Gezichtsserum: wat het is en hoe het op de juiste manier te gebruiken (2024)

Face Serum: What It Is and How to Use It the Right Way (1)

Je zou er niet aan denken om geen reinigingsmiddel op je gezicht te gebruiken. En je hebt waarschijnlijk een favoriete vochtinbrengende crème die je dagelijks gebruikt en waar je niet zonder kunt. Maar hoe zit het met een gezichtsserum? Serum staat misschien niet voor iedereen op de essentiële huidverzorgingslijst, maar dat zou het wel moeten zijn!

Gezichtsserum kan het verschil zijn tussen een heel mooie huid en het soort teint dat de aandacht trekt. Dat komt omdat een serum als een intense gepersonaliseerde behandeling is die zich richt op de specifieke problemen van uw huid en diep duikt om de oorzaak aan te pakken. Dit is wat het onderscheidt van andere huidverzorgingsproducten.

Maar voordat je er een aan je routine toevoegt, wil je een paar dingen weten over hoe je het juiste serum kunt vinden en hoe je het moet gebruiken. Dus lees verder voor alles wat je moet weten om je look een boost te geven met een krachtig gezichtsserum!

Wat is een gezichtsserum?

Een gezichtsserum is een lichtgewicht huidverzorgingsproduct dat rijk is aan actieve ingrediënten en werkt als een gerichte behandeling en hydrator voor je gezicht. Serums kunnen een breed scala aan voedende ingrediënten bevatten, afhankelijk van de specifieke huidproblemen die ze aanpakken. De meest voorkomende problemen die door serums worden aangepakt, zijn acne, droogheid, saaiheid en tekenen van veroudering zoals rimpels, fijne lijntjes en donkere vlekken.

Echte serums bevatten water. Serums op waterbasis brengen hun heilzame voedingsstoffen diep in de huidlagen. Sommige producten die serums worden genoemd, zijn serums op oliebasis. Deze worden meestal gemaakt met een handvol verschillende gezichtsoliën en zijn het beste om een ​​verzegeling op het huidoppervlak te creëren om vocht vast te houden. Technisch gezien zijn op olie gebaseerde serums gewoon gezichtsoliën en helemaal geen serums, maar sommige bedrijven gebruiken de term 'serum' voor deze producten. We zullen het in dit artikel dus alleen hebben over echte serums op waterbasis.

Waarom een ​​gezichtsserum gebruiken?

Een gezichtsserum is een uitstekende aanvulling op je huidverzorgingsroutine, ongeacht het huidtype. Het belangrijkste voordeel van het gebruik van een gezichtsserum is dat je een gezondere teint krijgt die echt straalt. Hoe? Door specifieke problemen te corrigeren, kan uw serum het uiterlijk, de textuur en de helderheid van uw huid verbeteren.

Serums hebben het unieke vermogen om je huid te hydrateren, glad te maken, in balans te brengen, op te fleuren, te verstevigen en te kalmeren, afhankelijk van de ingrediënten die ze bevatten.

Serum versus vochtinbrengende crème

Dus, wat is het verschil tussen een serum en een vochtinbrengende crème? Je vraagt ​​je misschien af ​​of je beide nodig hebt. Het kan een beetje verwarrend zijn omdat ze allebei hydraterende en voedende eigenschappen hebben. Maar het belangrijkste verschil is dat serums je huid binnendringen, terwijl moisturizers bovenop de huid zitten.

Serums zijn lichter dan moisturizers. Bovendien bevatten ze water om hydratatie te bieden en hoge concentraties actieve ingrediënten om huidproblemen te corrigeren. Serums worden opgenomen in de diepere lagen van je huid, zodat ze hun krachtige voedingsstoffen rechtstreeks aan je huidcellen kunnen afgeven. Het is daarentegen de taak van een vochtinbrengende crème om de huid te bedekken en de beschermende barrière van de huid te versterken om te voorkomen dat vocht ontsnapt.

Het is dus het beste om beide te gebruiken, omdat ze samen veel beter voeden en hydrateren dan elk apart zou kunnen. Als je alleen serum gebruikt en geen vochtinbrengende crème, zal het watergehalte uiteindelijk je huid verlaten en uitdrogen. Als u alleen een vochtinbrengende crème gebruikt, heeft u weinig of geen water om in uw huidlagen te verzegelen en zal uw huid ook droog worden. Het gebruik van een vochtinbrengende crème na je serum maximaliseert de hoeveelheid voeding en hydratatie die je huid krijgt.

Hoe een gezichtsserum te kiezen

Wanneer u op zoek bent naar een serum, vindt u een duizelingwekkende reeks om uit te kiezen. Maar wees nooit bang! Zolang je weet wat je probeert te bereiken, zou je moeten kunnen vinden wat je nodig hebt. Serums zijn samengesteld om specifieke huidproblemen aan te pakken, dus het etiket moet u vertellen wat u moet weten en of dit de juiste is voor u.

Als je met meerdere huidproblemen te maken hebt, kun je meer dan één serum gebruiken. Je kunt de serums in lagen aanbrengen door eerst de lichtere aan te brengen, gevolgd door de dikkere. Of je kunt de lichtere 's ochtends gebruiken en de dikkere 's avonds. Als ze vergelijkbare consistenties hebben, kunt u kiezen wanneer u ze allemaal wilt gebruiken.

De beste serums zijn volledig natuurlijk, niet-irriterend en gemaakt met niet-giftige ingrediënten. Zoek naar degenen die zijn gemaakt zonder parabenen, ftalaten en geurstoffen. Zorg er ook voor dat u andere ingrediënten onderzoekt waarover u twijfelt voordat u iets koopt.

Een ander ding om te weten over het kopen van gezichtsserum is dat sommige serums die zijn gemaakt om acne te bestrijden, agressieve ingrediënten kunnen bevatten die sommige mensen kunnen irriteren. Ingrediënten als salicylzuur en benzoylperoxide kunnen bijvoorbeeld de klus klaren, maar ze kunnen te ver gaan en je natuurlijke oliën wegnemen. Sommige mildere, natuurlijke alternatieven voor deze zuren zijn echter net zo effectief, dus je hoeft ze niet te gebruiken om puistjes te bestrijden.

U zult geen giftige chemicaliën of synthetische ingrediënten vinden in de serumformules van Nurture My Body. Probeer onzeHerstellend Serumvoor een rijpere huid enAcne Verhelderend Serumvoor de vette huid voor een pure en natuurlijke glans.

Hoe een gezichtsserum aan te brengen

Dus waar past gezichtsserum in uw huidverzorgingsroutine? Zoals ik al zei, breng je je serum vlak voor je moisturizer aan om alle fantastische voordelen van beide te krijgen. Het serum doordrenkt uw huid met krachtige bioactieve stoffen om uw huidproblemen aan te pakken en het te doven met water om te hydrateren. Als je een minuut of twee wacht na het aanbrengen van je serum, kan het intrekken. Breng vervolgens je vochtinbrengende crème aan om het toegevoegde vocht en de voedingsstoffen vast te houden.

Hoewel je misschien gewend bent om grote klodders van je huidverzorgingsproducten in je gezicht te wrijven of masseren, werkt serum het beste met een zachte aanraking. Je hebt maar een paar druppels serum nodig omdat ze zeer geconcentreerd zijn met krachtige ingrediënten. Doe een paar druppels in je handpalm of vingertoppen en dep het zachtjes op je gezicht. Je huid zal het allemaal binnen een minuut of twee opnemen terwijl je wacht voordat je een vochtinbrengende crème aanbrengt.

Hier is de volgorde waarin u uw producten moet aanbrengen voor de meest effectieve huidverzorgingsroutine:

  1. reiniger
  2. Toner van nevel
  3. Serum (laat een minuut of twee intrekken)
  4. Vochtinbrengende crème
  5. SPF zonnebrandcrème (alleen nodig in de ochtend)

Andere dingen om te overwegen: Gebruik een zachte reiniger die je natuurlijke oliën niet verwijdert. Als u geen gebruik maakt van eentoner, wil je je serum binnen een paar seconden na het reinigen aanbrengen terwijl je gezicht vochtig is. Dit maximaliseert het water dat uw huid vasthoudt wanneer u uw vochtinbrengende crème aanbrengt.

Als je toner gebruikt, gebruik dan een milde, niet-toxische toner die is gemaakt voor je huidtype (ons kalmerende middel).Lavendel tintenis geweldig voor alle huidtypes!) De toner of mist zorgt ook voor vocht, dus breng je serum snel aan na het tonifiëren.

Face Serum: What It Is and How to Use It the Right Way (2)

Hoe vaak een gezichtsserum aanbrengen

Dagelijks een serum gebruiken is volkomen veilig en de beste manier om de voordelen ervan te ontdekken. Als u een reactie heeft op het serum dat u gebruikt, is dit waarschijnlijk niet het beste voor u en moet u op zoek gaan naar een geschikter serum. Het kan wat vallen en opstaan ​​kosten. Wat de frequentie betreft, is het ideaal om elke ochtend en avond serum te gebruiken als onderdeel van je normale huidverzorgingsroutine.

Meer tips

Om je wangen te accentueren na het aanbrengen van je make-up, dep je een paar druppels serum recht over je jukbeenderen. Je kunt ook een paar druppels serum aan je foundation toevoegen om er een voedende huidbehandeling van te maken. Als je het op deze manier gebruikt, krijg je ook een meer bedauwde, gedoofde look.

Alles inpakken

Als je ooit hebt gedacht dat serum geen noodzakelijk onderdeel is van je huidverzorgingstoolbox, zou je van gedachten kunnen veranderen nadat je er een hebt geprobeerd. Serum is meer een gerichte behandeling voor uw huid dan andere huidverzorgingsproducten en kan problemen zoals puistjes en rimpels helpen elimineren. Als je het direct na het reinigen gebruikt en voordat je hydrateert, krijg je de grootste boost in voeding en hydratatie, waardoor het uiterlijk en het gevoel van je huid worden verbeterd. Probeer het eens, we wedden dat je de resultaten geweldig zult vinden!

Gezichtsserum: wat het is en hoe het op de juiste manier te gebruiken (2024)

FAQs

Hoe gebruik je een serum voor je gezicht? ›

Een gezichtsserum breng je aan nadat je je huid hebt gereinigd maar voordat je je gezichtscrème hebt aangebracht. Warm het serum even op in je handen en breng het vervolgens aan op je wangen, voorhoofd, hals en decolleté. Vermijd de huid rondom de ogen. Je hebt slechts twee tot drie druppels van het serum nodig.

Hoe te gebruiken serum? ›

Breng serum altijd in de juiste volgorde aan; na het reinigen maar voor je moisturizer. "Serum komt altijd voor de moisturizer omdat het een hogere concentratie aan actieve ingrediënten heeft en de moisturizer houdt dat op zijn plaats,” legt Christabel uit.

Wat gebruik je eerst serum of dagcreme? ›

Een serum gebruik je altijd in combinatie met een dagcrème. Omdat de moisturizer ook een dagcrème is, kan het serum ook in combinatie met een moisturizer gebruikt worden . Een serum gebruiken in combinatie met een moisturizer en ook een dagcrème is niet logisch, omdat een moisturizer een dagcrème en/of nachtcrème is.

Hoe vaak mag je een serum gebruiken? ›

Je hoeft een serum niet elke dag te gebruiken

Een serum gebruik je echt als een extra boost voor je huid. Dit hoeft dus niet, zoals met een dag of nachtcrème, elke dag. Mocht jij door de zon opeens wat pigmentvlekjes hebben, dan kan je de serum als kuur een paar weken gebruiken tot het zo goed als weg is.

Hoe lang wachten tussen serum en dagcreme? ›

Het serum breng je na je cleanser aan en wel 's ochtends voor je dagcrème en 's avonds voor je nachtcrème.

Wat eerst serum of crème? ›

Met een serum en een dag- of nachtcrème breng je éérst het serum aan en daarna de crème. Een serum is zo samengesteld dat het zeer snel wordt opgenomen door de huid. Als de crème eerst wordt aangebracht, remt dat de opname van de actieve werkstoffen in het serum.

Hoe lang moet een serum intrekken? ›

Is jouw huid goed gereinigd, dan zal het eerste product (een serum of een crème) dat je aanbrengt volledig ingetrokken zijn na 1-5 minuten. Daarna kun je verder gaan met een volgend product (een crème of een foundation).

Waarom serum onder dagcreme? ›

Vochtinbrengende crèmes zijn doorgaans zwaarder dan serums en bevatten ook occlusieve ingrediënten die werken om vocht in de huid te verzegelen en dus ook te voorkomen dat andere ingrediënten in de huid trekken. Daarom kun je serums het beste onder deze rijkere producten aanbrengen.

Hoe vaak per week serum gebruiken? ›

Het is afhankelijk per product hoe vaak of wanneer je een serum of booster het best kunt gebruiken. Dat kan iedere dag zijn of een aantal keer per week. De meeste mensen voegen een serum toe aan hun avondroutine zodat het product 's nachts rustig zijn werk kan doen.

Welke volgorde serums? ›

In welke volgorde breng je huidverzorging aan?
  • Stap 1: make-up verwijderen. Je begint altijd eerst met het verwijderen van je make-up. ...
  • Stap 2: reiniging. ...
  • Stap 3: toner. ...
  • Stap 4: exfoliant. ...
  • Stap 5: booster. ...
  • Stap 6: serum. ...
  • Stap 7: oogcrème. ...
  • Stap 8: dag- of nachtcrème.
Jun 15, 2021

Kan je serums combineren? ›

Als je beide producten in je routine moet gebruiken, leg dan het product op oliebasis over het product op waterbasis. Maar over het algemeen, blijf bij het gebruik van producten op waterbasis en serums samen. AHA's en BHA's, zoals glycolzuur, salicylzuur en melkzuur, mogen nooit samen met vitamine C worden gebruikt.

Hoe vaak mag je vitamine C serum gebruiken? ›

Het serum is verhelderend en beschermend. Dit product is goed voor dagelijks gebruik.

Welke serums niet combineren? ›

Welke ingrediënten mag je absoluut niet combineren
  • Retinol en vitamine C. ...
  • Retinol en benzoylperioxide. ...
  • Retinol en Niacinamide. ...
  • Retinol en AHA/BHA. ...
  • Niacinamide en vitamine C. ...
  • Niacinamide en AHA/BHA. ...
  • Vitamine C en AHA/BHA. ...
  • Glycolzuur en Salicylzuur.
Apr 24, 2022

Wat is de volgorde van Skincare? ›

De volgorde van je skincare routine
  • Stap 1: reinigen. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: je huid dagelijks reinigen is een must om je huid gezond te houden, ook als je geen make-up draagt. ...
  • Stap 2: tonic. ...
  • Stap 3: serum. ...
  • Stap 4: oogcrème. ...
  • Stap 5: dag- of nachtcrème.
Nov 24, 2022

Wat is goede serum? ›

Kies daarom voor een serum met als actieve ingrediënten vitamine A (retinol), salicylzuur, hamamelis of vitamine B3 (niacinamide). Dikke verhoornde huid: voor deze huid is het belangrijk dat de verhoorning wordt verminderd. Kies daarom voor een serum met als actieve ingrediënten fruitzuren.

Welke volgorde gezicht reinigen? ›

De volgorde is: wassen, reinigen, exfoliëren, tonifiëren, gezichtsmasker, moisturiser. Door deze volgorde aan te houden, kun je al het vuil en alle onzuiverheden van je gezicht halen en ben je op weg naar een helderdere, gezond ogende huid.

Wat is een goede gezicht routine? ›

Een huidverzorgingsroutine is de basis van een gezonde huid. Volg 's ochtends en 's avonds de volgende 3 stappen voor een gezonde en mooie huid: reinigen, exfoliëren, voeden en beschermen. Dit is een essentiële routine die aan de behoeften van elk huidtype voldoet.

Wat is de beste verzorging voor je gezicht? ›

Reinig je gezicht met water. Je huid droogt uit wanneer je deze met zeep wast, hoe pH-neutraal of ongeparfumeerd de zeep ook is. Bovendien worden de goede oliën ook weg gewassen van je gezicht. Het is daarom goed voor je huid om simpelweg wat water te gebruiken om je gezicht mee te reinigen.

Kun je een serum als dagcreme gebruiken? ›

Concentratie: een serum bevat een hogere concentratie werkzame bestanddelen dan een crème. 3. SPF: een serum bevat in tegenstelling tot de meeste dagcrèmes geen SPF. Gebruik een serum daarom niet in plaats van een dagcrème.

Wat is beter voor je gezichtsolie of crème? ›

'Binnen de families van crèmes en oliën bestaan al gigantische verschillen', zegt Geusens. 'Omdat een crème ook een waterfase heeft, kunnen er actieve ingrediënten aan toegevoegd worden. Bij een olie is dat beperkt tot vetoplosbare actieve ingrediënten. Daarom vind ik dat de huid meer gebaat is met een crème.

Wat eerst vitamine C of hyaluronzuur? ›

Je kunt ook eerst een product met hyaluronzuur gebruiken en daarna eentje met Vitamine C.

Welke volgorde dagcreme? ›

Wat is het en wat is het nut:
  • Cleanser: de 1e stap is altijd reinigen. ...
  • Gezichtstoner: de 2e stap is de toner. ...
  • Serum: de 3e stap is het serum. ...
  • Oogcrème: de 4e stap ligt bij oogverzorging. ...
  • Dagcrème: de laatste stap in de ochtend. ...
  • Nachtcrème: de laatste stap in de avond.
Jun 13, 2022

Kun je retinol elke dag gebruiken? ›

Hoe en wanneer gebruik je retinol? Je huid moet altijd even wennen aan retinol, gebruik het daarom ook niet meteen elke dag. Bouw het gebruik langzaam op en begin met het gebruiken van één keer per werk. Wanneer je huid gewend is, kun je het product om de dag gebruiken en uiteindelijk dagelijks.

Welke leeftijd serum? ›

Daar is het nooit te vroeg voor! Maar wil je van ons een leeftijd horen? Dan raden wij ongeveer rond de 12-15 jaar aan om te starten met huidverzorging. Naast hormonale huidklachten gaat de huid ook verouderen.

Wat is het verschil tussen een serum en een booster? ›

Verschil tussen een serum en booster

Met een serum pak je een algemeen huidprobleem aan; denk aan fijne lijntjes of een egale huid. Met een booster zorg je voor een snelle verbetering van je huid: snelle hydratatie, bescherming tegen schadelijke invloeden.

Wat is het verschil tussen een serum en een crème? ›

Vergeleken met een iets vettiger crème, is een serum soepel en lichter van textuur. Daarnaast is een serum niet vet en laat het ook geen plakkerig laagje op je huid achter. Onder een microscoop is het verschil tussen een crème en een serum ook goed waarneembaar.

Waarom serum voor je gezicht? ›

De moleculen in een serum zijn erg klein, waardoor je huid ze eenvoudig absorbeert. Een serum kan bijvoorbeeld je huid beschermen tegen veroudering en hyperpigmentatie, maar het kan ook de elasticiteit herstellen.

Waarom eerst serum gebruiken? ›

Een serum bevat een zeer hoge concentratie van actieve huid verbeterende ingrediënten. De hoge concentratie werkstoffen in combinatie met de kleine moleculen van het serum, zorgen ervoor dat de stoffen direct worden opgenomen door de huid.

Hoe serum bewaren? ›

Serum. Of je je serum in de koelkast wilt bewaren ligt een beetje aan de consistentie. Voor de werkzaamheid van de actieve ingrediënten is koel bewaren beter maar met een olieachtig product heb je kans dat het bij lage temperatuur een andere textuur krijgt.

Wat eerst dagcreme of olie? ›

Het is belangrijk om te weten dat gezichtsolie wel door hydraterende crème heen kan dringen, maar dat het omgekeerde niet mogelijk is. Je moet de gezichtsolie daarom altijd pas na het aanbrengen van je dagcrème op je huid smeren.

Wat is beter retinol of hyaluronzuur? ›

Huidveroudering bestrijden: retinol of hyaluronzuur? Retinol is doeltreffender bij de bestrijding van rimpels, maar eerlijk gezegd moet u ze allebei gebruiken! Ze zijn allebei heel nuttig en doeltreffend, maar hebben een andere uitwerking op de huid en kunnen in dezelfde huidverzorgingsroutine worden gebruikt.

Welk serum eerst? ›

Serums combineren

En als je serums dezelfde textuur hebben, breng je eerst het serum met het meest actieve ingrediënt aan, of met het ingrediënt dat het meeste doet voor je huid. Bestrijd je vooral acne, dan gaat je serum met salicylzuur eerst. Vind je anti-aging belangrijk, dan krijgt je serum met vitamine C voorrang.

Wat is beter voor je huid retinol of vitamine C? ›

de voordelen van retinol en vitamine c

Retinol stimuleert de collageenproductie, een eiwit dat onze huid stevig en soepel houdt, terwijl vitamine C de huidcellen voorziet van lijm wanneer collageen wordt aangemaakt.

Wat mag niet samen met hyaluronzuur? ›

Een hyaluronzuur-serum of zelfs een hydraterende crème kan de uitdrogende effecten van retinol tegengaan. Dat vermindert de irritatie en helpt de huid bij de rehydratatie.

Waarom geen retinol gebruiken? ›

Huidreacties rond de mond en ogen, zoals roodheid, een branderig gevoel en schilfering, zijn normale bijwerkingen van producten met retinol. Zelfs na maanden gebruik kan dit nog optreden. De huid moet in het begin zeker zes tot acht weken wennen aan retinol. Even doorbijten dus!

Wat smeren na vitamine C serum? ›

Je kunt het vitamine C-serum gebruiken in je ochtend- of avondroutine, maar je kunt het het beste 's morgens gebruiken, zodat je de deur uit kan, wetende dat je huid de hele dag beschermd is tegen schadelijke vrije radicalen. Smeer direct na het reinigen en volg met een moisturizer.

Waar op letten bij vitamine C serum? ›

Vitamine C werkt al bij lage doseringen, kies voor een dosis van tussen de 4 en 20 procent, en voor een lagere dosis van bijvoorbeeld 4 tot 10 procent als je een gevoelige huid hebt. Wanneer je een vitamine C serum overdag gebruikt, gebruik het dan in combinatie met een zonnebrandcrème met hoge SPF.

Wat doet vitamine C serum met je gezicht? ›

Dit serum stimuleert de aanmaak van collageen, vermindert fijne lijntjes en rimpels en heeft een antioxiderende werking. De huid wordt beschermd en gekalmeerd, waardoor ontstekingen worden voorkomen en de vochtbalans wordt behouden.

Welk serum voor oudere huid? ›

8x de beste anti-aging serums:
  • Biotherm - Blue Retinol Serum Night. Biotherm. ...
  • The Ordinary - Matrixyl 10% + HA - anti-aging serum. De Bijenkorf. ...
  • Dr. ...
  • Sylk - Vitamin C serum. ...
  • Collistar - Bust Pure Actives. ...
  • Estée Lauder - Advanced Night Repair. ...
  • Paula's Choice - Resist Anti-Aging Ultra-Light Antioxidant Serum. ...
  • Dior - Capture Youth.
Jun 20, 2022

Wat mag niet met niacinamide? ›

Als in je product zowel niacinamide als de vitamine C-vorm Ascorbic Acid zit, dan zou dat ervoor kunnen zorgen dat het product minder goed werkt door de mogelijke vorming van Niacinamide Ascorbate. Kies dus liever voor een crème of serum met een andere soort vitamine C of gebruik twee losse producten.

Wat is beter niacinamide of retinol? ›

Retinol zorgt ervoor dat de huidcellen zich sneller omzetten, terwijl niacinamide de huid kan verhelderen en voor een gezonde hydratatie kan zorgen.

Hoe begin je je eigen skincare lijn? ›

14 June 2021 Je Eigen Cosmeticalijn Beginnen, Hoe Doe Je Dat?
  1. Wat is het doel van je merk?
  2. Weet wie je klant is.
  3. Je producten ontwikkelen & een fabrikant vinden.
  4. Ontwerp je verpakking.
  5. Betrek je klanten erbij.
Jun 14, 2021

Hoe begin je een skincare? ›

De stappen van een goede skincare-routine:
  1. Cleanser. Bij het cleansen van je huid verwijder je (achtergebleven) make-up, vuil en overtollig talg. ...
  2. Toner. In stap twee van een goede skincare-routine pakken we er een toner bij. ...
  3. Spot treatment. ...
  4. Serum. ...
  5. Oogcrème. ...
  6. Moisturizer. ...
  7. Oliën. ...
  8. SPF.
May 10, 2023

Wat is het beste skincare merk? ›

Beauty merken
  • hannah. hannah is een Nederlands merk dat in 1979 is opgericht door Hannah Hakze. ...
  • Juliette Armand. Juliette Armand is een Grieks merk dat zelf op wetenschappelijke manier in het eigen laboratorium nieuwe producten ontwikkelt. ...
  • Cenzaa. ...
  • Tyro. ...
  • Extenso. ...
  • Laviesage. ...
  • Marc Inbane. ...
  • Image Skincare.

Is hyaluronzuur goed voor je gezicht? ›

Hyaluronzuur bindt zich aan water en houdt zo de huid kreukvrij. Hierdoor voelt de huid zachter en gladder en het ziet er stralend gehydrateerd uit. Fijne lijntjes en rimpels verbeteren meteen. Tegelijkertijd versterkt het ook de buitenste huidlagen (de huidbarrière).

Wat is de volgorde van skincare? ›

De volgorde van je skincare routine
  • Stap 1: reinigen. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: je huid dagelijks reinigen is een must om je huid gezond te houden, ook als je geen make-up draagt. ...
  • Stap 2: tonic. ...
  • Stap 3: serum. ...
  • Stap 4: oogcrème. ...
  • Stap 5: dag- of nachtcrème.
Nov 24, 2022

Wat breng je als eerst aan op je gezicht? ›

Een serum breng je als eerste stap aan, direct over de schone huid, dan kunnen de ingrediënten het beste hun werk doen. Kies een serum dat jouw "problemen" aanpakt of ga voor een compleet serum. Heb je puistjes, rimpeltjes, pigmentvlekken of andere huidproblemen waarvoor je (plaatselijk) een treatment gebruikt?

Waar zijn serums goed voor? ›

Een serum is bedoeld om een specifiek huidprobleem aan te pakken. Zo zijn de meeste serums bedoeld om de kwaliteit van je huid te verbeteren. Hierbij kun je denken aan het tegengaan van huidveroudering, onzuiverheden behandelen of het hydrateren van je droge huid.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated:

Views: 6470

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.