ›

De 5 Gouden tips voor vertrouwen in je team
  1. 1) Praat niet teveel over vertrouwen, maar doe er wat aan. ...
  2. 2) Zorg dat de teamleden meer over elkaar te weten komen. ...
  3. 3) Laat het team elkaars sterke punten ontdekken. ...
  4. 4) Creëer positieve gezamenlijke ervaringen. ...
  5. 5) Een goed conflict is het halve werk.
15 Apr 2019

Is een teambuilding verplicht? ›

Een informele activiteit voor de gezelligheid kan niet verplicht worden door de werkgever. Je werkgever kan echter wel besluiten dat je jouw reguliere werkzaamheden wel moet uitvoeren.

Wat zijn grappige vragen? ›

20 grappige vragen om te stellen aan je vrienden

Als je een nieuwe wet zou invoeren, welke zou dat dan zijn? Wat is jouw ultieme guilty pleasure? Wanneer je volgend jaar terugkijkt naar je genomen foto's, wat staat er dan zeker op? Welk smoesje heb jij de afgelopen tijd gebruikt om onder dingen uit te komen?

Wat is een originele vraag? ›

Gebruik deze originele vragen om te stellen aan je date

Welke dag of welk moment zou je willen herbeleven? Wanneer heb je keihard moeten lachen? Wat is een van de mooiste plekken waar je bent geweest? Wat is het spannendste wat je hebt gedaan of meegemaakt?

Wat zijn diepe vragen? ›

30 vragen voor een diepgaand gesprek
  • Voor wie of wat ben jij het meest dankbaar in je leven?
  • Wat betekent vrijheid voor jou?
  • Welke 3 woorden omschrijven jou het beste?
  • Hoe omschrijven anderen jou in 3 woorden?
  • Wat doe jij om je beter te voelen als je niet lekker in je vel zit?
6 Jun 2020

Wat zijn open vragen voorbeelden? ›

Misschien wel de belangrijkste om goed met elkaar samen te werken. Er zijn verschillende vragen: Open vragen beginnen met: wie, wat, wanneer, waar, en ook hoe, hoe vaak, etc. Open vragen nodigen uit om je verhaal te vertellen en leveren veel informatie op.

Wat als voorbeelden? ›

Wat als je één dag in de toekomst mocht (vooruit)zien, welke dag zou je kiezen? Stel je mocht één gebeurtenis uit het verleden veranderen, wat zou je dan kiezen? Wat als je onzichtbaar zou kunnen worden, wat zou je dan doen?

Wat is een moeilijke vraag? ›

Met moeilijke vragen worden zowel (1) vragen bedoeld die lastig zijn om te stellen als (2) vragen die lastig zijn om te beantwoorden. Ook een combinatie kan worden bedoeld: de vraag is dan lastig om te stellen én lastig om te beantwoorden.

Wie is je beste vriendin? ›

Een beste vriendin is iemand bij wie je je hart kan luchten. Als je weer eens iets stoms hebt gedaan -je bent ook maar een mens- dan weet je dat je BFF je niet zal veroordelen om je acties. Soms wijst ze je weleens met liefde op je acties, maar ze biedt vooral een luisterend oor en goed advies.

Wie is mijn beste vriendin? ›

Een echte goede vriendin staat altijd voor je klaar. Uiteraard kan iedereen het wel eens druk hebben waardoor ze niet altijd evenveel tijd voor je heeft, maar ze staat altijd voor je klaar indien je dit nodig hebt. Je kunt haar ook uit het niets opbellen of voor haar deur aankloppen zonder dat het raar is!

Hoe stel je jezelf voor aan collega's? ›

Stel jezelf voor aan iedereen die je ontmoet, zorg dat je als korte 'pitch' in een paar zinnen kunt vertellen wie je bent en wat je komt doen. Vraag ook belangstellend naar de functie van degene tegenover je en probeer sowieso haar of zijn naam en afdeling te onthouden, maar blijf niet te lang kletsen.

Welke vragen kun je stellen aan een nieuwe collega? ›

3 vragen die iedere organisatie zou moeten stellen aan nieuwe...
  1. Waar ben jij goed in en wat zouden we echt van jou moeten benutten? En wat wil je hier ontwikkelen? ...
  2. Wat valt je positief en negatief op aan onze organisatie? ...
  3. Wat zou jij direct aanpakken als je hier directeur/ leidinggevende bent?

Zou je liever vragen collega's? ›

Sexy 'Zou je liever'-vragen
  • Altijd seks hebben in de auto of altijd seks hebben onder de douche?
  • Nooit meer zoenen of nooit meer seks hebben?
  • Altijd ochtendseks hebben of altijd avondseks?
  • Alleen geven tijdens de seks of alleen ontvangen?
  • Zelf betrapt worden tijdens seks op een openbare plek of iemand anders betrappen?
17 Dec 2021

Waarom elkaar beter leren kennen? ›

Waarom is elkaar echt leren kennen zo belangrijk? In de module 'Teamwaarde: Elkaar echt leren kennen', gaan de teamleden aan het werk om elkaar prive en zakelijk beter te leren kennen. Hierdoor groeit de onderlinge psychologische veiligheid en binding tussen de mensen binnen het team.

Hoe word je populair op werk? ›

7 manieren om populair te worden op je werk
  • Het is soms niet makkelijk om tussen alle carrièremakers op je werk jezelf te bewijzen. ...
  • Neem wat lekkers mee. ...
  • Begroet iedereen. ...
  • Geef een compliment. ...
  • Lok ze met snoep. ...
  • Doe mee. ...
  • Vind raakvlakken. ...
  • Zorg dat je opvalt.
19 Feb 2013

Hoe gedraag je je op de werkvloer? ›

Daarom:
  • Spreek je werknemer op een positieve manier aan.
  • Benoem het gedrag heel concreet. niet: Hé, da's niet veilig! ...
  • Praat opbouwend met je medewerker. Laat hem zelf ook zeggen waarom hij het doet.
  • Geef feedback. ...
  • Probeer te weten te komen waar het gedrag vandaan komt: ...
  • Toon jouw argumenten. ...
  • Toon goede alternatieven.

Hoe kan je je het best voorstellen? ›

Hoe stel je jezelf voor met een pakkende introductie

Jij bent niet alleen je baan. Vraag jezelf af wie je bent volgens je vrienden en familie en waar jij zelf voor staat. Zo zeg je niet “Ik ben [functie] bij [bedrijf]” maar bijvoorbeeld “mijn naam is [naam] en ik help mensen/heb een passie voor/sta voor].

Hoe kun je iemand beter leren kennen? ›

Veel mensen leren ook iemand kennen via-via.
...
Als je iemand nieuw wil leren kennen, is het goed om uit je vertrouwde omgeving te treden:
  • Ga uit op een plek waar je nog niet bent geweest.
  • Sluit je aan bij een vereniging.
  • Volg lessen voor een pas ontdekte hobby.
  • Ook op reis leer je mensen kennen.

Wie ben ik spel collega's? ›

Elke set 'Wie ben ik? '-kaarten en elke kaart met een verdiepingsvraag is gerelateerd aan een flow-factor. Teamleden leren elkaar op een ander niveau kennen door te raden welke uitspraak bij welke collega hoort en kort hun gedachten hierover uit te wisselen.

Hoe te gedragen op eerste werkdag? ›

Tips om jouw eerste werkdag goed voor te bereiden

Kom op tijd, stel je netjes voor aan al je nieuwe collega's, stel vragen, maar ga ook zelfstandig aan het werk, maak notities, ga mee lunchen, haal koffie en laat je telefoon in je tas.

Heb je ooit vragen? ›

Als je met je gezin speelt...
  • Ik heb nog nooit tegen mijn ouders gelogen over waar ik heen ging.
  • Ik heb nog nooit stiekem kleding geleend van een familielid.
  • Ik ben nog nooit de verjaardag van een familielid vergeten.
  • Ik ben nog nooit stiekem het huis uit geslopen.
  • Ik heb nog nooit geld gestolen van een familielid.
24 Aug 2022

Wat als spel? ›

'Wat als' er brand is in je huis: welke drie dingen neem je mee naar buiten? 'Wat als' je in een ander land mag wonen, welke zou het zijn? 'Wat als' je 1 miljoen euro aan iemand anders zou mogen geven, wie zou het zijn? 'Wat als' je nu seks zou mogen hebben met iemand, wie zou het zijn?

Heb je liever spel? ›

Would you rather oftewel: Zou je liever. Het is een spel waarbij je moet kiezen uit twee onmogelijke keuzes. Het kunnen twee leuke keuzes zijn, of twee verschrikkelijke keuzes. Je kan de twee keuzes niet met elkaar combineren (een leuke keuze en een verschrikkelijke keuze), want dan verpest je het spel.

Wat kan je vragen aan iemand? ›

Vragen over: likes en dislikes
  • Wat is je favoriete manier om een ​​vrije dag door te brengen?
  • Van wat voor soort muziek hou je?
  • Wat is de beste vakantie die je ooit hebt gehad en waarom?
  • Wat is de volgende bestemming op jouw reis-bucketlist en waarom?
  • Wat is jouw favoriete groente?
28 Apr 2022

Hoe een meisje beter leren kennen? ›

Maak oogcontact met haar.

Als je jezelf probeert voor te stellen aan een meisje dat je niet kent, moet je eerst oogcontact met haar maken. Kijk in haar richting en kijk of ze het oogcontact beantwoordt. Als ze je in de ogen kijkt en glimlacht, is dat meestal een fysiek signaal dat ze met je wil praten.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tish Haag

Last Updated:

Views: 5723

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tish Haag

Birthday: 1999-11-18

Address: 30256 Tara Expressway, Kutchburgh, VT 92892-0078

Phone: +4215847628708

Job: Internal Consulting Engineer

Hobby: Roller skating, Roller skating, Kayaking, Flying, Graffiti, Ghost hunting, scrapbook

Introduction: My name is Tish Haag, I am a excited, delightful, curious, beautiful, agreeable, enchanting, fancy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.