Sgk Dys Evrak Takip 2022 - SGK Bilgisi (2024)

Bu yazımızda SGK dys evrak takip ve SGK evrak takip işlemleri konusunda tüm ayrıntıları bulabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu’na emeklilik, şahıs ödemeleri, bilgi talebi gibi başvurularınızın ne durumda olduğunu, evrağınızın kayda alınıp alınmadığını, işlemlerin sonuçlanıp sonuçlanmadığını Sosyal Güvenlik Kurumu evrak takibi sistemi ile sorgulayabilirsiniz.

İçerik Başlıkları

Bu yazımızda SGK dys evrak takip ve SGK evrak takip işlemleri konusunda tüm ayrıntıları bulabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu’na emeklilik, şahıs ödemeleri, bilgi talebi gibi başvurularınızın ne durumda olduğunu, evrağınızın kayda alınıp alınmadığını, işlemlerin sonuçlanıp sonuçlanmadığını Sosyal Güvenlik Kurumu evrak takibi sistemi ile sorgulayabilirsiniz.

Sgk dys nedir?

Dys evrak takip nedir? Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından tüm gelen ve giden evrak işlerinde kullanılan evrak yönetim sistemidir. DYS-Döküman Yönetim Sistemi kelimelerinin baş harflerinden oluşmaktadır. Online yazışma yapılmasına imkan sağlayan evrak uygulamasıdır. Sosyal Güvenlik Kurumu’nda T.C. numaranız ile kayda alınan, gelen ve ya giden tüm evrakların takibini bu uygulama üzerinden yapabilirsiniz.

Sgk evrak takibi nasıl yapılır ?

Malumunuz Sosyal Güvenlik Kurumu artık evrak işlemlerinin tamamında DYS diğer adı ile Döküman Yönetim Sistemi’ne geçti. Artık evraklarınızın tamamı taranarak elektronik ortamda sisteme kaydediliyor ve kaybolma riski ortadan kalkmış oluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’na emekli sandığı emeklilik başvuruları/emeklilik takibi haricindeki tüm işlemlerin sorgulamasını DYS aracılığı ile kolayca yapabilirsiniz.

Dys evrak takibi sistemine giriş nasıl yapılır ?

Gelelim SGK DYS evrak sistemi ile nasıl sorgulama yapabileceğinize. Öncelikle şunu belirtmem gerekir ki Sgk evrak sorgulama için e devlet şifresi sahibi olmanız gerekiyor. Eğer e devlet şifreniz yoksa bu sistem aracılığı ile sorgulama yapamazsınız. Bir de sadece kişinin kendisine ait evraklar sorgulanabilir. Yani başkasının e devlet şifresi ile başkasına ait bir evrak sorgulanamaz. Dys evrak sorgulama ekranına buradan giriş yapabilirsiniz: dys sgk evrak takip sistemine giriş. Sosyal güvenlik kurumu dys evrak takip sistemiile yapabileceğiniz başlıca sorgulamaları şu şekilde sırayalabiliriz;

  • Başvuru sonucu emeklilik onaylandı mı takibini yapabilirsiniz.
  • E devlet emeklilik evrak takibi 4a yani ssk ile 4b bağkur için yapabilirsiniz. Emekli aylığınızın bağlanıp bağlanmadığını, ne durumda olduğunu e devlet sisteminde ssk için 4a aylık bilgisi, bağkur için de 4b aylık bilgisi menüsünden sorgulayabilirsiniz. Ayrıca hemen emeklilik dilekçesini verdikten sonra ne zaman maaş bağlanır sayfamızı ziyaret ederek emekli maaşınızı ne zaman alabileceğinizi öğrenebilirsiniz.
  • Emekli müracatımın sonucu ne oldu sorusunun cevabını bulabilirsiniz.
  • Şahıs ödeme başvuruları ile SGK’ya yapmış olduğunuz diğer düm işlemlerin sonucunu öğrenebilirsiniz.
  • DYS sorgulaması yapıldığında alınan sonuçların ne anlama geldiğini kısaca açıklayalım.

Sgk evrak takip zimmetten çıkarıldı ne demek ?

Sgk dosya sorgulama ekranında karşılaşılan bu uyarı evrağın kayda alındığı, işlem yapan kişi tarafından işlemin sonuçlandırılarak ilgili servise havale edildiği ya da tamamlanarak dosyaya konulduğu anlamına gelir.

SGK gelen evrak dosyasına kaldırılmış ne demek ?

Genelde işlemi yapılan ya da tamamlanan evraklar için dosya kaldırma işlemi yapılır. Ancak evrağın dosyaya kaldırılmış olması işlemin tamamlandığı anlamına gelmez. Ek işlemler de gerektirebilir. Bunun için ilgili SGK ile iletişime geçmeniz daha sağlıklı olur.

Sgk dys giden evrak kayıtlı ne demek ?

Evrağınızın dys e-devlet sisteminde kaydedilerek ilgili servise ve ya memura havale edildiği anlamına gelir. Dys takip sisteminde giden evrak kayıtlı olarak yazıyorsa henüz talebiniz ile ilgili işlem sonuçlanmamış olarak kabul edilir.

Gelen evrak kayıtlı ne demek ?

SGK’ya yaptığınız ilk başvuruda evrağınızın kayda alındığı anlamına gelir. Henüz bu süreçte evrağınız ile ilgili işlemler devam ediyordur.

Sgk evrak kayda alınmış ve işlem sırasını beklemektedir ne demek ?

Sgk dilekçe takip diğer adı ile evrak takibi uygulamasında sorgulama yaptığınızda bu uyarı ile karşılaşıyorsanız

  • Evrağınızın kayda alındığı,
  • Sırası geldiğinde talebiniz ile ilgili işlem yapılmak üzere ilgili memurda beklediği anlaşışır.
  • Evrakla ilgili işlem yapıldıktan sonra yeniden sorgulama yapıldığında evrak dosyasına kaldırıldı olarak görülecektir.

Emeklilik servisi-1 nedir ?

4c, 4b ve 4a emeklilik işlemleri evrak takibi için DYS evrak sorgulama sisteminden sorgulama yapıldığından çoğunlukla evrağın emeklilik servisinde olduğu görülür. Emeklilik dosya takibi sistemindeki bu durum evrağınızın ilgili servis olan emeklilik servisinde olduğunu gösterir. Ancak işlemin ne durumda olduğunu buradan anlamak mümkün bulunmuyor.

SGK dys gelen evrak beklemede ne demek ?

Sgk gelen evrak beklemede ne demek? Eğer sgk dys evrak takibi sisteminde bu uyarı çıkıyorsa henüz gelen evrağın ilgili memura havale edilmediği, beklemede olduğu anlamına gelir. Bu durumda evraka herhangi bir işlem yapılmadığı anlaşılması gerekiyor.

Giden evrak kayıtlı ne demek ?

Evrağın posta yolu ile gönderilmesi ya da elden verilmesi durumunda sorgulama yapıldığında sistemde bu şekilde görünür.

Gelen evrak iade edilmiş ne demek ?

Evrak bazen yanlışlıkla farklı bir servise ya da farklı bir Sosyal Güvenlik Merkezi’ne gönderilebilmekte. Gelen evrak ile ilgisi olmayan Müdürlük bunu gönderen birime geri iade eder. Bu durumda sistemde evrak gelen evrak iade olarak görünür.

Sgk evrak kayda alınmamıştır ne demek ?

Evrak takip Sgk uygulamasında sorgulama yaptığınızda bu uyarı ile karşılaşıyorsanız evrağınızın hiç kayda alınmadığı anlaşılır. Bu durumda henüz evrağınız ilgili servise ya da memura ulaşmamış ve bir işlem yapılmadığı anlaşılmalıdır. Ancak gönderimden sonra uzun bir süre geçtiyse ve hala bu uyarı varsa bu durumda ilgili SGK ile iletişime geçmenizde yarar olacaktır.

Varide ne demek ?

Peki evrak varide no nedir ? Varide bir evrağın kayda alınış sayısı anlamına gelir. Yani evrak varidesinin diğer adı evrak sayısıdır. Bildiğiniz gibi Kamu kurumlarında evrak arşivlenmesi ve takibi açısından her bir evrağa numara verilir. İşte verilen bu numara varide olarak tanımlanır.

Dys tahsis talep ne demek?

Tahsis talebi emeklilik talebi anlamına gelir. Emeklilik dilekçesi ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvurduysanız emeklilik talebiniz uyg.sgk.gov.tr dys evrak takipsisteminde tahsis talebi olarak kayda alınır. Dolayısıyla bu açıklama da kayda alınan emeklilik dilekçeniz ile alakalıdır.

Emeklilikte varide tarihi ne demek ?

Her bir resmi evrağın üzerinde geliş ve gidiş numarası yer alır. Varide yani evrak tarihi de gelen ya da giden bir evrağın giriş ya da çıkış tarihi olarak tanımlanabilir. Evrakların sağ üst numarasında yazan tarih evrak varide tarihidir. Emeklilik başvurularında da evrağın SGK’ya kayıt ve emeklilik işlemleri sürecini yine yukarıda belirtilen dys emeklilik evrak takibi sistemi üzerinden takip edebilirsiniz. İlk emekli maaşı ne zaman yatar sayfamızdan ilk emekli maaşınızı ne zaman ve ne kadar alabileceğiniz hakkında bilgileri alabilirsiniz.

Varide no ne demek ?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nda ve diğer tüm Kurum ya da Kuruluşlarda her bir evrağa bir numara verilir. Evrağa verilen bu numaralar varide numarası diğer adı ile evrak sayısı olarak adlandırılır.

Evrak varide no nerede yazar ?

Evrağın varide numarası yani diğer ismi ile evrak sayısı evrağın üst kısmında yazar. Evrağın sağ üst tarafında tarih, sol üst tarafında konu kısmının hemen üstünde ise sayısı yazar.

Varide no ile evrak sorgulaması nasıl yapılır ?

Online olarak sadece varide numarası diğer adı ile evrak sayısı ile sorgulama yapılabilecek bir uygulama bulunmamakta. Sgk varide numarası ile bakma ve sorgulama işlemleri için size en yakın Sosyal Güvenlik Merkezi’ne uğrayarak sorgulama yaptırabilirsiniz.

Emekli sandığı evrak takibi nereden yapılır ?

Emekli sandığı evrak takibi ile 4c emeklilik takibi işlemleri ile ilgili başvurunuzun ne durumda olduğunu DYS’den ayrı bir sistem üzerinden sorgulamanız gerekiyor. Bunun sorgulamasını da e devlet sisteminden e devlet şifreniz ile yapabilirsiniz. Sorgulamayı SGK-4C Emeklilik İşlemleri Evrak Takibi sisteminden kolayca yapabilirsiniz. Sorgulama ekranına buradan giriş yapabilirsiniz: emekli sandığı evrak takibi.

SGK Emeklilik evrak takibi 2022 ( Ne zaman maaş bağlanır?)

Emeklilik başvuru takip işlemini yapanların araştırdığı konuların başında ne zaman maaş bağlanacağı sorusu gelir. Cevabı birkaç kritere göre farklılık gösterir. Tabi en önemlisi başvuru yaptığınız SGK’nın iş yoğunluğudur. Diğer ise birden fazla sigorta kolunda hizmetinizin olmasıdır. Eğer sadece tek sigorta kolunda hizmetiniz varsa ortalama olarak 1-2 ay içerisinde emekli maaşı bağlanabiliyor. Ama birden fazla sigorta kolunda hizmet varsa 3-4 ayı da bulabilir. Hele bir de yurtdışı borçlanması yapacaksanız ve bu işlem Ankara tarafından yapılacaksa 5-6 ayı gözden çıkarmalısınız.

Malulen emeklilik evrak takibi nasıl yapılır ?

Özellikle malulen emeklilik başvurusu olanlar malulen emeklilik onaylandı mı ya da neden geç sonuçlanıyor gibi sorular iletmekte. Malulen emeklilik başvurusu üzerine;

  • Eğer mevcut heyet raporunuz yoksa hastane sevkiniz yapılır.
  • Hastanede heyete girersiniz.
  • Heyet raporu SGK’ya gönderir.
  • SGK sağlık kurulu tarafından rapor ve dosya incelenir.
  • Eğer iş gücü kaybı en az %60 ve ya üzerinde belirlenirse ve sigortalılık süresi ya da prim gün sayısı olarak da şartları sağlarsanız aylık bağlanır.
  • Bu süreç ortalama en az 1,5-2 ay sürer.
  • Malulen emeklilik takibini ve süreci e-devlette dys dosya takip sistemi üzerinden takip edebilirsiniz.

E-devlet emeklilik evrak takibi 4A

Sosyal Güvenlik Kurumu’na emeklilik başvurusu yaptıysanız başvurunuz ile ilgili süreci yukarıda da belirtildiği gibi Sosyal Güvenlik Kurumu döküman yönetim sistemi üzerinden sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz. Emekli evrak takibi sistemi haricinde başvurunuz üzerine 4a yani ssk emekli maaşınızın bağlanıp bağlanmadığını ise E-devlet sisteminde Sosyal Güvenlik Kurumu-4A Aylık Bilgisi menüsünde yer alan emekli evrak takip ekranı üzerinden sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz.

Sgk evrak doğrulama varide no nedir ?

Evraklar artık e-imzalı olarak verildiğinden evrakta sahteciliğin önüne geçilebilmesi adına bazı Kurumlar vatandaş tarafından SGK’dan elden getirilen evrakların e devlet evrak takip sisteminden doğrulamasını yapmak isterler. Doğrulama evrağın tarih ve sayısı ile yazı altında yer alan barkod numarası ile yapılmakta. Sosyal Güvenlik Kurumu DYS evrak doğrulamasını SGK dys evrak doğrulama sayfasını kullanarak yapabilirsiniz.

Sgk dilekçe sorgulaması nasıl yapılır ?

Sosyal Güvenlik Kurumu’na herhangi bir işlem için vermiş olduğunuz dilekçenin akibetini;

  • Sgk evrak kaydı ve takibi uygulamasından yapabilirsiniz.
  • Özellikle emeklilik dilekçesi sorgulaması yapacaksanız E-devlette dys emeklilik takip sistemine giriş yaparak evrağın son durumuna bakabilirsiniz.
  • Dys e devlet uygulamasında yer alacak olası sonuçlar ve tüm açıklamalar yukarıda ayrıntılı olarak verilmiştir.
  • E-devletteki Sgk dosya takip sistemi haricinde Alo-170 hattını arayarak ya da herhangi bir SGK’ya uğrayarak da evrak sorgulaması yaptırabilirsiniz.

Emekli müracatımın sonucu ne kadar sürede belli olur ?

Emeklilik başvurusu yapıldıktan sonra eğer emeklilik için gereken şartları sağlıyorsanız maaş ortalama olarak 1,5-2 ay içerisinde bağlanacaktır. Bağlanma süresi başvurulan SGK’nın iş yoğunluğuna göre değişebilmektedir. Ayrıca birden fazla hizmet varsa ya da yurtdışı borçlanma ile emeklilik gibi durumlar varsa bağlanma süresi uzayabilir.

3.5/5 - (4 {oy})

Sgk Dys Evrak Takip 2022 - SGK Bilgisi (2024)

FAQs

Emekliliğin onaylandığını nasıl anlarız? ›

Öncelikle https://uyg.sgk.gov.tr/EvrakArama/ linkine tıklayınız.
  1. Ardından açılan sayfada T.C kimlik numaranızı ve kayıt yılınızı seçerek aşağıda bulunan 'Evrak Ara' butonuna basın.
  2. Karşınıza çıkan sayfada başvurunuzun ne durumda olduğuna dair tüm bilgileri görebilirsiniz.
Sep 15, 2021

SGK'ya verdiğim dilekçeyi nasıl takip edebilirim? ›

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ÜZERİNDEN ARAMA

Öncelikle https://uyg.sgk.gov.tr/EvrakArama/ adresine tıklayın ve “SGK Evrak Kaydı ve Takibi” başlığı altında başvuru dosyanızın ne durumda olduğunu öğrenebilirsiniz. Bu sorgulama için gerekli bilgiler TC kimlik numaranız ve kayıt yılı bilginizdir.

DYS evrak takibi nasıl yapılır? ›

Bunun için TC kimlik numarası ve e-Devlet şifresi gerekmektedir. Eğer e-Devlet şifreniz yoksa PTT şubelerinden temin edebilirsiniz. Doğrulama yaptıktan sonra sizi Sosyal Güvenlik Kurumu, DYS Evrak Takip sayfasına yönlendirecek ve sorgulama için başka SGK'ya ait başka bir siteye gitmeniz gerektiğini söyleyecek.

SGK rapor takip no nasıl öğrenilir? ›

– https://www.turkiye.gov.tr/4ab-isgoremezlik-odemesi-gorme linkine tıklayarak e-devlet'teki Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasına gidin. – Sorgulama için sistemde kimlik doğrulaması yapmanız gerekmektedir. – Kimlik doğrulaması için gerekli bilgileri TC kimlik numarası ve e-devlet şifresidir.

Emeklilik evrakları verdim ne zaman gelir? ›

Emeklilik işlemleri sigortalının çalıştığı mesleğe ve bağlı bulunduğu kuruma göre değişmektedir. Örneğin, hizmet süresinin tamamını memuriyette geçiren bir kişinin emeklilik işlemleri 6 ile 7 gün içinde sonuçlanmaktadır.

Emekli olup olmadığımı nasıl öğrenebilirim? ›

E-devlet üzerinden TC kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra arama kutusuna 'Çalışma Hayatım' yazarak çıkan seçeneğe tıklayın. Açılan sayfada "Ne zaman emekli olurum?" başlığı altında prim ödenen gün sayısı ve emeklilik yaşı bilgileri yer alacak.

SGK Evrak Takibi Nedir? ›

SGK evrak takibi uygulaması SSK'ya gönderilen evrakların durumunu online olarak incelemeye alınıp almadığını takip edebileceğiniz bir sistem. Evrak takibi uygulaması altında üç çeşit SSK evrak takibi mevcuttur.

DYS evrak takibi ne demek? ›

DYS evrak takibi sistemi veya Doküman Yönetim Sistemi projesi SGK tarafından faaliyete geçirilen bir uygulamadır. Kuruma giren veya kurumdan çıkan tüm evrakların yönetiminin yapıldığı uygulamadır.

SGK DYS tah ne demek? ›

Doküman Yönetim Sistemi Evrak Takip Sorgusu.

Emeklilik onayı ne zaman tebliğ edilir? ›

Bu süreç 1,5 – 2 ay sürer.

Emeklilik dilekçesini verdikten ne kadar sure sonra maaş alinir? ›

Emeklilik dilekçesi verdikten sonra ne zaman maaş bağlanır? Bilindiği üzere emeklik aylığı, başvuru tarihini izleyen aybaşından geçerli olmak üzere kişiye bağlanıyor. Örnek vermek gerekirsek; Şubat ayında emeklilik dilekçesini veren kişi emekli aylığına hak kazanırsa Mart ayında almaya başlar.

Emeklilik dilekçesi kaç gün önceden verilmeli 2022? ›

Kamu kurumunda çalışan işçiler emeklilik dilekçesini 15 Ocak 2022 tarihi ve sonrasında verirlerse 2022 yılı emeklisi olur, 2021 yılının Ocak ve Temmuz emekli zammından yararlanmazlar.

Rapor param yatmadı kimi aramalıyım? ›

Alo 170 hattının aranması gerekmektedir.

İş göremezlik raporu sisteme ne zaman düşer? ›

Sigortalının istirahat süresinde çalışıp çalışmadığının ise “Çalışılmadığına Dair Bildirim” ile ve en geç istirahat süresinin bittiği tarihi içine alan aylık prim ve hizmet belgesinin verilmesi gereken ayın 23 üne kadar sisteme girilmesi gerekmektedir.

Raporlu olduğumu nereden öğrenebilirim? ›

Sağlık Bakanlığı ve e-Devlet ortaklığıyla vatandaşlara sunulan istirahat raporu sorgulama işlemi birkaç adımda tamamlanıyor. Vatandaşlar aynı zamanda raporlarının çıktılarını da barkodlu belge şeklinde e-Devlet üzerinden alabiliyor.

Emekli maaşım ne zaman başlar? ›

Kişiler emekli aylığına, başvuru tarihini takip eden aybaşından itibaren aylığa hak kazandıkları için, buna bağlı olarak SGK'ya emeklilik başvurusunun yapıldığı tarihin tespiti ve ispatı çok önemlidir. Eğer kişi doğrudan SGK'ya başvurmuşsa bu durumda başvuruyu yaptığı gün başvuru tarihi olarak esas alınır.

Maaş bağlandığını nasıl öğrenebilirim? ›

Eğer banka belirtmediyseniz emekli maaşınız size en yakın Ziraat Bankasına gönderilir. – Öncelikle (www.turkiye.gov.tr) adresinden e-Devlet şifreniz ve T.C. kimlik numaranız ile sisteme giriş yapmanız gereklidir. – Daha sonra e hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumu bölümünü bulun.

Emekli aylığı ne zaman başlar? ›

Sigortalıların aylığa hak kazanma şartlarını yerine getirmeleri halinde aylıkları, yazılı istek tarihini takip eden aybaşından itibaren başlamaktadır.

E devlette yazan emeklilik yaşı doğru mu? ›

Cevap: e-Devlet doğru gösteriyor. Çünkü emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi,5900 gün prim ödeme ve 57 yaş şartlarına tabisiniz. 258 gün daha prim ödeyerek priminizi 5900 güne tamamlamanız şartıyla, 57 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.

4A emekli ne demek? ›

SSK emeklilik için kayıt yapmak için sigortalı çalışan vatandaşların emeklilik için belirlenmiş olan iş günlerini tamamlamış ve primlerini doldurmuş olmaları gerekir. 4A emeklilik kaydı işlemlerini E-Devlet sisteminden yararlanarak kolaylıkla yapmak mümkündür.

4A tescil başlangıç ne demek? ›

4A eski adıyla SSK'ya prim ödeyenleri kapsamaktadır. Bu da bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişilerin çalışma alanını ifade eder. Şimdilerde 4A olarak adlandırılan sistem 5510 sayılı yasa gereği Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) altında yer almıştır.

Emeklilik DYS ne demek? ›

SGK DYS Evrak Takibi “Zimmetten Çıktı” Ne Demektir? SGK Doküman Yönetim Sistemi zimmetten çıktı ifadesinin anlamı evrakla ilgili işlemlerin bitmesidir.

Malulen emeklilik maaşı ne kadar? ›

TSK Adi Malul Maaşı 2021 Adi Malul Maaşı

En düşük malullük aylığı tutarı 1.500 TL' dir.

Ne kadar emekli maaşı alıyorum? ›

Emekli aylığı alt sınırı 3 bin 500 lira olacak. Yaşlılık, malullük, ölüm aylığı alan emeklilere ve hak sahiplerine dosya bazında 2 bin 500 lira olarak öngörülen aylık asgari ödeme tutarı 3 bin 500 liraya yükseltilecek.

Malulen emeklilik başvurusu red geldi ne yapmalıyım? ›

İtiraz dilekçesinin, malulen emeklilik başvurusunu reddeden SGK müdürlüğüne verilmesi gerekir. Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulu tarafından itirazı reddedilenler ise İş Mahkemesinde dava açabilirler.

SGK onay sonrası gözden geçirme ne demek? ›

Onay sırasında yer alan tüm makamlar bu şekilde evrak imzalama yaparlar. En son onaylama yapan makamdan sonra evrak başlatan memura gönderme işlemi yapmak üzere geri döner. Onaylanan sayı ve tarihini alan evrak başlatan memurun iş listesinde “Onay Sonrası Gözden Geçirme” türünde görüntülenir.

Engelli emeklilik başvurusu ne kadar sürede sonuçlanır? ›

45 gün ortalama ile bağlanır.

Malulen emeklilik sonucu ne zaman belli olur? ›

Sağlık Kurulu Raporunu inceleyen Kurum, kanunda belirtilen şartları taşıyan kişileri malül kabul ederek kendilerine malulen emeklilik aylığı bağlanması için gereken işlemleri yapar. Bu süreç kişinin durumuna bağlı olarak bir kaç ay sürmektedir.

Gelen evrak dosyasına kaldırılmış ne anlama geliyor? ›

Evet evrakları verdim fakat 27 ocaktan beridir gelen evrak dosyasına kaldırıldı yazıyor. arkadaşlar, dosyasına kaldırıldı demek; dys üzerinden kayda alınan evraklar ilgili memur arkadaşlara düşer, memur arkadaşlarda dys üzerinden evraklarınızı inceler ve dys sistemi üzerinden onu dosyasına kaldırır.

Emeklilikte ilişik ne zaman kesilir? ›

Emekli olmayı talep eden memur hakkında Kurumların en yüksek amirinin onayı alınarak emeklilik işlemleri yürürlüğe girer. Talep tarihinden itibaren 1 ay geçtikten sonra da Kurumlar tarafından memurun göreviyle ilişiğinin kesilmesi gerekir.

Emeklilik dilekçesi verdikten sonra işe devam edilir mi? ›

Sigorta başlangıcı 1 Ekim 2008 tarihinden önce olanlar emekli olduktan sonra da 4/a (SSK) kapsamında çalışabilirler, 4/b (Bağ-Kur) kapsamında iş yapabilirler.

Emeklilik süreci nasıl işler? ›

e-devletten emeklilik müracaatı işleminin gerçekleştirilebilinmesi için öncelikle e-devlet sistemine girilmesi ve Sosyal Güvenlik Kurumu internet sitesine geçiş yapılması gereklidir. Daha sonra, Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasından "Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesinin Verilmesi" başlığına tıklanması gereklidir.

SGK birikmiş ödeme tutarı ne zaman yatar? ›

Maaşların yatma günleri ise şu şekildedir: Sicil numarasının son rakamı 9,7 veya 5 olanlar ayın 25'inde. Sicil numarasının son rakamı 3 veya 1 olanlar ayın 26'sında.

4A emeklilik dilekçesi ne zaman verilir? ›

Veya emeklilik dilekçesi hangi ayda verilmelidir? Emeklilik dilekçesi vermek için Ocak ayını bekleyen vatandaşlara cevap vermek gerekirse; başvuruyu yılın ilk ayında yapmak avantajlı olacaktır. Çünkü emeklilik aylıkları yılda iki kez arttırılıyor.

SGK emekli olabilir yazısı nasıl alınır? ›

1) Kimliğiniz ile SGK'ya başvurmalısınız. 2) SGK'dan 'Emekli Olur' yazısı almalısınız. 3) Burada a ve b şıklarını okuyarak kendinize uyan durumu izlemelisiniz; a-Çalışıyorsanız; emekli olur yazısını iş yerinize verip iş yerinizden alacağınız belgeyi SGK'ya teslim etmelisiniz.

Emeklilik dilekçesi e devletten verilir mi? ›

e-Devlet internet sayfasındaki Kurumlar bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumu seçilerek, açılacak sayfadan Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesinin Verilmesi başlığına tıklanıp emeklilik başvurusu yapılabilir.

Rapor parası e devlette ne zaman görünür? ›

Öncelikle işçinin raporu alıp işverene vermesi gerekmektedir. İşveren, raporu 5 gün içinde e-rapor sistemine girer. SGK etkilileri raporu inceler ve onay verir. Onaylandıktan sonra ise PTT'ye ödeme talimatı gönderirler.

SGK rapor parası ne zaman yatıyor? ›

RAPOR PARASI NE ZAMAN YATAR? Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte çalışanların PTT veya e-Devlet üzerinden tanımlanan banka hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.

Işveren raporu SGK'ya bildirmezse ne olur? ›

İşveren raporu bildirmezse 2 bin 502 lira ceza uygulanıyor

"İşveren olarak geç bildirdiğinizde, aylık asgari ücretin onda biri, hiç bildirmediğiniz tespit edildiğinde ise asgari ücretin yarısı oranında ceza uygulanıyor." 2022 yılı için ceza bedeli 2 bin 502 lira olarak belirlendi.

Emeklilik onayı ne zaman tebliğ edilir? ›

Bu süreç 1,5 – 2 ay sürer.

Emekli aylığı bağlanma ve nasıl öğrenebilirim? ›

Emekli maaşınızın bağlanıp bağlanmadığı sorusunun cevabını bulunduğunuz il veya ilçedeki SGK Müdürlüğüne giderek bizzat başvuru yaparak öğrenebilirsiniz. Hatta gidemeyecek durumdaysanız SGK'nın ilgili birimine telefonla ulaşıp emeklilik işlemlerinizin son durumunu öğrenme imkanınız bulunmaktadır.

Ilk emekli maaşımın yatıp yatmadığını nasıl öğrenebilirim? ›

e-Devlet kapısı sistemi ile artık Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) sorgulamaları yapmak oldukça kolay bir hale geldi. SGK bünyesindeki vatandaşlar e-Devlet kapısı üzerinden kolaylıkla hizmet dökümü sorgulamalarını ve ne zaman emekli olabileceklerini sorgulayabilirler.

Tahsis numarasına göre emekli maaşları ne zaman yatacak? ›

Tahsis numarası son rakamı 9,7 ve 5 olanlar ayın 25'inde, Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26'sınde, Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27'sinde, Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28'inde emekli maaşlarını alacaklar.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kelle Weber

Last Updated:

Views: 6182

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kelle Weber

Birthday: 2000-08-05

Address: 6796 Juan Square, Markfort, MN 58988

Phone: +8215934114615

Job: Hospitality Director

Hobby: tabletop games, Foreign language learning, Leather crafting, Horseback riding, Swimming, Knapping, Handball

Introduction: My name is Kelle Weber, I am a magnificent, enchanting, fair, joyous, light, determined, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.